ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
28-5-2016

Έκθεση Op Art της Ελένης Πίττα – Γρηγοριάδη

Στο Hyatt Regency Thessaloniki

Έκθεση Op Art της Ελένης Πίττα – Γρηγοριάδη

Η εντυπωσιακή ασπρόμαυρη σειρά έργων Op Art της Ελένης Πίττα – Γρηγοριάδη κοσμεί το Business Corner του Hyatt Regency Thessaloniki από τις αρχές Απριλίου του 2016, με την επιμέλεια του Myrό Antiques House.

Πρόκειται για μία σειρά έργων που επιχειρεί να ανανεώσει δημιουργικά τον διάλογο που ξεκίνησαν στο τέλος της δεκαετίας του '50 ο John McHale και ο Victor Vasarely, αποδίδοντας την αίσθηση τρισδιάστατων εικόνων, μέσω οπτικής απάτης. Η οπτικοκινητική τέχνης του 20ου αιώνα έχει στόχο να αποδώσει την δύναμη της κίνησης, ξεφεύγοντας από τις άγκυρες της αναπαραστατικής απεικόνισης σε δύο διαστάσεις, καθώς ο καμβάς -με τη βοήθεια του βλέμματος του θεατή- απελευθερώνεται από τους περιορισμούς της επιφάνειας και μεταμορφώνεται σε αντικείμενο, δίοδο, ή προεξοχή.

Η Ελένη Πίττα – Γρηγοριάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Οι γονείς της είναι συλλέκτες αντίκας και έργων τέχνης, ενώ η μητέρα της είναι ζωγράφος, γεγονός που αναμφισβήτητα επηρέασε τη κλίση της προς διαφορετικά είδη Τέχνης. Τα πιο γνωστά έργα της Ελένης Πίττα – Γρηγοριάδη είναι η σειρά με έργα Op Art, και τα σχέδια της με μελάνι.

Τα έργα θα διατίθενται στους ενδιαφερόμενους με ευθύνη του Myrό Antiques House, από τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη (για συναντήσεις παρακαλώ καλέστε στο 6971890212).


Σχετικά με το Myrό Antiques House
Το Myrό Antiques House υπηρετεί με συνέπεια τον χώρο της ποιοτικής αντίκας από το 1996 με καταστήματα στην Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία χρόνια εδράζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Σουρωτής. Οι εγκαταστάσεις του στεγάζουν Πινακοθήκη, Γλυπτοθήκη, Φυσικές δημοπρασίες και εκθέσεις συλλογών. Ο Οίκος αποτελεί το εφαλτήριο για μια σειρά από δραστηριότητες, όπως η διεθνής πλατφόρμα σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο Greek Marble Initiative και τα Συμπόσια της, ο χώρος σύγχρονης τέχνης Myrό Gallery στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κ.α. Ο Οίκος δημοπρασιών διαθέτει και δραστηριότητα στον χώρο του Real Estate ειδικευόμενος στις πωλήσεις νησιών, πολυτελών κατοικιών και ξενοδοχειακών μονάδων σε διεθνείς επενδυτές.

Σχετικό Link

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»

«Περιήγηση ανάμεσα στα έργα»: Μια συνάντηση των Μιχάλη και Αγνή Κατζουράκη με τον Ντένη Ζαχαρόπουλο

Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ
Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ

Πραγματοποιήθηκαν στο Glass House

«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τον Πάπυρο του Δερβενίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge