ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
7-12-2021

Ménage Project- Post Era Art Project

Στοά Νέας Αγοράς

Ménage Project- Post Era Art Project
FREE

Ménage Project- Post Era Art Project

ménage [meɪˈnɑːʒ] NOUN

*the members of a household.

*synonyms: family · household · clan · tribe · children · offspring · youngsters · little ones · progeny · descendants · issue · kids · sprogs


Το Ménage Project- Post Era Art Project αποτελεί ένα ψηφιακό, συλλογικό καλλιτεχνικό έργο το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2020 και για πρώτη φορά παρουσιάζεται ζωντανά στο κοινό της πόλης.

Πρόκειται για μια σύνθεση φωτογραφιών, κειμένων και video art από μια ομάδα καλλιτεχνών (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βέροια) που θέλησε να αποκαταστήσει την επαφή και τη συλλογική δουλειά μέσω της ψηφιακής επικοινωνίας.

Δημιούργησε, λοιπόν, ένα ψηφιακό περιβάλλον, μια ψηφιακή “Συγκατοίκηση”, μέσω της οποίας σε εβδομαδιαία βάση και επεξεργαζόμενη διαφορετικές θεματικές, η ομάδα διατήρησε ζωντανο το συνδημιουργικο πνεύμα.

Το Νοέμβριο του 2021 εντάσσονται στο δυναμικό του ménage Project τέσσερα νέα μέλη, φωτογράφοι της Θεσσαλονικής, και ανανεώνουν τη σύνθεσή του.

Σε συνεργασία με την κοινσεπ ένταξης Επόμενη Στάση, η οποία παραχωρεί τους χώρους της στη Στοά της Νέας Αγορας, δρομολογούν την πρώτη παρουσίαση του ως επί το πλείστον συνολικού έργου της πλατφόρμας, εν είδει πολυμορφικής δράσης:

* Έκθεση Φωτογραφίας

* Προβολές Video & Video Art

* Έγκατάσταση/ Προβολή Κειμένων

**Το Σάββατο 18/12 , στις 20.00 θα υπάρξει Q&A με τους/τις δημιουργούς που θα παρευρίσκονται στο χώρο, ενώ παράλληλα θα λαμβάνουν χώρα ανά τακτά διαστήματα live performing acts.

Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, για την επίσκεψη του κοινού στον χώρο της εκδήλωσης απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών), σύμφωνα με τις τελευταίες διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Στην πλατφόρμα menageproject.wordpress.com ο επισκέπτης/επισκέπτρια μπορεί να περιηγηθεί και να δει το σύνολο των έργων, καθώς και όλες τις θεματικές πάνω στις οποίες εργάστηκαν και συνεργάστηκαν οι καλλιτέχνες.


Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σμαρώ Πλατιώτη

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Λάρα Βρεττού | Αγγελική Γιατρά | Αναστασία Δίγκα | Εύη Μίνου | Ευθύμης Μουρατίδης | Ιωάννα Μπούρα | Γιώργης Πανόπουλος | Άννα Πιέτρη | Σμαρώ Πλατιώτη | Μένη Σεϊρίδου | Βίκυ Σιουτοπούλου | Αλέκα Τσιρώνη


Διάρκεια: 16, 17, 18, 19 Δεκεμβρίου 2021

Ώρες: 19.00-23.00

Χώρος: Επόμενη Στάση (Στοά Νέας Αγοράς, Ερμού 26/ Β. Ηρακλείου 35)
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»

«Περιήγηση ανάμεσα στα έργα»: Μια συνάντηση των Μιχάλη και Αγνή Κατζουράκη με τον Ντένη Ζαχαρόπουλο

Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ
Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ

Πραγματοποιήθηκαν στο Glass House

«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τον Πάπυρο του Δερβενίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge