ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
14-11-2019

«Πέτρες, Σκουριές και Θαλάσσια Ξύλα» του Σωτήρη Σόρογκα

Στην Artion Galleries

«Πέτρες, Σκουριές και Θαλάσσια Ξύλα» του Σωτήρη Σόρογκα

Με μια μοναδική έκθεση στην Artion Galleries σηματοδοτείται η επιστροφή του μεγάλου σύγχρονου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η έκθεση με τίτλο «Πέτρες, Σκουριές και Θαλάσσια Ξύλα» ξεκινά από την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του καλλιτέχνη με τη μακρά και γόνιμη πορεία.

Έργα με μνημειώδη σημασία, συναισθήματα, ιδιάζουσα χρήση χρωμάτων, ελπίδα, μνήμες είναι μερικά από τα στοιχεία συνθέτουν το μωσαϊκό της έκθεσης. Στα έργα του Σωτήρη Σόρογκα οι πέτρες, οι σκουριές και τα θαλάσσια ξύλα αποκτούν μια διαφορετική υπόσταση, ένα βαθύτερο νόημα. Οι πολυμορφικοί συνδυασμοί των στοιχείων υποδεικνύουν τα μοτίβα που κυριαρχούν στην καλλιτεχνική του προσέγγιση, άλλοτε με έμφαση στην αποσύνθεση και άλλοτε στη μαγεία της απουσίας.

Η Artion Galleries διατηρώντας το πρωτοποριακό χαρακτήρα της, επαναφέρει στο προσκήνιο το διαχρονικό έργο, το προσωπικό ζωγραφικό ιδίωμα και όραμα του Σωτήρη Σόρογκα σε μια έκθεση που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. 


Ο Σωτήρης Σόρογκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Σπούδασε με κρατική υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1961. Το 1972 έλαβε ετήσια προσωπική χορηγία του Ιδρύματος Ford. Έχει πλήθος ατομικών και ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και σε διεθνείς εκδηλώσεις οργανωμένες από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εθνική Πινακοθήκη, την Πινακοθήκη Πιερίδη και ιδιωτικές αίθουσες Τέχνης. Το 2004 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο της καλλιτεχνικής του προσφοράς και το 2019 του απενεμήθη, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, το παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Από τις 15 μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2019
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 20:30

Πού?
Artion Galleries
Μητροπόλεως 96

Επικοινωνία
2310 253113

Artion Galleries

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»

«Περιήγηση ανάμεσα στα έργα»: Μια συνάντηση των Μιχάλη και Αγνή Κατζουράκη με τον Ντένη Ζαχαρόπουλο

Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ
Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ

Πραγματοποιήθηκαν στο Glass House

«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τον Πάπυρο του Δερβενίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge