ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
5-6-2016

Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Διαβήτη και τη Δυσλιπιδαιμία

Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη

Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Διαβήτη και τη Δυσλιπιδαιμία

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το ταξίδι της η πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Διαβήτη και τη Δυσλιπιδαιμία με τίτλο «ΑΞΙΖΕΙ», την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της MSD με την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρίας Αθηροσκλήρωσης. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η επαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για το καρδιομεταβολικό σύνδρομο, τον Διαβήτη και τη Δυσλιπιδαιμία. Για την επίτευξη του στόχου, η εκστρατεία περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά δράσεων και επικοινωνιακών ενεργειών, σε 7 πόλεις στην Ελλάδα.

Με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, η έναρξη της εκστρατείας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 3.000 πολιτών. Το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσε και η ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων ιατρών.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, η εκστρατεία επισκέπτεται την πόλη της Λάρισας μέχρι και τις 4 Ιουνίου, από όπου θα συνεχίσει και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκστρατείας «ΑΞΙΖΕΙ», επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.axizi.gr.

Αναφορικά με την ενέργεια, ο κ. Haseeb Ahmad, Διευθύνων Σύμβουλος της MSD Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου ανέφερε: «Όλοι εμείς στην MSD είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα «ΑΞΙΖΕΙ» θα συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της γνώσης του κοινού σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δύο αυτών διαταραχών. Η θερμή ανταπόκριση του κοινού της Θεσσαλονίκης μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας ανά την Ελλάδα. Με την πολύτιμη επιστημονική αρωγή της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, φιλοδοξούμε να μεταφέρουμε σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα ότι «ΑΞΙΖΕΙ» να μεριμνήσουμε για την έγκαιρη διάγνωση και να διατηρήσουμε τα επίπεδα σακχάρου και LDL χοληστερόλης στο αίμα μας χαμηλά. Θέτοντας διαχρονικά στο επίκεντρο τον άνθρωπο, η MSD αφουγκράζεται τις ανάγκες ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας και στοχεύει στην κάλυψη των υφιστάμενων κενών γνώσης. Η εκστρατεία «ΑΞΙΖΕΙ» είναι το καλύτερο όχημα για την προσπάθειά μας αυτή».

Η αντιμετώπιση του διαβήτη αποτελεί παγκόσμια πρόκληση, καθώς αποτελεί μάστιγα της εποχής μας και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία για το Διαβήτη (IDF) για το 2015, υπολογίζεται ότι 415 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν παγκοσμίως από διαβήτη, ενώ υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός ότι θα αυξηθεί εκρηκτικά, φτάνοντας στα 642 εκ. το 2040. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη ανέρχεται σε 608.000, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στις 697.000 το 2040.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως καθώς ευθύνονται για το 30% των θανάτων, ενώ στην ευρωπαϊκή ήπειρο το ποσοστό ανεβαίνει σχεδόν στο 50%. Αυτό μεταφράζεται σε πάνω από 4,3 εκατομμύρια θανάτους κάθε έτος στα 52 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής περιοχής του Π.Ο.Υ. και σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια θανάτους κάθε έτος στην Ε.Ε. Οι κυριότερες μορφές καρδιαγγειακών νοσημάτων είναι η στεφανιαία νόσος και το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, με περίπου το 50% των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα να οφείλονται σε στεφανιαία νόσο και το 1/3 σε αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το πρόγραμμα «ΑΞΙΖΕΙ» της MSD με την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο και ευρύ φάσμα επικοινωνιακών ενεργειών μέσω παραδοσιακών και online μέσων, καθώς και δράσεις ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του ΕΟΦ.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Ζώντας με τη σκλήρυνση κατά πλάκας»: Σειρά podcast δίνει τον λόγο στους ίδιους τους ασθενείς
«Ζώντας με τη σκλήρυνση κατά πλάκας»: Σειρά podcast δίνει τον λόγο στους ίδιους τους ασθενείς

Οικοδεσπότης ο ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής και ιατρικός εκπαιδευτής Βασίλης Κιοσσές

Χωρίς παθογόνα μικρόβια τα αλιεύματα στον Θερμαϊκό κόλπο
Χωρίς παθογόνα μικρόβια τα αλιεύματα στον Θερμαϊκό κόλπο

Ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

12 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (World Sight Day)
12 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (World Sight Day)

Τουλάχιστον 2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης

Αναβολή εκδηλώσεων του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ
Αναβολή εκδηλώσεων του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ

Θα ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες

Έναρξη συνεργασίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Έναρξη συνεργασίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Εκδήλωση με τίτλο «Inaugural event for the WHO Collaborating Centre on Quality-of-Life and Wellbeing»

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης
Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα»

Καινοτόμα Εφαρμογή Εικονικών Ασθενών για Φορητές Συσκευές
Καινοτόμα Εφαρμογή Εικονικών Ασθενών για Φορητές Συσκευές

Προσφέρει στους φοιτητές ιατρικής ένα σύγχρονο ψηφιοποιημένο περιβάλλον αντιμετώπισης διαφόρων περιστατικών




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge