ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
12-12-2018

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση ART BAZAAR στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Εγκαινιάζεται σήμερα  η έκθεση ART BAZAAR στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Μια μοναδική ευκαιρία στους φίλους της Τέχνης να έρθουν σε επαφή με τους εικαστικούς δημιουργούς και να γνωρίζουν το έργο τους αποτελεί η έκθεση που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Πρόκειται για το ART BAZAAR, την αδιαμεσολάβητη ομαδική έκθεση, που τείνει να γίνει θεσμός, και αφορά Έλληνες και ξένους εικαστικούς καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στην πόλη μας, άλλα και έξω απ’ αυτήν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, στις 8 μ.μ. και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019. Αυτή θα λειτουργήσει στο Εικαστικό Κέντρο «Ήλιος» (Λαγκαδά 120 & Δ.Κομνηνού, Νεάπολη) και θα φιλοξενήσει έργα 52 εικαστικών δημιουργών που έχουν να επιδείξουν σημαντικό καλλιτεχνικό έργο, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν εκθέσει έργα τους στη Θεσσαλονίκη, σ’ άλλες πόλεις και σε χώρες του εξωτερικού.

Το ART BAZAAR αποτελεί μια πρόταση που συνδυάζει την προβολή του καλλιτεχνικού έργου με την εικαστική ενημέρωση, την επικοινωνία του θεατή-«αναγνώστη» με την Τέχνη, την αναγνώριση, αξιολόγηση και ανακάλυψη του «σημαντικού» μέσα από τη συγκριτική λειτουργία της καλλιτεχνικής έκφρασης, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης ενός σημαντικού εικαστικού έργου σε χαμηλό κόστος.

Μέσα από αυτό δίνεται η δυνατότητα στους φίλους της εικαστικής δημιουργίας να κάνουν ένα δώρο Τέχνης στον εαυτό τους, στο σπίτι, στο περιβάλλον τους. Τα έργα, λόγω της οικονομικής συγκυρίας θα διατίθενται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές -δεν θα υπάρχει έργο πάνω από 150 €- δίνοντας έτσι σε όλους τη δυνατότητα να αποκτήσουν ή και να δωρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα σημαντικά έργα Τέχνης ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής.

Μετά την επιτυχημένη περσινή πρώτη διοργάνωση της έκθεσης, στο 2ο ART BAZAAR συμμετέχουν φέτος οι καλλιτέχνες: Λίλα Αγραφιώτη, Φωτεινή Αλεξίου, Ιωάννης Βούρος, Αλεξία Βούσβουρα, Νόπη Γαϊτανίδου, Βασιλική Δελερή, Θεανώ Γιαννέζη, Αλέξανδρος Γιαννιός, Νίκος Γκιζιώτης, Παναγιώτης Γκρίτζος, Γωγώ Γρηγοριάδου, Αλέξανδρος Δημητριάδης, Κοσμάς Διαμαντής, Τάσος Δίκας, Νίκος Ζάρας, Σώτος Ζαχαριάδης, Ιωάννα Ζηκίδου, Χριστίνα Κάββουρα, Θοδωρής Καγιάς, Δημήτρης Καρλαφτόπουλος, Θάνος Kαρώνης, Έλλη Κατσάρα, Δήμος Κηπουρός, Δημήτρης Κόκορης, Λώρα Κόντου, Νίκος Κούτουλας, Γαλήνη Κριαρίδη, Σάκης Κωνσταντινίδης, Αντιγόνη Μανωλίδου, Αγάπη Μαυρουδή, Παναγιώτης Μήτος, Χριστίνα Μήχου, Γιάννης Μονογιός, Κυριακή Νικολαΐδη, Χριστίνα Παρασκευά, Ζωγραφιά Ποπόλη, Γιάννης Προϊός, Ευφροσύνη Σαπιρίδου, Μπέσσυ Σύρου, Πόλυ Σχοινά, Χρύσα Ταντανάση, Χρύσα Τομπά, Σιπάν Τσελικέρ, Αθηνά Τσιρίκα, Ελένη Φραγγίδου, Φανή Φωτιάδου, Εύα Χαραλαμπίδου, Χατζημιχαηλ Σοφία, Ιορδάνης Χουδαμάς, Σταυρούλα Χρυσοπουλίδου, Dorothee Mesander, Caroline Luigi,


INFO:

-Εργαστήριο Τέχνης «ΗΛΙΟΣ»: Λαγκαδά 120 & Δ. Κομνηνού, Νεάπολη

-Διάρκεια: Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018-Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

-Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 14.00-21.00 & Σάββατο 11.00-13.00

-Πληροφορίες: Τηλ. 2310.533544, 2313.329540, 2313.313125, -127
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»

«Περιήγηση ανάμεσα στα έργα»: Μια συνάντηση των Μιχάλη και Αγνή Κατζουράκη με τον Ντένη Ζαχαρόπουλο

Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ
Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ

Πραγματοποιήθηκαν στο Glass House

«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τον Πάπυρο του Δερβενίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge