ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
26-11-2021

ΚΟΙΤΑ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ! - Ομαδική εικαστική έκθεση στο Bensousan Han

12 καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις της πανδημίας

ΚΟΙΤΑ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ! - Ομαδική εικαστική έκθεση στο Bensousan Han
FREE

Η τέχνη και οι καλλιτέχνες προσπάθησαν διαχρονικά να εκφράσουν την εμπειρία της ασθένειας και του πόνου με τους δικούς τους όρους. Οι σημερινές καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις του εγκλεισμού και της εμπειρίας της διαρκούς απειλής, με τη μορφή ενός πλήθους «ημερολογίων πανδημίας» στέκονται διστακτικά στο σταυροδρόμι της τέχνης, της πολιτικής και της ιατρικής.

Τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση ΚΟΙΤΑ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ! παρέχουν μια αφορμή ώστε να εμπλουτιστεί μια συζήτηση η οποία αφορά στην δυνατότητα έκφρασης των εμπειριών της τελευταίας περιόδου, ενώ προσπαθούν να συμβάλλουν στην κατανόηση ορισμένων πλευρών της εμπειρίας του εγκλεισμού, που δεν θίγονται συχνά στον δημόσιο διάλογο. Διαμορφωμένα από την ιδιαίτερη οπτική υπό την οποία η καθεμία κι ο καθένας από τους καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν το zeitgeist, δηλ. τον ειδικό χαρακτήρα και το πνεύμα του καιρού μας, τα έργα της έκθεσης επιχειρούν να ορίσουν στο μέτρο του δυνατού έναν κοινό τόπο θέασης, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών κι εκφραστικών μέσων. Προσπαθούν ακόμη να διαμορφώσουν ένα ειδικότερο πλαίσιο ερωτημάτων, τα οποία αφορούν όχι μόνο ειδικά ζητήματα τεχνικής κι αισθητικής φύσεως αλλά και το πώς θα μπορούσε να «καταστεί ορατό» κάτι από την άρρητη εμπειρία της δύσκολης συνθήκης που επί μακρόν βιώνουμε.

Η φθορά και η μνήμη αποτελούν τη δύναμη του Bensousan Han, ενός κτιρίου που εύγλωττα αφηγείται την ιστορία του, με τα δομικά του στοιχεία γυμνά και διατρητικά, καταφύγιο και λίκνο της πολιτιστικής δραστηριότητας ακόμα και σε «μουδιασμένους» καιρούς. Ταιριαστό περιβάλλον φιλοξενίας για μια έκθεση - μαρτυρία.

Συμμετοχές: Ζέφη Αθανασοπούλου, Βασίλης Αλεξάνδρου, Δημήτρης Δημητριάδης, Γιώργος Δρόσος, Γιάννης Μήτρου, Φώτιος Μπάλας, Δημήτρης Παλάντζας, Γιώργος Παναγιωτάκης, Τριαντάφυλλος Τρανός, Χρυσάνθη Τρύφων, Σοφία Χατζηπασχάλη, Χάρης Χιλίτσης.

Εγκαίνια: Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, από τις 19:00 μέχρι τις 23:00.
Επισκέψιμη επίσης το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου από τις 15:00 μέχρι τις 23:00.
Ελεύθερη είσοδος με υγειονομικές βεβαιώσεις και μάσκα.
Bensousan Han, Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα

Μπενσουσαν Χαν (Bensousan Han)

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»

«Περιήγηση ανάμεσα στα έργα»: Μια συνάντηση των Μιχάλη και Αγνή Κατζουράκη με τον Ντένη Ζαχαρόπουλο

Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ
Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ

Πραγματοποιήθηκαν στο Glass House

«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τον Πάπυρο του Δερβενίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge