ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-5-2016

Ζητούν την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Φίλυρο

Αντιδρούν οι κάτοικοι

Ζητούν την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Φίλυρο

Την αντίδραση των κατοίκων του οικισμού Αγνάντι της Δημοτικής Κοινότητας Φιλύρου, έχει προκαλέσει η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, τρίτη κατά σειρά, στην περιοχή τους.

Οπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, οι οικοδομικές εργασίες για την εγκατάσταση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες και οι κάτοικοι δεν γνώριζαν περί τίνους πρόκειται, μέχρι που ανυψώθηκε ο ιστός της κεραίας.

Στο ύψωμα Λεμπέτη λειτουργούν ήδη άλλες δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας και με την προσθήκη αυτής δημιουργείται ουσιαστικά ένα πάρκο κεραιών. Να σημειώσουμε ότι η περιοχή είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη καθώς από αυτή περνούν δύο γραμμές ηλεκτροφόρων καλωδίων, υψηλής τάσης, της ΔΕΗ.

Οι κάτοικοι του οικισμού, αλλά και της περιοχής είναι ανήσυχοι για την υγεία των ίδιων αλλά και των παιδιών τους, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η τελευταία κεραία βρίσκεται σε απόσταση λιγότερων των 70 μέτρων από σπίτι του οικισμού, ενώ μεταξύ τους οι κεραίες έχουν απόσταση περίπου 50 με 60 μέτρα. Ουσιαστικά το πάρκο κεραιών βρίσκεται δίπλα σε 40 περίπου σπίτια του οικισμού.

Η Οργανωτική Επιτροπή Κατά του Πάρκου Κεραιών στο Φίλυρο, έχει πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενώ έχει μαζέψει εκατοντάδες υπογραφές κατοίκων, σε κείμενο διαμαρτυρίας, ενάντια στο πάρκο κεραιών στην περιοχή.

Σχετικά με το θέμα, οι δύο βουλευτές έχουν καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ

Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου
Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου

Στις περιοχές Ωραιοκάστρου, Πεύκων, Πυλαίας, Θέρμης και Σταυρούπολης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge