ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30-5-2016

Επίσκεψη Μουζάλα στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στον Λαγκαδά

Στο εργοστάσιο SINATEX και στο στρατόπεδο Βογιατζόγλου

Επίσκεψη Μουζάλα στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στον Λαγκαδά

Τα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο παλιό εργοστάσιο “SINATEX”, που βρίσκεται μεταξύ των Τοπικών Κοινοτήτων Καβαλαρίου και Αγίου Βασιλείου του Δήμου Λαγκαδά και το στρατόπεδο "Βογιατζόγλου" στα Λαγκαδικια, επισκέφθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι και για αρκετές ώρες ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σωκράτη Φάμελλο. Ο κ. Μουζάλας πραγματοποίησε αυτοψία στους δύο χώρους, διαπιστώνοντας τις άσχημες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν.

Μόλις πληροφορήθηκε την επίσκεψη Μουζάλα στο εργοστάσιο SINATEΧ μετέβη εκεί ο Δήμαρχος Λαγκαδά, συνοδευόμενος από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Καβαλαρίου κ. Μητσόπουλο και Αγίου Βασιλείου κ. Χατζηχρήστου. Στη συνάντηση παρευρέθησαν και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Στοϊος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Τζαγγάνας.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά εξέφρασε στον Υπουργό την έντονη αντίδρασή του στην αιφνιδιαστική και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο εργοστάσιο SINATEX, τονίζοντας ότι πρόκειται για την τέταρτη δομή που λειτουργεί στα διοικητικά όρια του Δήμου μας, μετά το στρατόπεδο Βογιατζόγλου στα Λαγκαδίκια, τον καταυλισμό στο Βαγιοχώρι και το εργοστάσιο “ΑΛΕΞΥΛ” που γειτνιάζει με τον Δήμο μας.

"Δεν είναι δυνατόν να ανακαλύπτουμε ξαφνικά τον στρατό να στήνει σκηνές μέσα στη βιοτεχνία και να μην έχουμε ενημερωθεί προηγουμένως. Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες σοβαρές αποφάσεις για τον Δήμο μας, χωρίς να ζητηθεί η άποψη μας. Δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνεται και άλλο ο Δήμος μας, όταν άλλοι Δήμοι δεν έχουν ούτε έναν πρόσφυγα", είπε χαρακτηριστικά. Ζήτησε δε ξεκάθαρα από τον κ. Μουζάλα την αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, αρνούμενος, δηλώνοντας πλήρη αδυναμία, τη συνδρομή του Δήμου σε θέματα καθαριότητας.

Ο κ. Καραγιάννης στάθηκε ιδιαίτερα στη σοβαρή έλλειψη αστυνόμευσης που καταγράφεται σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά. Τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η αστυνόμευση της περιοχής, χωρίς την άμεση ενίσχυση με 24η περιπολία περιπολικού στις τοπικές κοινότητες που γειτνιάζουν με τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων. Ζήτησε δε να τριπλασιαστεί ο αριθμός της αστυνομικής δύναμης μέσα στους χώρους φιλοξενίας. Όλα αυτά με νέες αστυνομικές δυνάμεις που θα έρθουν στην περιοχή από τη Θεσσαλονίκη και όχι με την επιπλέον επιβάρυνση των αστυνομικών τμημάτων Λαγκαδά, Ζαγκλιβεριου και Σοχού, που καταβάλλουν ηρωική προσπάθεια για να αντεπεξέλθουν με ελάχιστο προσωπικό και μέσα, στις τόσες πολλές υποχρεώσεις τους σχετικά με την ασφάλεια των συνδημοτών μας.

Ο κ. Μουζάλας απαντώντας, δεσμεύτηκε για τη λειτουργία του χώρου φιλοξενίας για 3 μήνες μόνο, για την αύξηση της αστυνόμευσης με νέες δυνάμεις και ξεκαθάρισε ότι δεν θα δημιουργηθούν άλλοι νέοι χώροι φιλοξενίας προσφύγων στον Δήμο Λαγκαδά, διαψεύδοντας την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών.

Στη συνέχεια το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο "Βογιατζόγλου" στα Λαγκαδίκια, όπου παρουσία του Προέδρου κ. Πετρίδη και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου κ. Τζανή, ο Υπουργός ενημερώθηκε από την υπεύθυνη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. Lucia Teoli για τα προβλήματα λειτουργίας του.

Ο Πρόεδρος των Λαγκαδικίων έθεσε για μια ακόμη φορά τα άλυτα προβλήματα που αφορούν στην ελλιπέστατη ασφάλεια τόσο του χώρου φιλοξενίας, αλλά κυρίως των Λαγκαδικίων, στην ύδρευση και φυσικά στα θέματα επιβάρυνσης της καθημερινότητας των κατοίκων της τοπικής κοινότητας από την εδώ και 2 μήνες λειτουργία του στρατοπέδου.

Μετά από πολύωρη σύσκεψη ο Υπουργός δεσμεύτηκε για άμεσες λύσεις.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κλείνοντας τόνισε, ότι πρέπει να γίνει σοβαρή προσπάθεια από την Κυβέρνηση για να λυθούν πρώτα από όλα τα προβλήματα ασφάλειας στην περιοχή. Έκρινε θετική τη δέσμευση του Υπουργού για τη μη δημιουργία νέων χωρών φιλοξενίας προσφύγων στον Δήμο Λαγκαδά και απαίτησε την τήρηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης για το κλείσιμο του στρατοπέδου "Βογιατζόγλου" τον Οκτώβριο και το άμεσο κλείσιμο του εργοστασίου SINATEX. "Ζητούμε την τήρηση των δεσμεύσεων και των χρονοδιαγραμμάτων. Ζητούμε σεβασμό και όχι άλλες μονομερείς αποφάσεις", κατέληξε.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge