ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
29-5-2016

«Όμορφο Λευκό» από τη θεατρική ομάδα “Ληνός”

Στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

«Όμορφο Λευκό» από τη θεατρική ομάδα “Ληνός”
FREE

Όλη την πόλη «αποσυνδέσαμε»! Το «Όμορφο Λευκό» θα είναι στην Καλαμαριά το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, ώρα 8.30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Οδού Χηλής».

"Γύρισες ποτέ να κοιτάξεις τον γαλανό ουρανό; Κι όμως η ζωή είναι τόσο όμορφη…"

Το “Όμορφο Λευκό” είναι μια διαφορετική πρόταση της ομάδας “Ληνός” καθώς πρόκειται για ένα έργο που αναδεικνύει το σήμερα, παρατηρεί, κοντοστέκεται στην καθημερινότητα, χαμογελάει και διαφοροποιείται. Μια εξωγήινη από άλλο πλανήτη που αγνοεί συμβάσεις και κανόνες έρχεται στη Γη με συγκεκριμένη αποστολή. Στην πορεία όμως όλα ανατρέπονται. Στο “Όμορφο Λευκό” διαγράφεται η φθίνουσα πορεία της εποχής και οι εκπτώσεις στις ανθρώπινες σχέσεις, εντούτοις με ανορθόδοξο, πολλές φορές “εξωγήινο” χιούμορ. Στο παγωμένο κενό, στο λευκό τοπίο του κόσμου που είναι ο δικός μας κόσμος, ο σύγχρονος τρόπος ζωής τρεκλίζει ως σκιά του εαυτού του.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν χαρακτηρίζαμε το “Όμορφο Λευκό” ένα έργο “επίκαιρο όσο ποτέ” κατά τη συνήθη διατύπωση. Κι όμως το συναίσθημα αυτό ήταν διάχυτο και κατέλαβε τα μέλη της θεατρικής ομάδας όσο περνούσε ο καιρός. Από πρόβα σε πρόβα όλο και κάτι καινούργιο εμφανιζόταν στην πολιτική σκηνή, κάτι “παιζόταν” στο παρασκήνιο, κάτι που μας οδηγούσε διαρκώς να αλλάζουμε ρόλους και διάθεση ως πολίτες, ως καταναλωτές, ως εργαζόμενοι, ως ψηφοφόροι – και τι περίεργο - να περιγράφονται όλα αυτά με θεατρικούς όρους. Η κλιμάκωση στην πλοκή ωστόσο είναι γεμάτη ζεστά συναισθήματα, ανατρέπει το παγωμένο τοπίο του “Όμορφου Λευκού” και προτρέπει...

Το “Όμορφο Λευκό” έχει παρουσιαστεί στην ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη (Πολιτιστικό Κέντρο Σταυρούπολης “Χρήστος Τσακίρης”, θέατρο ΑΝΕΤΟΝ, Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, Αίθουσα «Αλέξανδρος»).

Συντελεστές
Προσαρμογή - σκηνοθεσία: Βαγγέλης Καϊμακάμης
Μουσική - πρωτότυπη σύνθεση ειδικά γραμμένη για το έργο: Γιώργος Μπινιχάκης
Σκηνικά - Μάσκες: Λουκάς Δαγδιλέλης
Εικαστική επιμέλεια σκηνικών: Ιλόνα Τσομάκου
Κοστούμια: θεατρική ομάδα “Ληνός”
Φωτισμός: Λάζαρος Παναγιωτίδης

Θεατρική Ομάδα “Ληνός”:
Δαγδηλέλης Λουκάς, Καϊμακάμης Βαγγέλης, Κιοσσέογλου Φανή, Κουδόσιου Αθανασία, Λαμπριανίδης Θεόδωρος, Μαυρίδου Ευθυμία, Μαυρίδου Ρούλα, Παπαγεωργίου Βαλεντίνη, Παπαδοπούλου Γραμματούλα, Φιλέντας Σάκης, Χαριτούδη Φωτεινή

Θεατρική Ομάδα "Ληνός" των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου”
Η Θεατρική Ομάδα του νοσοκομείου μας συνεχίζει την πορεία της με συνέπεια από το 1991. Συνθέτει την εκφραστική ανάγκη ανθρώπων του ίδιου εργασιακού χώρου με διαφορετική ιδιότητα και αποτελεί τόπο συνάντησης και αφορμή ώσμωσης χαρακτήρων και εμπειριών. Κοινό σημείο αναφοράς η διάθεση υπέρβασης της φθοροποιού καθημερινότητας μας σ' έναν χώρο φύσει αναλωτικό, όπως το νοσοκομείο. Αποφασίσαμε να δώσουμε το όνομα “Ληνός” (πατητήρι) στην Ομάδα, γιατί όπως ο χυμός διαφορετικών σταφυλιών δίνει το κρασί στη διαδρομή από το πατητήρι ως το ποτήρι, έτσι και τα μέλη της Ομάδας, καταθέτουν ο καθένας τη δικιά του επίγευση στο τελικό αποτέλεσμα της θεατρικής διαδρομής. Στόχος μας το ανέβασμα ποιοτικών θεατρικών παραστάσεων όχι μόνο στη πόλη μας, αλλά κυρίως μακριά από αυτήν, σε ανθρώπους που δεν θα είχαν αλλιώς την ευκαιρία να γνωρίσουν το θέατρο στον τόπο τους.

Η Θεατρική ομάδα είναι μέλος της Ένωσης Θεατρικών Σχημάτων Μακεδονίας και Θράκης και συμμετέχει στα ετήσια Φεστιβάλ Θεάτρου που πραγματοποιούνται στην πόλη μας. Έχει ιδιόκτητο εξοπλισμό φωτισμού και ήχου και ταξιδεύει κάθε χρόνο σε χωριά και κωμοπόλεις δίνοντας παραστάσεις μετά από πρόσκληση.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Σάββατο 4 Ιουνίου 2016
Στις 8.30μ.μ.

Πού?
Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Οδού Χηλής»
Χηλής 12, Τριπόλεως

Εισιτήρια
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επικοινωνία
2313 307 302 (Φωτεινή Χαριτούδη)
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge