ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
1-6-2016

Έκθεση ζωγραφικής της Αθηνάς Παππά και βραδιά οινογνωσίας

Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ

Έκθεση ζωγραφικής της Αθηνάς Παππά και βραδιά οινογνωσίας

Ένα ονειρικό ταξίδι στα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων εκτυλίσσεται στην έκθεση της Αθηνάς Παππά με τίτλο «Places», που θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 20.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει το ντεμπούτο του νέου κρασιού Pata trava (Κτήμα Λίγας), την ετικέτα του οποίου σχεδίασε η Αθηνά Παππά.

Ως τις 30 Ιουνίου, στους χώρους του Τελλογλείου, η νεαρή δημιουργός θα παρουσιάσει ένα σύνολο έργων, στο οποίο επιχειρεί ένα προοδευτικό πέρασμα στα διαφορετικά σημεία παρατήρησης του εαυτού στον χώρο, αλλά και της αναζήτησης των κατευθύνσεων και των όψεων του μέσα σε αυτόν.
Η πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο Outside: Faux Religious & Pop Symmetry αποτελεί ένα παιχνίδι ανάμεσα στον ορθολογισμό και στον μυστικισμό, σχολιάζοντας ταυτόχρονα την ύπαρξη της συμμετρίας σε κάθε έκφανση του νοητικού αυτού παιχνιδιού.

Η δεύτερη ενότητα, Inner and around: Colour Dipoles, αποτελεί μια πρώτη καταγραφή του χώρου σε συνδυασμό με τον εαυτό. Ο χώρος υπάρχει πολυδιάστατος, αφηρημένος και συγκεκριμένος, εσωτερικά ή εξωτερικά του νου, χωρίς όμως να διαταράσσεται η ενότητα και η συνοχή του.

Η τρίτη και τελευταία ενότητα με τίτλο Beyond: Vintage Hybrid Sketches προβάλλει τα διαφορετικά στοιχεία του χαρακτήρα, τα οποία οπτικοποιούνται στα έργα, είτε ως μια απλή καταγραφή μιας διαδικασίας μεταμόρφωσης, είτε ως μια σύμπτυξη στοιχείων σε νέες ταυτότητες, μέσα από μια αισθητική εικονοποίησης των σκοτεινών παραμυθιών.

Η έκθεση σκιαγραφεί την ανθρώπινη φύση και υπόσταση μέσα από τις αντιθέσεις και τις συμπτύξεις που γεννά ο νους και το όνειρο. O στόχος είναι να καταλάβεις την έννοια του εαυτού σου, καθώς επεξεργάζεσαι την αντανάκλασή σου, «χωρίς όμως να αφήσεις το ψευδό-θεϊκό να σε επηρεάσει», όπως αναφέρει η Αθηνά Παππά.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια, στις 21.00, θα γίνει βραδιά οινογνωσίας με δοκιμή του νέου κρασιού Pata trava από το Κτήμα Λίγας, συνοδεία ελαφρών εδεσμάτων. Πρόκειται για ένα blanc de noirs, δηλαδή λευκό κρασί από ερυθρά σταφύλια (ξινόμαυρο). Αυτό επιτυγχάνεται με τη μέθοδο οινοποίησης «πάτα τράβα», με πολύ ελαφριά πίεση των σταφυλιών και άμεση παραλαβή του μούστου που προκύπτει, στη μικρότερη δυνατή επαφή του με τον σκουρόχρωμο φλοιό.

Διάρκεια έκθεσης: 7 – 30 Ιουνίου 2016

Τιμή συμμετοχής στην εκδήλωση οινογνωσίας 10 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310 991610: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-15:00 και 2310 247111: Τετάρτη 17:00-21:00 και Σάββατο-Κυριακή 10:00-18:00.
Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση

Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»

«Περιήγηση ανάμεσα στα έργα»: Μια συνάντηση των Μιχάλη και Αγνή Κατζουράκη με τον Ντένη Ζαχαρόπουλο

Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ
Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ

Πραγματοποιήθηκαν στο Glass House

«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τον Πάπυρο του Δερβενίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge