Top
gothess Home Page
facebook twiter
27-4-2021

«Εντός Εαυτού» αναζητά την απάντηση στη Πανδημία η ARC - Art Revisited Collective

Εκθεση για το εικαστικό αποτυπωμα

«Εντός Εαυτού» αναζητά την απάντηση στη Πανδημία η ARC - Art Revisited Collective
Sasha Chaitow
fontsize

Μέχρι την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 θα διαρκέσει η ψηφιακή έκθεση της συλλογικότητας εικαστικών καλλιτεχνών ARC -Art Revisited Collective “Εντός Εαυτού” με έργα που δημιουργήθηκαν στη περίοδο της πανδημίας και μιλούν από ποικίλες σκοπιές για τη νέα ζοφερή πραγματικότητα, μέα από το φίλτρο των καλλιτεχνών. Η έκθεση, που βασίζεται σε μια σύλληψη του εικαστικού επιμελητή Πάρη Καπράλου, είναι η 7η δράση που παρουσιάζει η συλλογικότητα, αλλά μόλις η πρώτη ψηφιακή έκθεση της που παρουσιάζει στη πλατφόρμα ψηφιακών εκθέσεων της νέας ιστοσελίδας της arcgreece.gr.

Ο Επιμελητής σημειώνει: “Η σημαντικότερη πρόκληση της Πανδημίας είναι η αποκοπή μας, η στροφή μας εντός. Η απομόνωση έκανε τους ανθρώπους μισερούς, επιθετικούς στο κοινωνικό λόγο τους. Εκτός εαυτού! Φιλικές και κοινωνικές σχέσεις διαλύθηκαν καθώς οι φοβισμένοι άνθρωποι κρύβονται πίσω από την ανωνυμία των social media επιδεικνύοντας μαινόμενοι τη μισαλλοδοξία τους. Θεωρίες συνομωσίας και η άρνηση της πραγματικότητας κατατρέχουν τους πιο αδύναμους χαρακτήρες. Στο τέλος της ημέρας απομένει ο διαρκής διάλογος με εμάς τους ίδιους: η μεγάλη μάχη βρίσκεται εντός εαυτού. 
Καταλήγω τη μικρή εισαγωγή μου στην έκθεση μας, με μέρος του σκεπτικού του εικαστικού Δημήτρη Κρίστιτς, στον οποίο ανήκει η σύλληψη του τίτλου της έκθεσης μας: “...η ψυχική υγεία ενός δημιουργού- καλλιτέχνη βασιζόταν αυτή τη περίοδο στο εσώτερο έργο. Το “εσώτερο” εμπεριέχει την κατάσταση του Εντός καθώς ξεπερνάει το πρώτο στάδιο "εισόδου" και ανιχνεύει βαθύτερα νοήματα. Έχω την αίσθηση πως όλοι μας ο καθένας με τον δικό του τρόπο εκφράστηκε πολύ έντονα αυτήν την περίοδο στο έργο του, στην καθημερινότητά του που κι αυτή είναι ένα έργο εν εξελίξει και σ αυτήν την έκθεση θα προβάλλομε τα Εντός μας Εκτός”.

Στη πρώτη ψηφιακή έκθεση της η συλλογικότητα μας παρουσιάζει έργα 11 εικαστικών καλλιτεχνών - μελών της που δημιουργήθηκαν στη περίοδο της πανδημίας, και αντικατοπτρίζουν τον ψυχισμό των δημιουργών τους. Πολλά από τα έργα ίσως φανούν ασυνήθιστα στους φιλότεχνους που γνωρίζουν τη πορεία και τη μανιέρα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, τόσο ως προς τη θεματολογία όσο και τεχνοτροπικά. Η ιδιαιτερότητες της περιόδου ανέδειξαν διαφορετικά δημιουργικά αντανακλαστικά στους περισσότερους συμμετέχοντες. Τα έργα αυτής της περιόδου ίσως είναι εφαλτήρια αλλαγής για κάποιους καλλιτέχνες, για τους περισσότερους όμως απλώς εκφράζει με τον προσήκοντα τρόπο το πνεύμα των καιρών.
Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί: Sasha Chaitow, Foti Kllogjeri, Άννα Γκιώτη, Χριστίνα Ζυγούρη, Ηλίας Κασσελάς, Στυλιάνα Κατσιάρη, Αγγελική Κουρμουλάκη, Δημήτρης Κρίστιτς, Μανώλης Πέντες, Σπύρος Ρωμάνος, Ελένη Τσοτσορού.

Διάρκεια έκθεσης: Τρίτη 20 Απριλίου από τις 19:00 - Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 στις 23:59'
Τόπος: ARC -Art Revisited Collective website / Τμήμα ψηφιακών εκθέσεων
https://arcgreece.gr/index.php/el/current-expo

Σχετικά με την ARC - Art Revisited Collective
H ARC - Art Revisited Collective είναι μία εικαστική συλλογικότητα που ιδρύθηκε τον Μάιο 2018 από καλλιτέχνες και τον αθηναίο εικαστικό επιμελητή Πάρη Καπράλο στην Θεσσαλονίκη. Σύντομα συμπεριέλαβε εικαστικούς καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο. Η συλλογικότητα δραστηριοποιείται κυρίως στον Ελλαδικό χώρο, είναι ανεξάρτητη και αυτοχρηματοδοτούμενη.
Παρουσιάζει ποικιλία δράσεων, διοργανώνει εκθέσεις, συμμετέχει σε διεθνείς θεσμικές διοργανώσεις και κατά καιρούς συνεργάζεται με άλλες ομάδες, συλλογικότητες, επιμελητές, χώρους, αλλά και καλλιτέχνες από όλο το στερέωμα των τεχνών και από όλο τον κόσμο. 

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Free pass
Free pass

Kαλλιτεχνική ομάδα FireArt

«Μεταβάσεις» Balkan Art Festival 2021
«Μεταβάσεις» Balkan Art Festival 2021

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης

«Πορεία Ελευθερίας – 200 χρόνια Ιστορίας» - Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς
«Πορεία Ελευθερίας – 200 χρόνια Ιστορίας» - Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς

11 – 17 Οκτωβρίου 2021, Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” Δήμου Αθηναίων

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Θεματική ξενάγηση
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Θεματική ξενάγηση

Περιήγηση στη νέα του περιοδική έκθεση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Περί Χρείας Αναπνοής – Μετά πανδημικά μέλλοντα
Περί Χρείας Αναπνοής – Μετά πανδημικά μέλλοντα

Γαλεριανό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης

Η τέχνη εμπνέει τέχνη
Η τέχνη εμπνέει τέχνη

Ομαδική εικαστική έκθεση

«Μεταβάσεις»
«Μεταβάσεις»

Περιοδική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης

Ομαδική Εικαστική Έκθεση «Τέχνη γένους θηλυκού»
Ομαδική Εικαστική Έκθεση «Τέχνη γένους θηλυκού»

Η γυναίκα και τα δικαιώματα της στην σύγχρονη κοινωνία


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας