ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15-8-2020

Ραντεβού Πολιτισμού στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Νέας Σμύρνης

Ραντεβού Πολιτισμού στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Το μεγαλύτερο ραντεβού πολιτισμού στην Αθήνα δίνει και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης. Οι Ιωνικές Γιορτές, από τα λίγα φεστιβάλ της Αθήνας που θα διεξαχθούν φέτος κανονικά, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την Covid-10 που ορίζονται από την πολιτεία, ξεκινούν στο Άλσος Νέας Σμύρνης στις 24 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 30 Σεπτεμβρίου, με 30 νύχτες πολιτισμού και καθημερινή εναλλαγή προγράμματος που περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα.

Φέτος, για πρώτη φορά, παραλληλία με τις Ιωνικές Γιορτές, θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Νέας Σμύρνης μια πρωτοποριακή εικαστική έκθεση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός με τίτλο Geo Philosophy, ένα multimedia θέαμα με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, installations και ενδιαφέρουσες performances.

Στο φετινό πρόγραμμα των Ιωνικών Γιορτών έχουν ενταχθεί σημαντικές παραστάσεις από οργανισμούς αδιαμφισβήτητης αξίας, όπως το Ελληνικό Φεστιβάλ, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, συναυλίες με σπουδαίους καλλιτέχνες του ελληνικού τραγουδιού όπως ο Στέφανος Κορκολής, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, κ.ά.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «το φετινό μας πρόγραμμα είναι από τα πιο πλούσια καλλιτεχνικά στην ιστορία του θεσμού, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, λόγω του προβλήματος με την πανδημία, που αντιμετωπίσαμε και ξεπεράσαμε, διασφαλίζοντας την απολύτως ομαλή διεξαγωγή του πολιτιστικού φεστιβάλ, που φέτος κλείνει τα 20 χρόνια».

Το πρόγραμμα

Στο φετινό πρόγραμμα θα δούμε σημαντικές παραστάσεις, ενδιαφέρουσες performances, κωμωδίες, καθώς και άλλες μορφές έκφρασης από τον διεθνή και τον ελληνικό χώρο. Αξίζει να αναφερθούν οι «Βάκχες» του Ευριπίδη με μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών, μεταξύ τους ο Δημήτρης Ήμελλος, η Ρούλα Πατεράκη και η Μυρτώ Αλικάκη, και το έργο μου «Ο Κάτω Παρθενώνας», σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, με τον Λεωνίδα Κακούρη και τον Χρήστο Σαπουντζή, στις 30 Αυγούστου.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2109310408 και 2132025922-24, email politistikosorg@yahoo.gr

ΠΗΓΗ Ποντίκι
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον

Στο Arch Club - Live Stage στον Βοτανικό

Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις
Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις

Απαίτηση των διαμαρτυρομένων να πάρει πίσω η εταιρεία απολύσεις εργαζομένων

Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου
Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Και παρουσίαση του βιβλίου «Από Αύγουστο... σε Αύγουστο» της συγγραφέως - ιατρού Ελευθερίας Κρικέλη

Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα
Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα

Στο φιλόξενο stage «Μουσικό Κουτί»




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge