Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Αγνή Μάξιμος Νεόφυτος
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6-12-2019

Μαθήματα Ηγεσίας, παρουσίαση βιβλίου του Μιχαήλ Σ. Πλουμή

Στην Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων

Μαθήματα Ηγεσίας, παρουσίαση βιβλίου του Μιχαήλ Σ. Πλουμή
fontsize
Εχει λήξει στις: Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Το βιβλίο του Συνταγματάρχη Πεζικού – Ειδικών Δυνάμεων, Μιχαήλ Στυλιανού Πλουμή «Μαθήματα ηγεσίας» παρουσιάζουν την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, στις 19:00, ο Αριστείδης Γιαπαλής (Διευθυντής Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης ΓΕΕΘΑ) Δημήτριος Θωμάκος (Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου) Γεράσιμος Καραμπελιάς (Πάντειο Πανεπιστήμιο) Γεώργιος Καφφές (ΣΣΕ), και Ιωάννης Ραγιές (ΣΣΕ), στην Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) Ρηγίλλης 1 & Βασιλίσσης Σοφίας.

Την παρουσίαση συντονίζει ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Σπυρίδων Μπελεγράτης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Άμυνας (ΣΕΕΘΑ).

Προκειται για ένα βιβλίο, όπου ο συγγραφέας, με την επιστημονική του πολυμέρεια, την τεκμηριωμένη, παραστατική και πειστική επιχειρηματολογία του θα προικοδοτήσει το γνωστικό οπλοστάσιο των ευέλπιδων σπουδαστών και κάθε εκκολαπτόμενου ηγετικού στελέχους με μείζονα αξιοπιστία, σφαιρική γνώση, ψυχολογική ανθρωπογνωσία, στοχαστικότητα και ευθυκρισία.

​Ο Συνταγματάρχης Μιχαήλ Σ. Πλουμής γεννήθηκε στη Σητεία το 1969. Το 1986 εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από όπου αποφοίτησε το 1990 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Από την ονομασία του σε Αξιωματικό μέχρι το 2019, έχει υπηρετήσει σε 20 θέσεις (μεταθέσεις) ειδικών δυνάμεων, πεζικού και γενικές, στην Ελλάδα στη Λευκωσία, στο Μιλάνο και στην Καμπούλ. ​Διετέλεσε διοικητής σε 2 αμφίβιες μοίρες καταδρομών και επιτελάρχης σε δυο σχηματισμούς στον Έβρο και την Αθήνα.

​Κατά τη πορεία του ως Αξιωματικός περάτωσε όλες τις απαιτούμενες κατά βαθμό εκπαιδεύσεις πεζικού και ειδικών δυνάμεων στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στο Βέλγιο. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Πολέμου (Θεσσαλονίκη) και το Κολέγιο Πολέμου του Στρατού Ξηράς των Η.Π.Α. ως διακεκριμένος απόφοιτος (στο 10% των πρώτων εκ των 382 Αμερικανών και αλλοδαπών αποφοίτων). Από το ίδιο Κολέγιο έλαβε το 1οβραβείο για εξαίρετη διατριβή της τάξης 2016 (Army War College Foundation Award for Outstanding Strategy Research Paper for the USAWC Class of 2016).

​Διαθέτει Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών από το Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μάστερ στις Στρατηγικές Σπουδές από το U.S. ArmyWar College, Μεταπτυχιακό Τίτλο Διεθνών Σπουδών και Πτυχίο Νομικής από το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και Δίπλωμα Επιμόρφωσης από το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

​Είναι πιστοποιημένος στη διαχείριση έργων ενώ παράλληλα με τα καθήκοντά του, διδάσκει περιοδικά ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό στη Στρατιωτική Σχολή Ευέλπιδων και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε διεθνή και ημεδαπά επιστημονικά περιοδικά, και είναι κριτής σε δυο διεθνή επιστημονικά περιοδικά. ​Είναι παντρεμένος με την Πρόεδρο Πρωτοδικών Ε.Γ. και έχει δυο παιδιά.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κύκλος: «Ludwig van Beethoven»
Κύκλος: «Ludwig van Beethoven»

Στο Δημοτικό Μουσικό θέατρο «Μαρία Κάλλας»

17-1-2020

Το 7ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων  στη «Στέγη»
Το 7ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη «Στέγη»

Με παραστάσεις, εργαστήρια και παράλληλες δράσεις

17-1-2020


Οι Era Musicale στον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια»
Οι Era Musicale στον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια»

Με τη μουσική παράσταση «Music of the Night»

16-1-2020

Ο Στέλιος Κουκέλης στη Γερακόπετρα στον Γέρακα
Ο Στέλιος Κουκέλης στη Γερακόπετρα στον Γέρακα

Μαζί του η Νίκη Γκουντούμη, η Μελίνα Ντελίκου και η Εμμανουέλα Σταθάκη

15-1-2020


Δήμος Αχαρνών: Προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού
Δήμος Αχαρνών: Προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού

Με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

9-1-2020


«Ο κόσμος είναι ένας»
«Ο κόσμος είναι ένας»

Μουσική παράσταση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

8-1-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA