ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
2-6-2016

Που πάνε τα αυτοκίνητα της απόσυρσης?

Ολη η αλήθεια

Που πάνε τα αυτοκίνητα της απόσυρσης?

Πολλοί δεν το γνωρίζουν και γι αυτό αυτό το άρθρο ίσως φανεί χρήσιμο και διαφωτιστικό. Που πάνε τα αυτοκίνητά σας όταν τα δίνετε για απόσυρση?

Εγώ είχα την εντύπωση, ότι κάθε αυτοκίνητο που πηγαίνει για απόσυρση καταστρέφεται.

Σου λένε οι εταιρείες ανακύκλωσης, ότι παραλαμβάνουν το αυτοκίνητό σου από τον δικό σου χώρο δωρεάν. Σωστό. Επίσης, σου λένε ότι το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι σε θέση να μετακινείται δηλαδή να μπορεί να πάρει μπρος και να τσουλάει στο δρόμο. Κάπου εκεί μου είχαν δημιουργηθεί οι πρώτες απορίες. Γιατί ένα αυτοκίνητο που πάει για καταστροφή θα πρέπει να μπορεί να κινείται?

Ολη η αλήθεια

Η αλήθεια είναι ότι οι εταιρείες που σας αγοράζουν το αυτοκίνητο για απόσυρση, το χρησιμοποιούν μετά για ανταλλακτικά. Για ανταλλακτικά. Τα αυτοκίνητα της απόσυρσης ΔΕΝ καταστρέφονται αλλά συγκεντρώνονται στις μάντρες των εταιρειών οι οποίες κατακλύζονται από επαγγελματίες ως επί το πλείστον που αναζητούν φτηνά ανταλλακτικά για τους δικούς τους πελάτες. Φαντάζομαι εν αγνοία τους..

Την επόμενη φορά που θα σας πει ο φαναρτζής ότι έδωσε χ ευρώ για το τάδε ανταλλακτικό, πολύ πιθανόν να έδωσε πολύ λιγότερα αγοράζοντάς το από κάποια εταιρεία ανακύκλωσης.

Σημειωτέων ότι η όλη διαδικασία είναι καθ όλα νόμιμη, τουλάχιστον έτσι με πληροφόρησε ένας υπάλληλος από μία από αυτές τις εταιρείες.

Η αφορμή που γράφω όλα αυτά είναι μία και μοναδική. Η αισχροκέρδεια. Πήγα λοιπόν πρόσφατα να αναζητήσω ένα ανταλλακτικό για το δικό μου αυτοκίνητο, συγκεκριμένα έναν διακόπτη από αυτους που ανοιγοκλείνουν το παράθυρο. Η τιμή που μου είπανε λοιπόν για αυτόν τον απλό διακόπτη: 14 ευρώ! Αίσχος και κέρδος = αισχροκέρδεια. Τον ίδιο διακόπτη βρήκα στο ebay με 3,5 ευρώ, ολοκαίνουργιο παρακαλώ.

Τα μάτια σας ανοικτά. Εσείς οι καλοί. Οι άλλοι...

Pipis Fakidomitis
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Formula 1 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Η Formula 1 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Ενα επικό show που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα

8η μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων η VE2 Rally Team στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023
8η μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων η VE2 Rally Team στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Με οδηγό και συνοδηγό τον Βασίλειο και τον Ιωάννη Βελάνη

Θέλω να αγοράσω μηχανάκι. Τί να προσέξω?
Θέλω να αγοράσω μηχανάκι. Τί να προσέξω?

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με μηχανάκια

Άνοιξε η πλατφόρμα του προγράμματος επιδότησης για ηλεκτρικά TAXI
Άνοιξε η πλατφόρμα του προγράμματος επιδότησης για ηλεκτρικά TAXI

Η υποχρεωτική απόσυρση οχήματος ΤΑΞΙ επιβραβεύεται με 5.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge