ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
7-3-2023

«Αποτυπώματα πορείας. Οι μαθητές τιμούν τον δάσκαλο Μανόλη Γιανναδάκη»

Έκθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο

«Αποτυπώματα πορείας. Οι μαθητές τιμούν τον δάσκαλο Μανόλη Γιανναδάκη»

Μία έκθεση-φόρο τιμής στον ομότιμο καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Μανόλη Γιανναδάκη με τίτλο «Αποτυπώματα πορείας. Οι μαθητές τιμούν τον δάσκαλο Μανόλη Γιανναδάκη» θα βρίσκεται από τις 10 Μαρτίου και έως το τέλος του μήνα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Τριάντα πέντε απόφοιτοι και τελειόφοιτοι του εργαστηρίου Χαρακτικής & Εικαστικών Εκτυπώσεων της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνεκθέτουν με τον δάσκαλό τους με σκοπό να τιμήσουν το πλούσιο και σημαντικό διδακτικό του έργο.

Ο Μανόλης Γιανναδάκης, μέχρι την πρόσφατη συνταξιοδότησή του, δίδασκε στο Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών επί τριάντα έξι χρόνια, έχοντας πάντα το ενδιαφέρον και τη διάθεση να συμβάλει στην ανάπτυξη του εικαστικού λόγου και την προβολή του έργου δεκάδων φοιτητών και φοιτητριών του, αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση ή τη συνδιοργάνωση εκθέσεων με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Αυτός είναι και ο σκοπός της έκθεσης αυτής: να ανταποδώσει συμβολικά αυτόν τον ζήλο στον δάσκαλο. Για τον λόγο αυτό ο Μανόλης Γιανναδάκης καλείται, αυτή τη φορά, να συμμετέχει σε μια έκθεση που διοργανώνουν προς τιμήν του οι απόφοιτοι και τελειόφοιτοι που είχαν την ευκαιρία και τη χαρά να παρακολουθήσουν τα μαθήματά του.

Τα έργα της έκθεσης, πρόσφατα ή παλαιότερα, συνθέτουν ένα ευρύ ψηφιδωτό από τεχνικές, μορφοπλαστικές, εννοιολογικές και αισθητικές αναζητήσεις. Βαθυτυπίες και οξυγραφίες, λιθογραφίες, ανάγλυφες χαράξεις σε ξύλο ή λινόλεουμ ή άλλα συμβατά υλικά χάραξης, μεταξοτυπίες ή ψηφιακές εκτυπώσεις, σχέδια και ξηρές χαράξεις, φωτοχαράξεις και μεικτές τεχνικές εκτύπωσης συνθέτουν ένα πλουραλιστικό σύνολο αισθητικών επιλογών.

Όλα τα έργα, προϊόντα σύγχρονης διαλεκτικής και κριτικής σκέψης, έρχονται να επιβεβαιώσουν την ανοιχτή διδασκαλία του Μανόλη Γιανναδάκη αλλά και να δηλώσουν εμφανώς την καταγωγή τους που δεν είναι άλλη από την Χαρακτική και τον λόγο που το αποτύπωμά της εξακολουθεί να συγκινεί και να παροτρύνει την πολιτική του δημιουργού.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Σίμος Αδάμου, Αντιγόνη Αντωνοπούλου, Νένα Γεωργιάδου, Γιώργος Δημητριάδης, Μάριος Γκούζος, Σταυρούλα Δημοπούλου, Έλενα Ζέππου, Κριστιάνα Ηλιοπούλου, Δανάη Θεοδώρογλου, Κυριάκος Θεοχάρους, Παναγιώτης Καλογιάννης, Κορίνα Καμαλακίδου, Παναγιώτης Κατσιός, Σταυρούλα Καψάλη, Νατάσσα Κότσαλα, Χρήστος Κούσης, Κωστής Λαζαρίδης, Δανάη Μαυρογιάννη Νεγρή, Ελεάννα Μπάρμπα, Ιωάννης Μπελημπασάκης, Δημοσθένης Μπογιατζής, Νιόβη Μπολιάκη, Ελένη Νικολακοπούλου, Αθηνά Παπαγιαννούλη, Ιωάννα Παπαδημητρίου, Ισιδώρα Παπαδούλη, Ναυσικά Παπαθεοδώρου, Σταματία Παράσχου, Στεφανία Πατρικίου, Γιώργος Πυργιώτης, Αντωνία Ταράλλη, Ελευθερία Τριανταφύλλου, Κυριακή Φωτιάδου, Ελένη Φωτοπούλου, Βάσω Χατζημανώλη.

Επιμέλεια έκθεσης: Ιωάννης Μπελημπασάκης, επίκουρος καθηγητής, διευθυντής του εργαστηρίου Χαρακτικής & Εικαστικών Εκτυπώσεων της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Από τις 10 έως τις 31 Μαρτίου 2023
Τετάρτη - Παρασκευή: 17.00 - 21.00
Σάββατο: 11.00 - 14.00
Αργίες κλειστά

Πού?
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ
Λεωφόρος Στρατού 2Α

Επικοινωνία
2310 821231

Γαλλικό Ινστιτούτο

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»

«Περιήγηση ανάμεσα στα έργα»: Μια συνάντηση των Μιχάλη και Αγνή Κατζουράκη με τον Ντένη Ζαχαρόπουλο

Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ
Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ

Πραγματοποιήθηκαν στο Glass House

«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τον Πάπυρο του Δερβενίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge