ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
9-12-2019

Γιορτή Εθελοντισμού στο Δήμο Ζωγράφου

Παρουσίαση του θεσμού: Εθελοντές στην Πόλη μας

Γιορτή Εθελοντισμού στο Δήμο Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου αγκαλιάζει τον Εθελοντισμό και χτίζει μια κοινωνία πολιτών για καλό σκοπό. Στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας που διέπει τη λειτουργία του και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, δημιούργησε ένα νέο θεσμό: Εθελοντές στην Πόλη μας.

Για την παρουσίαση του θεσμού και την ενημέρωση των πολιτών έλαβε χώρα η πρώτη δράση στον Κινηματογράφο Αλέκα, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας κάλεσε τους δημότες να γίνουν συμμέτοχοι σ αυτήν την πρωτοβουλία και τόνισε μεταξύ άλλων ότι: 

«Χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί η στήριξη του θεσμού του Εθελοντισμού, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με: τις Ανάγκες, το Ήθος, τις Αξίες, τα Όνειρα & τις Δυνατότητες του ενεργού πολίτη που αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη κοινωνία μέσα στην οποία ΣΥΝ-ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ όλοι μαζί Αρμονικά!

Η Αξία του Εθελοντισμού, αποτελεί την υγιή αντίδραση της κοινωνίας στα φαινόμενα της Αδράνειας. Αποτελεί Δύναμη και Ελπίδα για το μέλλον μας και ουσιαστική βοήθεια στην επίλυση προβλημάτων του τόπου μας.

Στόχος μας είναι, να λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα, για να συμβάλλουμε σε ουσιώδη θέματα και ανάγκες και η δράση αυτή να γίνει ιδανικό παράδειγμα για τα παιδιά μας, τους αυριανούς πολίτες του Δήμου μας!

Επιθυμία μας είναι, ο Εθελοντισμός στον Δήμο μας να μην αποτιμάται περιστασιακά, ούτε να αποζητά ευκαιρίες έκφρασης, αλλά να αποτελεί μια εδραία νοοτροπία, μια στάση ζωής, μια καθημερινή συμπεριφορά που δεν έχει ανάγκη κάποιων εξαιρετικών κινήτρων για να εκφραστεί, αλλά είναι μέρος της Παιδείας, της Κουλτούρας & του Πολιτισμού μας!»
Προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος ανέλυσε τα οφέλη που διαχέονται σε όλη την κοινωνία από το εθελοντικό κίνημα.

Στο φουαγιέ του Πολυχώρου Αλέκα, τον κόσμο υποδέχθηκε η καλλιτεχνική ομάδα Art Thread έχοντας δημιουργήσει ένα πρωτότυπο παιχνίδι εθελοντισμού και όλοι μαζί άφησαν το αποτύπωμά τους κυριολεκτικά και μεταφορικά, συμβάλλοντας έτσι στην επικοινωνία για μία πιο αλληλέγγυα κοινωνία.

Στο τέλος της ομιλίας, ακολούθησε ένα μουσικό δρώμενο με πιάνο και φωνή, με γνωστά τραγούδια τα οποία ερμήνευσε ο ηθοποιός Γιάννης Χατζηγεωργίου.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον

Στο Arch Club - Live Stage στον Βοτανικό

Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις
Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις

Απαίτηση των διαμαρτυρομένων να πάρει πίσω η εταιρεία απολύσεις εργαζομένων

Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου
Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Και παρουσίαση του βιβλίου «Από Αύγουστο... σε Αύγουστο» της συγγραφέως - ιατρού Ελευθερίας Κρικέλη

Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα
Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα

Στο φιλόξενο stage «Μουσικό Κουτί»




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge