ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-11-2019

«Οι ρετσίνες του βασιλιά» στον ΙΑΝΟ

Παρουσίαση του βιβλίου του Ισίδωρου Ζουργού

«Οι ρετσίνες του βασιλιά»  στον ΙΑΝΟ

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Ισίδωρου Ζουργού, «Οι ρετσίνες του Βασιλιά» από τις εκδόσεις Πατάκη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 12:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Θα παρουσιάσουν το βιβλίο και θα συνομιλήσουν με τον συγγραφέα οι: Νίκος Δαββέτας (συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας), Νίκος Θρασυβούλου (δημοσιογράφος), Σπύρος Παπαδόπουλος (ηθοποιός-σκηνοθέτης).

Λίγα λόγια για το βιβλίο

''ΟΙ ΡΕΤΣΙΝΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ'', Ισίδωρος Ζουργός

Το βιβλίο αυτό μιλάει για έναν βασιλιά σε κάποιο χωριό, τις κόρες του, για έναν πύργο, ένα καφενείο με πολλά βαρέλια ρετσίνα και για κάποια άλλα ακόμη. Όσοι από σας έχουν παρακολουθήσει προηγούμενα βιβλία του συγγραφέα, θα είναι εύκολο να παρατηρήσετε μια μετατόπιση από τον ιστορικό χρόνο, όπου είναι συχνά το πλαίσιο της αφήγησης. Αυτό το μυθιστόρημα ασχολείται με το σήμερα, διατηρώντας όμως μια παλιά του έξη, την πότε φανερή και πότε υπόγεια διασύνδεση με γνωστούς συγγραφείς και βιβλία.

Έτσι, «Οι Ρετσίνες του βασιλιά», το ένατο κατά σειρά μυθιστόρημά του, ριζώνει, αναπτύσσεται και στέλνει βλαστούς στον κόσμο του Σαίξπηρ και του Ραμπελαί.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ισίδωρος Ζουργός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. Σπούδασε Παιδαγωγικά και υπηρετεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δάσκαλος. Έχει δυο παιδιά και σήμερα εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με διάφορα περιοδικά δημοσιεύοντας ποίηση και πεζογραφία, καθώς και βιβλιογραφικά κριτικά σημειώματα. Έχει επίσης ασχοληθεί με θέματα διδασκαλίας της λογοτεχνίας στο δημοτικό σχολείο και ιστορίας της εκπαίδευσης.

Το 1996 συμμετείχε στη συλλογική έκδοση κειμένων για την εκπαίδευση, με τον τίτλο "Αναπνέοντας κιμωλία -γραφές εκπαιδευτικών", από τις εκδόσεις Σαββάλα. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: "Φράουστ" (Λιβάνης, 1995/Πατάκης, 2010), "Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού" (Πατάκης, 2000/2007), "Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού" (Πατάκης, 2002/2010), "Στη σκιά της πεταλούδας" (Πατάκης, 2005), "Η αηδονόπιτα" (Πατάκης, 2008), "Ανεμώλια" (Πατάκης, 2011 - Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ).

Επίσης, συμμετείχε στη συλλογική έκδοση "Ζωολογία του πάνω και του κάτω κόσμου" (Πατάκης, 2009), στη σειρά "Hotel-Ένοικοι Γραφής", που επιμελείται ο Μισέλ Φάις.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον

Στο Arch Club - Live Stage στον Βοτανικό

Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις
Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις

Απαίτηση των διαμαρτυρομένων να πάρει πίσω η εταιρεία απολύσεις εργαζομένων

Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου
Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Και παρουσίαση του βιβλίου «Από Αύγουστο... σε Αύγουστο» της συγγραφέως - ιατρού Ελευθερίας Κρικέλη

Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα
Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα

Στο φιλόξενο stage «Μουσικό Κουτί»




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge