ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
20-7-2019

Directions: ατομική έκθεση της ζωγράφου Λένα Ντίμοβα

Στο Lazart Hotel

Directions: ατομική έκθεση της ζωγράφου Λένα Ντίμοβα
FREE

Στο πολυτελές ξενοδοχείο Lazart της Zeus International, ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, όπου στεγάζεται η συλλογή του παππού της, Γεωργίου Κωστάκη, παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της ζωγράφου Λένα Ντίμοβα με τίτλο Directions, από τον Οίκο Δημοπρασιών – Γκαλερί Loudos Fine Art & Auctions με την επιμέλεια του διάσημου Ελληνοαμερικανού γκαλερίστα (Tsernov Gallery, Ericson Gallery, Guggenheim Museum) και προσωπικού φίλου του Κωστάκη, Τάκη Ευσταθίου.

Για πρώτη φορά στο φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστεί η νέα σειρά της Λένα Ντιμοβα, με επιρροές απο τον κονστρουκτιβισμό, στο Lobby, το Art Room και το εστιατόριο Art Nouveau του Lazart Hotel.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη και με ελεύθερη είσοδο στο κοινό από το Σάββατο 20 Ιουλίου μέχρι και τον Οκτώβριο, επίσης παρέχεται και η δυνατότητα αγοράς των έργων τέχνης.

Βιογραφικό:
Η Λένα Ντίμοβα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μόσχα. Ως εγγονή του συλλέκτη Ρωσικής Πρωτοπορίας Γεωργίου Κωστάκη από πολύ μικρή, ήρθε σε επαφή και επηρεάστηκε από το έργο των κονστρουκτιβιστών των αρχών του 20ου αιώνα. Σπούδασε στο Stroganov Institute of Applied and Decorative Arts στη Μόσχα.

Εχει γράψει για την Λένα Ντίμοβα η Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης κα Αθηνά Σχινά:
«...η Λένα Ντίμοβα εμπνέεται από τη μουσική οργανολογία, κυρίως όμως από τις μεταισθήσεις ήχων και ατμόσφαιρας που τα διάφορα όργανα υποβάλλουν, ανοίγοντας έναν διάλογο με μνήμες από το παρελθόν σε μια μεταμορφωτική, όσο και μετουσιωτική καθημερινότητα. Στα έργα της διακρίνεται η βαθιά αφομοίωση από στοιχεία της μεταβυζαντινής ρωσικής αγιογραφίας, συνδυασμένα με εκείνα της ανάλογης λαϊκής τέχνης. Τα στοιχεία αυτά εμφανίζονται ιζηματοποιημένα και ευφάνταστα συνταιριασμένα μέσα από τον παραστατικό ρεαλισμό, την υπερρεαλιστική ελευθερία, τη γεωμετρική αφαίρεση και το κλίμα της pop art...»

Η Λένα Ντίμοβα εχει παρουσιάσει το έργο της σε 4 ατομικές και περισσότερες απο 20 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έργα της βρίσκονται σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως αυτή του συλλέκτη και εμπόρου έργων τέχνης Τάκη Ευσταθίου στη Νέα Υόρκη αλλά και σε μουσεία και ιδρύματα.

Lazart Hotel
Το ξενοδοχείο Lazart της Zeus International προσφέρει πολυτελή διαμονή σε ένα προνομιακό σημείο της Θεσσαλονίκης, μόλις 10 λεπτά από την καρδιά της πόλης. Η τέχνη και η άνεση συνδυάζονται τέλεια σε αυτό το ξενοδοχείο 5 αστέρων που διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό και εξαιρετική διακόσμηση, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες σε έναν κόσμο απόλυτης χαλάρωσης. 

Loudos Fine Art & Auctions
Ο Loudos Fine Art & Auctions διοργανώνει εξειδικευμένες δημοπρασίες και εκθέσεις τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με το ευρύ δίκτυο συνεργατών μας, με εξειδίκευση σε πολλούς τομείς, παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες, στους αγοραστές έργων τέχνης, συμβάλλοντας στη δημιουργία σημαντικών ιδιωτικών, κρατικών ή corporate συλλογών, αλλά και στους πωλητές έργων τέχνης αναλαμβάνοντας την πώληση της συλλογής τους μέσω δημοπρασίας ή private sale. 



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Από το Σάββατο 20 Ιουλίου μέχρι και τον Οκτώβριο 2019

Πού?
Ξενοδοχείο Lazart
Κολοκοτρώνη 16

Εισιτήρια
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επικοινωνία
6973507282
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»

«Περιήγηση ανάμεσα στα έργα»: Μια συνάντηση των Μιχάλη και Αγνή Κατζουράκη με τον Ντένη Ζαχαρόπουλο

Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ
Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ

Πραγματοποιήθηκαν στο Glass House

«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τον Πάπυρο του Δερβενίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge