Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28-11-2019

«Η Αναπνοή μας, Η Ζωή μας» - Διημερίδα για τον Καρκίνο του Πνεύμονα

Στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ στην Αθήνα

«Η Αναπνοή μας, Η Ζωή μας» - Διημερίδα για τον Καρκίνο του Πνεύμονα
fontsize

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα, που έχει ξεκινήσει ήδη από το καλοκαίρι, διοργανώνει επιστημονική διημερίδα με τίτλο: «Η Αναπνοή μας, Η Ζωή μας» στις 29 & 30 Νοεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ στην Αθήνα.

Η ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας.

Ο μήνας Νοέμβριος έχει ανακηρυχθεί από την Παγκόσμια Συμμαχία για τον Καρκίνο του Πνεύμονα (GLCC) ως ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο σε συχνότητα εμφάνισης και θνησιμότητας καρκίνο για τους άνδρες και το δεύτερο για τις γυναίκες ενώ συνήθως διαγιγνώσκεται σε μεγαλύτερες ηλικίες, αν και εσχάτως αυξάνονται τα κρούσματα και στις νεότερες.

Ως κυριότερος επιβαρυντικός παράγοντας για την εμφάνιση του καρκίνου του πνεύμονα, θεωρείται το κάπνισμα, καθώς και η παθητική έκθεση σε καπνικά προϊόντα και τον καπνό γενικότερα. Ωστόσο ένα αρκετά μεγάλο μέρος των ασθενών, 15% - 20%, δεν έχουν καπνίσει ποτέ στη ζωή τους. Αυτό συμβαίνει γιατί μεταξύ των επιβαρυντικών παραγόντων συμπεριλαμβάνονται, εκτός από το τσιγάρο, διάφοροι κίνδυνοι από το περιβάλλον εργασίας και διαβίωσης, ενώ και η μόλυνση της ατμόσφαιρας και του περιβάλλοντος με την ευρύτερη έννοια επιδεινώνει την κατάσταση.

Η εισαγωγή νεότερων και περισσότερο αποτελεσματικών θεραπειών, όπως η ανοσοθεραπεία, έχουν βελτιώσει θεαματικά την εικόνα στην αντιμετώπιση των διαφόρων τύπων καρκίνου του πνεύμονα τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο κρίσιμο ζήτημα αποτελεί το στάδιο της διάγνωσης της νόσου, καθώς αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην επιλογή της θεραπευτικής αντιμετώπισης και συνδέεται άμεσα με τη δυνατότητα ίασης και το προσδόκιμο ζωής του ασθενούς.

Ο Καθ. Παναγιώτης Μπεχράκης και πολλοί ακόμα διακεκριμένοι έλληνες επιστήμονες θα προσεγγίσουν τις ιδιαιτερότητες των διαφόρων τύπων καρκίνου του πνεύμονα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους.

Παράλληλα θα δοθεί έμφαση στην ανάγκη ενσωμάτωσης στη θεραπεία, της φυσικής και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης των ασθενών για την ομαλή επανένταξή τους στη κοινωνική ζωή και την εργασία, ενώ θα αναπτυχθούν πολύ σημαντικά θέματα όπως:

Ποιες είναι οι μορφές καρκίνου του πνεύμονα και σε ποιες ηλικίες συναντώνται
Ανοσοθεραπεία και εξατομικευμένη ιατρική στον καρκίνο του πνεύμονα
Ο ρόλος των νοσηλευτών και των μελών της οικογένειας ως άτυπων φροντιστών
Η θρόμβωση στον Καρκίνο του Πνεύμονα
Πρόσβαση σε εξειδικευμένους ιατρούς και νοσοκομεία
Χρόνος αναμονής για εξειδικευμένο γιατρό και ειδικές διαγνωστικές εξετάσεις
Καρκίνος και εργασία: H θεραπεία αποτελεί εμπόδιο στην επαγγελματική ζωή
Οικογενειακή υποστήριξη, Η υποστήριξη από άλλους ασθενείς, Η ενημέρωση για την ασθένεια
Ποια τα αιτήματα των ασθενών με καρκίνο του Πνεύμονα;
Υπάρχει πρόβλημα συμμόρφωσης στη θεραπεία;

Η Επιστημονική Διημερίδα για τον Καρκίνο του Πνεύμονα, απευθύνεται στον επιστημονικό κόσμο, τους εκπροσώπους των συλλόγων ασθενών με καρκίνο και το ευρύ κοινό και θα μεταδίδεται ζωντανά (Livestreaming) μέσω διαδικτύου από τη σελίδα του Facebook της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΟΑΣΑ: Ενημέρωση για τη Λειτουργία των ΜΜΜ κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα
ΟΑΣΑ: Ενημέρωση για τη Λειτουργία των ΜΜΜ κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ - μέσων σταθερής τροχιάς

Το Athens Music Week 2021 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Το Athens Music Week 2021 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Επιστρέφει σε υβριδική μορφή με πολλή μουσική

Δωρεάν Rapid Test στην Πλατεία Δημαρχείου Άνω Λιοσίων
Δωρεάν Rapid Test στην Πλατεία Δημαρχείου Άνω Λιοσίων

Από τον Δήμο Φυλής την Δευτέρα 19 Απριλίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β. τίμησε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β. τίμησε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Για τις δράσεις της Περιφέρειας υπέρ της προστασίας των πολιτών από την πανδημία


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας