ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
29-10-2022

Ομαδική εικαστική έκθεση «Χρώμα σε νερό 5 - Μυστική Πολιτεία»

Προσωπικό project του εικαστικού επιμελητή Πάρη Καπράλου

Ομαδική εικαστική έκθεση «Χρώμα σε νερό 5 - Μυστική Πολιτεία»
FREE

Η σειρά εκθέσεων "Χρώμα σε νερό" είναι ένα προσωπικό project του εικαστικού επιμελητή Πάρη Καπράλου που έχει στόχο την διάδοση, προβολή και γνωριμία του φιλότεχνου κοινού με ενδιαφέροντες νέους Έλληνες εικαστικούς καλλιτέχνες στα κύρια μέσα έκφρασης των οποίων συγκαταλέγεται η υδατογραφία με κάθε δυνατή από τις ποικίλες μορφές της.

Τα εγκαίνια της 5ης έκθεσης σύγχρονης Ελληνικής υδατογραφίας με διακριτικό τίτλο "Μυστική Πολιτεία" θα λάβουν χώρα στην Myrό Gallery.

Σημειώνει σε σχετικό σημείωμα που εξέδωσε προς τα ΜΜΕ ο κ. Πάρης Καπράλος, Επιμελητής της έκθεσης: "Λέξη πολύσημη και αρχαιότατη η Πολιτεία εγγράφεται συνήθως σε τρία πεδία. Στη δημόσια, στην ιδιωτική σφαίρα, καθώς και σε μία μέση που βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές και ορίζει τη σχέση τους. Η Πολιτεία εμφανίστηκε στην αρχαία Ελλάδα. Αν και δεν υπάρχει καθολικά αποδεκτός ορισμός της, στη δημόσια σφαίρα σήμερα νοείται ως το θεσμικό και θεσμίζον τμήμα του Κράτους, στο μέσο πεδίο αναφέρεται στη κοινωνία των πολιτών, και, τέλος, στη πρακτική εφαρμογή των αξιών που διέπουν τις ζωές μας.

Επιπλέον, στη νεοελληνική λογοτεχνία πολιτεία συχνά είναι μία εναλλακτική λέξη για τη πόλη, πάντοτε όμως με το υπονοούμενο του άυλου περιεχομένου της, και όχι μονάχα του πολεοδομικού συγκροτήματος. Στη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού, με τις αλλεπάλληλες καραντίνες, τη περιστολή των ελευθεριών μας, την αποξένωση, την αποκοπή, τη μοναξιά, το φόβο και τις αγωνίες μας, την αρρώστια και τον θάνατο, στερεώθηκε μέσα μας η πεποίθηση ότι μια άλλη, άυλη πολιτεία πρέπει να επιδιωχθεί απ’ όλους μας ώστε να παραμείνουμε άνθρωποι."


Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Foti Kllogjeri, Κώστας Γαρύφαλλος, Ελένη Τσοτσορού, Σπυρίδων Μουρατίδης, Σπύρος Ρωμάνος, Θεώνη Αρφανάκη, Βούλα Ροντογιάννη-Ράπτη, Βασιλική Δευτεραίου, Βικτώρια Κοντού, Αννέτα Πολίτη, Χρήστος Μηλιώνης, Ελευθερία Πυτικάκη, Όλγα Μπαρμάζη, Γιώργος Αναστασιάδης, Παναγιώτα Δροσατάκη, Βάσια Καλογεράκου, Αβραάμ Πιπερίδης, Κίρσικκα Σουστιέλ, Δώρα Ζαβράκα, Ειρήνη Δαλαμπύρα, Αθηνά Νταναβάρα.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Από 1 έως 12 Νοεμβρίου 2022
Τρίτη 12:00 - 18:00
Τετάρτη 12:00 - 18:00
Πέμπτη 17:00 - 21:00
Παρασκευή 17:00 - 21:00
Σάββατο 10:00 - 14:00

Πού?
Myrό Gallery
Νικηφόρου Φωκά 8

Εισιτήρια
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επικοινωνία
2310 269187

Myrό Gallery

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»

«Περιήγηση ανάμεσα στα έργα»: Μια συνάντηση των Μιχάλη και Αγνή Κατζουράκη με τον Ντένη Ζαχαρόπουλο

Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ
Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ

Πραγματοποιήθηκαν στο Glass House

«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τον Πάπυρο του Δερβενίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge