ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-9-2019

Η συνωμοσία του αποκλεισμού ή πώς να οικειοποιηθείς δρόμους

Δεν είναι Ανέκδοτο, είναι πραγματικότητα

Η συνωμοσία του αποκλεισμού ή πώς να οικειοποιηθείς δρόμους

Το σπορ της εύρεσης θέσης στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη έχει περάσει, εδώ και χρόνια - δεν είναι τωρινή ανακάλυψη δική μας - σε άλλο επίπεδο. Σε μία πόλη πνιγμένη στα αυτοκίνητα, χωρίς αξιόπιστα μέσα μαζικής μεταφοράς, χωρίς Ανέκδοτο (Μετρό), είναι φυσικό επακόλουθο το ελληνικό δαιμόνιο να ξετυλίξει για ακόμη μία φορά τις αρετές του.

Ετσι, η τέχνη της εύρεσης θέσης στάθμευσης έχει και αυτή εξελιχθεί, έχει βελτιωθεί, έχει .. ωριμάσει, θα λέγαμε.

Τα παλιά τα χρόνια, η τέχνη της εύρεσης θέσης στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιούσε ως πρώτη ύλη το ξύλο. Έβλεπες παντού ξύλινες καρέκλες καταμεσής του δρόμου, ανάμεσα σε αυτοκίνητα μία κενή θέση κατειλημμένη από ..καρέκλα. Η καρέκλα, έλεγε ότι "φίλε, εδώ είναι δικό μου το μέρος" και έφευγες, όχι γιατί δεν είχες το δικαίωμα να καλέσεις την αστυνομία και να καταγγείλεις την οικειοποίηση της θέσης από τον - την καρέκλα, αλλά γιατί στην Ελλάδα ισχύει το "μαζί τα φάγαμε" και φοβόσουν την κοινωνική κατακραυγή αν έλεγες ότι εσύ δεν έχεις φάει μαζί..

Σήμερα, και καθώς όπως είπαμε η τέχνη της εύρεσης θέσης στάθμευσης εξελίσσεται, φυσικό επακόλουθο ήταν τη θέση του ξύλου να πάρουν άλλα πιο σύγχρονα υλικά, όπως το μέταλλο. Το μέταλλο είναι ισχυρότερο από το ξύλο και περισσότερο ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες.

Η τέχνη της εύρεσης θέσης στάθμευσης σήμερα έχει σημειώσει πρόοδο σε δύο τομείς. Ο πρώτος είναι το υλικό, αφού πλέον αντί για ξύλο χρησιμοποιείται μέταλλο. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τον ωφέλιμο όγκο. Αν μπορείς να καταλάβεις μία θέση στάθμευσης, γιατί να μην μπορείς να καταλάβεις και ολόκληρο τον δρόμο? Αυτή ήταν η επαναστατική διαπίστωση που οδήγησε στην εξέλιξη της τέχνης.

Σήμερα, η τέχνη της εύρεσης θέσης στάθμευσης με υπερηφάνεια μάς παρουσιάζει τις νέες της δυνατότητες. Κατάληψη όλου του δρόμου. Και δεν είναι Ανέκδοτο. Είναι πραγματικότητα.

Οι εικόνες είναι από την οδό Πτολεμαίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τη συγκεκριμένη στιγμή υπάρχουν τρία αυτοκίνητα τα οποία είναι σταθμευμένα και έχουν κλείσει τον δρόμο. Κανείς οδηγός δεν ήταν μέσα σε κανένα αυτοκίνητο. Τα αυτοκίνητα είναι απλά .. παρκαρισμένα επάνω στον δρόμο, τον οποίο έχουν αποκλείσει.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στις πόσες συγγνώμες πάει κάποιος σπίτι του?
Στις πόσες συγγνώμες πάει κάποιος σπίτι του?

Έχει χάσει η λέξη πλέον το νόημά της...

Μένουμε Θεσσαλονίκη: Η μακρά νύχτα του παλαιοκομματισμού
Μένουμε Θεσσαλονίκη: Η μακρά νύχτα του παλαιοκομματισμού

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει βαλτώσει και θα βαλτώσει ακόμα περισσότερο

Καταργούν το ΕΣΥ!
Καταργούν το ΕΣΥ!

Περί προσωπικού γιατρού και άλλων δαιμονίων

Κι όμως, τα πανεπιστήμια (ακριβο)φυλάσσονται!
Κι όμως, τα πανεπιστήμια (ακριβο)φυλάσσονται!

Δεν αρκεί όμως, θέλουμε και αστυνομία...




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge