Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21-2-2020

Περιφέρεια Αττικής: Πρόσκληση για συμμετοχή επιχειρήσεων σε Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών

«Summer Fancy Food Show 2020» - Νέα Υόρκη

Περιφέρεια Αττικής: Πρόσκληση για συμμετοχή επιχειρήσεων σε Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών
fontsize
Εχει λήξει στις: Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Η Περιφέρεια Αττικής προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «Summer Fancy Food Show 2020» που θα πραγματοποιηθεί από 28–30 Ιουνίου 2020 στον εκθεσιακό χώρο Jacob Javits Convention Centre. Η πρόσκληση απευθύνεται μόνο σε επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας.

Θεωρείται ως η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής και αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και του Τύπου.

Συγκεκριμένα, η διοργάνωση του 2019 συγκέντρωσε 2.400 εκθέτες από 54 χώρες, με πάνω από 200.000 προϊόντα από όλους τους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών και την επισκέφθηκαν τουλάχιστον 40.000 εμπορικοί επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια των τριημέρου της διοργάνωσης έλαβαν χώρα πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, διαγωνισμών και σεμιναρίων με θέματα αιχμής για τον κλάδο των τροφίμων και την άσκηση της επιχειρηματικότητας. H Ελλάδα με περισσότερους από 60 εκθέτες είχε την τρίτη μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή μετά την Ιταλία και την Ισπανία, γεγονός που φανερώνει τη δυναμική, που έχουν αναπτύξει οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική τα τελευταία χρόνια σε μία αγορά απαιτητική αλλά φιλικά προσκείμενη προς το ελληνικό τρόφιμο.Η Περιφέρεια Αττικής φιλοξένησε στο περίπτερό της οκτώ επιχειρήσεις.

Με την παρουσία της στην διοργάνωση «Summer Fancy Food Show 2020» η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει στην προβολή-προώθηση του αγροτοδιατροφικού τομέα της, καθώς και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Ως εκ τούτου, η Περιφέρεια θα επιδοτήσει το κόστος συμμετοχής (μέχρι δώδεκα εκθετών) κατά 60% για την ενοικίαση ενός booth(9,3τ.μ.) ή μισού booth(4,65τ.μ.) (το υπόλοιπο 40% θα το επιβαρυνθούν οι εκθέτες). Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι εκθέτες έχουν την δυνατότητα εκδήλωσης επιλογής ενός boothή μισού booth, μέσω της αίτησης τους. Σε περίπτωση που δεν θα είναι εφικτό να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες των υποψήφιων εκθετών σχετικά με την μια επιλογή τους, θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις ως προς τις προτιμήσεις τους και θα καταλάβουν την δεύτερη επιλογή.

Το τελικό κόστος για κάθε εκθέτη μετά την ανωτέρω επιδότηση της Περιφέρειας θα είναι περίπου στα 2.400€ πλέον Φ.Π.Α. για το ένα booth και 1.200€ πλέον Φ.Π.Α. για το μισό booth. Στο παραπάνω κόστος δεν περιλαμβάνονται έξοδα μεταφοράς και εκτελωνισμού των προϊόντων καθώς και οποιαδήποτε άλλα κόστη, όπως ενοικίασης ψυγείου, καταψύκτη κ.α

Προϋπόθεση για την συμμετοχή των επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας ή η δραστηριότητα της επιχείρησης να συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής (εξαιρούνται οι τομείς ετικετοποίησης και διαφήμισης μιας εταιρείας καθώς και εταιρείες logistics). Διευκρινίζεται ότι δεν αρκεί μόνο η έδρα ή η αποθήκη μιας επιχείρησης να βρίσκεται εντός της Αττικής.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και εκθετών οι οποίοι είναι αμιγώς παραγωγοί ή μεταποιητές. Σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότερες από δώδεκα αιτήσεις συμμετοχής θα γίνει επιλογή των εκθετών βάσει μοριοδότησης με κριτήρια που θα ορίσει η Δ/νση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της Αττικής με εξαγωγικό προσανατολισμό καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως και την 11η Μαρτίου 2020 με αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση agrotiki1@patt.gov.gr ή στο fax της υπηρεσίας 2132065020 (Δεν θα γίνονται δεκτές, ανυπόγραφες αιτήσεις και χωρίς τη σφραγίδα της επιχείρησης).

Σημειώνεται ότι μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, η υπηρεσία θα ενημερώσει τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για την έκδοση των απαιτούμενων πιστοποιητικών αναφορικά με τα προϊόντα που πρόκειται να εκθέσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Περιφέρεια Αττικής,
Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής,
Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της,
κ. Αντωνόπουλος Αθανάσιος τηλ: 2132065771
κ. Σταυρουλάκη Βασιλική τηλ:2132065770
κ. Κωνσταντοπούλου Μαρία τηλ:2132065745
κ. Μπιτακλή Ελένη τηλ: 2132065772
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Les Au Revoir Live @ Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Les Au Revoir Live @ Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Δήμου Αχαρνών

10-9-2020«Καλιφόρνια Ντρίμιν» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων
«Καλιφόρνια Ντρίμιν» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

27-8-2020


Σεπτέμβριος στο Άλσος Περιστερίου
Σεπτέμβριος στο Άλσος Περιστερίου

Πρόγραμμα εκδηλώσεων «Μουσικές ανάσες, αισιοδοξίας και χαράς»

27-8-2020

Οι Βάκχες του Ευρυπίδη στο Ηρώδειο
Οι Βάκχες του Ευρυπίδη στο Ηρώδειο

Στο πιάνο επί σκηνής ο συνθέτης Στέφανος Κορκολής

26-8-2020


Ο Μάριος Φραγκούλης στο Ηρώδειο
Ο Μάριος Φραγκούλης στο Ηρώδειο

Για μια βραδιά με αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών

24-8-2020

Ο Χρήστος Θηβαίος  στο CT Garden Festival
Ο Χρήστος Θηβαίος στο CT Garden Festival

«Απ’ τα Εξάρχεια ως το Πεκίνο»

24-8-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ