ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
1-7-2016

Τα σχέδια Μπουτάρη για τον τουρισμό

Σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της πόλης

Τα σχέδια Μπουτάρη για τον τουρισμό

Στρατηγικό σχέδιο τριετίας ή πενταετίας από τους επαγγελματίες της πόλης, τέλος διανυκτέρευσης τα έσοδα του οποίου θα απορροφά ένας οργανισμός για τον τουρισμό και όχι το κράτος ή ο δήμος, συγχρόνως, κατάργηση του τέλους παρεπιδημούντων και συντονισμένες κινήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι τα επόμενα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν για να αναπτυχθεί περαιτέρω ο τουρισμός, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, μίλησε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο δημαρχείο, με στόχο την προβολή της δράσης ″Διπλωματία των Πόλεων″ και ζήτησε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή από όλους τους φορείς του τουρισμού, του επιχειρηματικού κόσμου και των επαγγελματιών της πόλης.

Εκεί, έγινε αναλυτική παρουσίαση της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε -όπως ανέφερε ο δήμαρχος- ως ιδέα του αντιδημάρχου Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρου Πέγκα, πριν από περίπου τρία χρόνια με στόχο την προβολή της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό και την ανάπτυξη συνεργασιών.

Σε αυτό το διάστημα, μια αποστολή επιχειρηματιών από τον χώρο του τουρισμού (ξενοδόχοι, εστιάτορες, επιχειρηματίες), εκπρόσωποι των δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης, ο ιατρικός σύλλογος, το γραφείο για το συνεδριακό Τουρισμό και η ΔΕΘ-Helexpo, ταξίδεψαν για να παρουσιάσουν την Θεσσαλονίκη ως τουριστικό, εκπαιδευτικό, επιχειρηματικό, συνεδριακό, αλλά και ιατρικό προορισμό στα Σκόπια, το Βελιγράδι, το Βουκουρέστι, την Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη, την Σόφια, την Φιλιππούπολη, το Μιλάνο, την Μπολόνια, το Παρίσι και την Αγία Πετρούπολη.

Ο Σπύρος Πέγκας κάλεσε όλους τους φορείς να στηρίξουν την πρωτοβουλία και πρότεινε σε όσους εκφράζουν επιφυλάξεις, την συμμετοχή τους έστω μια φορά, προκειμένου να αποκτήσουν μια προσωπική άποψη και εικόνα.

Στο τελευταίο ταξίδι στην Ρωσία, συμμετείχαν εκτός από το δήμο Θεσσαλονίκης, ο δήμος Καλαμαριάς, ο δήμος Καστοριάς και ο δήμος Νάουσας.

Μάλιστα, το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης ενέπνευσε και το δήμο Ιωαννίνων για να προχωρήσει στη δική του ″Διπλωματία των Πόλεων″.

Όπως ανέφερε αναλυτικά στην παρουσίασή της η υπεύθυνη του προγράμματος από το τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η ″Διπλωματία των Πόλεων″ σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Λεμεσό, στην Κολωνία, ενώ για το 2017 εξετάζονται ως πιθανοί προορισμοί το Άμστερνταμ, η Μαδρίτη, η Βαρσοβία, η Βιέννη και το Βελιγράδι. Το 2018 ακολουθούν οι προορισμοί του Τελ Αβίβ και η Νέα Υόρκη.

Δεν αρκεί η Διπλωματία των Πόλεων

Την ανάγκη να υπάρξει ένα όργανο που θα αποτελείται από τεχνοκράτες και γνώστες του αντικειμένου του μάρκετινγκ, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος και τόνισε για άλλη μια φορά την σπουδαιότητα της επανίδρυσης του Οργανισμού Τουρισμού.

Ο Αριστοτέλης Θωμόπουλος σημείωσε ότι η ″Διπλωματία των Πόλεων″ είναι μια δράση αξιέπαινη που πρέπει ωστόσο να λειτουργεί συμπληρωματικά σε μια πιο συστηματική προσπάθεια.

Ποιοι συμμετέχουν και προοπτικές

Στην ″Διπλωματία των Πόλεων″ συμμετέχουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονία και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, τα οποία συνεργάζονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ″Study in Thessaloniki″ με σκοπό να αναδείξουν την πόλη ως εκπαιδευτικό κέντρο.

Ένα από τα ″προσόντα″, που αναδεικνύει το τελευταίο διάστημα η Θεσσαλονίκη είναι οι προοπτικές της στον τομέα του συνεδριακού τουρισμού. Όπως έχει σημειώσει η πρόεδρος του γραφείου για το Συνεδριακό Τουρισμό της Θεσσαλονίκης (TCB) Δέσποινα Αμαραντίδου, η Θεσσαλονίκη διαθέτει συνολικά 35.700 συνεδριακές θέσεις, 12.000 κλίνες σε ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων και 39 ξενοδοχεία με συνεδριακές υποδομές».

Η πόλη συνδέεται με 81 προορισμούς παγκοσμίως, σε 31 χώρες. Συνδέεται επίσης με Αθήνα με 17 πτήσεις ημερησίως και άλλους 35 διαφορετικούς ελληνικούς προορισμούς.

Όπως άλλωστε έχει επισημάνει ο αερολιμενάρχης Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Τοπούζας, πριν από πέντε χρόνια μέσω του αεροδρομίου ″Μακεδονία″ ταξίδευαν 3.500.000 επιβάτες, αριθμός που έφτασε τους 5.700.000 πέρυσι και αναμένεται να ξεπεράσει τα 6 εκατ. φέτος.

Πρόσφατα η ″Διπλωματία Πόλεων″, απέσπασε τιμητική διάκριση στο πλαίσιο των «Greek Hospitality Awards 2016».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge