ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-11-2019

Η καταδικασμένη Δυτική Θεσσαλονίκη

Κινητικότητα για το Μετρό ανατολικά - STOP δυτικά

Η καταδικασμένη Δυτική Θεσσαλονίκη

Προκλητικά στο περιθώριο βρίσκεται το δυτικό τμήμα του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και δεν είναι κάτι που συμβαίνει τώρα αλλά ακόμη χειρότερα, διαιωνίζεται χωρίς να υπάρχουν καν σημαντικές αντιδράσεις παρά μόνο λίγα φωτεινά παραδείγματα όπως αυτό του δημάρχου Νεάπολης - Συκεών.

Τα τελευταία νέα αναφέρουν ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Καλαμαριά μεταξύ του Προέδρου της Αττικό Μετρό Νίκου Ταχιάου με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν, όπως και συμφωνήθηκε, μερική παραχώρηση εργοταξιακού χώρου, προκειμένου να επιτυγχάνεται η καλύτερη διέλευση των πολιτών ενώ έγιναν επίσης διάφορες παρεμβάσεις σχεδιαστικού περιεχομένου και τέθηκαν σοβαρά και κρίσιμα θέματα, όπως η διάνοιξη της οδού Πόντου.

Εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι υπάρχει κινητικότητα για το θέμα στην περιοχή και προχωρούν οι εργασίες ενώ την ίδια στιγμή ο κ.Ταχιάος με δηλώσεις του πριν από λίγες ημέρες, έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ανάλογη κινητικότητα για την επέκταση του Μετρό στα Δυτικά.

Παράλληλα, ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας, αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της δυτικής Θεσσαλονίκης με θέματα μόλυνσης της ατμόσφαιρας και υπάρχουν ανάλογες κινητοποιήσεις από τοπικές οργανώσεις πολιτών.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσω των τοπικών της αντιπροσώπων ή και αλλιώς, οι τοπικοί γαλάζιοι αντιπρόσωποι της κυβέρνησης, δεν δείχνουν καμία διάθεση να διεκδικήσουν για τις περιοχές τους καμία αναβάθμιση ή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών οι οποίοι τους εξέλεξαν. Αντιθέτως, παρατηρείται μία "άκρα του τάφου σιωπή" αφού οι τοπικοί άρχοντες δεν τολμούν να λερώσουν το κομματικό τους προφίλ για χάριν των πολιτών.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στις πόσες συγγνώμες πάει κάποιος σπίτι του?
Στις πόσες συγγνώμες πάει κάποιος σπίτι του?

Έχει χάσει η λέξη πλέον το νόημά της...

Μένουμε Θεσσαλονίκη: Η μακρά νύχτα του παλαιοκομματισμού
Μένουμε Θεσσαλονίκη: Η μακρά νύχτα του παλαιοκομματισμού

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει βαλτώσει και θα βαλτώσει ακόμα περισσότερο

Καταργούν το ΕΣΥ!
Καταργούν το ΕΣΥ!

Περί προσωπικού γιατρού και άλλων δαιμονίων

Κι όμως, τα πανεπιστήμια (ακριβο)φυλάσσονται!
Κι όμως, τα πανεπιστήμια (ακριβο)φυλάσσονται!

Δεν αρκεί όμως, θέλουμε και αστυνομία...




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge