ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
1-2-2016

Έργα ασφαλτόστρωσης στην Νεάπολη

Διακοπή κίνησης και εκτροπή κυκλοφορίας

Έργα ασφαλτόστρωσης στην Νεάπολη

Έργα ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιήσει ο δήμος Νεάπολης με σκοπό την αναβάθμιση του κεντρικού οδικού άξονα της οδού Επταπυργίου στη Δ.Ε. Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για την πλήρη ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος με την χρησιμοποίηση σύγχρονου αντιολισθητικού τάπητα, μετατρέποντας την οδό στο σύνολό της σε έναν ασφαλές οδικό άξονα, εξαφανίζοντας όλες τις φθορές που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια από την επιβάρυνσή του εξαιτίας της αυξημένης κίνησης βαρέων οχημάτων.

Η ασφαλτόστρωση της οδού, προϋπολογισμού άνω του 1.000.000 ευρώ, υπήρξε από τις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της Τεχνικής Υπηρεσίας. Και ξεκινά την αύριο, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, μετά από αγώνες, πιέσεις, διεκδικήσεις και διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία αυτό το διάστημα ολοκληρώνει το έργο υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης.

Μάλιστα, η ασφαλτόστρωση θα γίνει σταδιακά και στα δύο ρεύματα της οδού σε όλο το μήκος της (περίπου 2 χλμ.) από τη Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τη διασταύρωση με τις οδούς Βερμίου και Αραπίτσας, για να «συναντήσει» την οδό Κανάρη, έργο της ίδιας εργολαβίας που έχει ήδη προηγηθεί, όπως προηγήθηκε και η ασφαλτόστρωση της οδού Ομήρου. Να σημειωθεί ότι ο αρχικός σχεδιασμός της ΔΕΗ προέβλεπε μόνο τοπικές και σημειακές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των τομών.

Διακοπή κίνησης και εκτροπή κυκλοφορίας Ι.Χ.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Επταπυργίου ξεκίνησαν από το ύψος της Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου, με το έργο να εκτελείται σε διαδοχικές φάσεις. Η πρώτη θα φθάνει αρχικά μέχρι την οδό Επιδαύρου, τμήμα που θα πάρει την τελική του μορφή τις επόμενες ημέρες με τη δεύτερη στρώση ειδικού αντιολισθητικού τάπητα, ενώ οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε όλο το μήκος της οδού θα εξελίσσονται παράλληλα με την ολοκλήρωση των εργασιών υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Από σήμερα Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, και από τις 7 το πρωί έως και το πέρας των εργασιών, που προβλέπεται στις 5 μ.μ., η κίνηση των οχημάτων στο ύψος της διασταύρωσης της οδού Επταπτυργίου με τη Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου θα διακοπεί για τα οχήματα Ι.Χ. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών, ενώ επί τόπου θα βρίσκονται ειδικά συνεργεία τα οποία θα διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων, τα οποία στην κάθοδό τους θα κατευθύνονται προς την Λεωφ. Α.Παπανδρέου μέσω της οδού Χορτιάτη.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge