Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
9-12-2019

Γιορτή Εθελοντισμού στο Δήμο Ζωγράφου

Παρουσίαση του θεσμού: Εθελοντές στην Πόλη μας

Γιορτή Εθελοντισμού στο Δήμο Ζωγράφου
fontsize

Ο Δήμος Ζωγράφου αγκαλιάζει τον Εθελοντισμό και χτίζει μια κοινωνία πολιτών για καλό σκοπό. Στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας που διέπει τη λειτουργία του και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, δημιούργησε ένα νέο θεσμό: Εθελοντές στην Πόλη μας.

Για την παρουσίαση του θεσμού και την ενημέρωση των πολιτών έλαβε χώρα η πρώτη δράση στον Κινηματογράφο Αλέκα, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας κάλεσε τους δημότες να γίνουν συμμέτοχοι σ αυτήν την πρωτοβουλία και τόνισε μεταξύ άλλων ότι: 

«Χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί η στήριξη του θεσμού του Εθελοντισμού, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με: τις Ανάγκες, το Ήθος, τις Αξίες, τα Όνειρα & τις Δυνατότητες του ενεργού πολίτη που αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη κοινωνία μέσα στην οποία ΣΥΝ-ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ όλοι μαζί Αρμονικά!

Η Αξία του Εθελοντισμού, αποτελεί την υγιή αντίδραση της κοινωνίας στα φαινόμενα της Αδράνειας. Αποτελεί Δύναμη και Ελπίδα για το μέλλον μας και ουσιαστική βοήθεια στην επίλυση προβλημάτων του τόπου μας.

Στόχος μας είναι, να λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα, για να συμβάλλουμε σε ουσιώδη θέματα και ανάγκες και η δράση αυτή να γίνει ιδανικό παράδειγμα για τα παιδιά μας, τους αυριανούς πολίτες του Δήμου μας!

Επιθυμία μας είναι, ο Εθελοντισμός στον Δήμο μας να μην αποτιμάται περιστασιακά, ούτε να αποζητά ευκαιρίες έκφρασης, αλλά να αποτελεί μια εδραία νοοτροπία, μια στάση ζωής, μια καθημερινή συμπεριφορά που δεν έχει ανάγκη κάποιων εξαιρετικών κινήτρων για να εκφραστεί, αλλά είναι μέρος της Παιδείας, της Κουλτούρας & του Πολιτισμού μας!»
Προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος ανέλυσε τα οφέλη που διαχέονται σε όλη την κοινωνία από το εθελοντικό κίνημα.

Στο φουαγιέ του Πολυχώρου Αλέκα, τον κόσμο υποδέχθηκε η καλλιτεχνική ομάδα Art Thread έχοντας δημιουργήσει ένα πρωτότυπο παιχνίδι εθελοντισμού και όλοι μαζί άφησαν το αποτύπωμά τους κυριολεκτικά και μεταφορικά, συμβάλλοντας έτσι στην επικοινωνία για μία πιο αλληλέγγυα κοινωνία.

Στο τέλος της ομιλίας, ακολούθησε ένα μουσικό δρώμενο με πιάνο και φωνή, με γνωστά τραγούδια τα οποία ερμήνευσε ο ηθοποιός Γιάννης Χατζηγεωργίου.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
START School of Code στην Οικία Λέλας Καραγιάννη
START School of Code στην Οικία Λέλας Καραγιάννη

Το πρόγραμμα που συμβάλλει στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας επιστρέφει

23-1-2020

Ο Δημήτρης Βερύκιος στον μονόλογο «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής»
Ο Δημήτρης Βερύκιος στον μονόλογο «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής»

Για πέντε παραστάσεις στο Θέατρο Εκστάν στην Αθήνα

22-1-2020

Κύκλος: «Ludwig van Beethoven»
Κύκλος: «Ludwig van Beethoven»

Στο Δημοτικό Μουσικό θέατρο «Μαρία Κάλλας»

17-1-2020

Το 7ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων  στη «Στέγη»
Το 7ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη «Στέγη»

Με παραστάσεις, εργαστήρια και παράλληλες δράσεις

17-1-2020


Οι Era Musicale στον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια»
Οι Era Musicale στον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια»

Με τη μουσική παράσταση «Music of the Night»

16-1-2020

Ο Στέλιος Κουκέλης στη Γερακόπετρα στον Γέρακα
Ο Στέλιος Κουκέλης στη Γερακόπετρα στον Γέρακα

Μαζί του η Νίκη Γκουντούμη, η Μελίνα Ντελίκου και η Εμμανουέλα Σταθάκη

15-1-2020


Δήμος Αχαρνών: Προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού
Δήμος Αχαρνών: Προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού

Με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

9-1-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA