ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-11-2020

Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής: Διάτρητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής: Διάτρητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Για διάτρητα υγειονομικά πρωτόκολλα κάνει λόγο ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής σε σχετική ανακοίνωση. Αναλυτικά αναφέρει:

Καθώς πληθαίνουν τα κρούσματα του κορονοϊού, έρχονται στην επιφάνεια η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις κι οι παραλείψεις, οι καθυστερήσεις κι οι σκοπιμότητες, που παρατηρούνται τόσο στο δημόσιο σύστημα υγείας, όσο και στη διαχείριση των κρουσμάτων και των επαφών τους στους χώρους δουλειάς.

Τα ζητήματα αυτά σε συνδυασμό με όλα όσα καταγράφουμε στις σχεδόν καθημερινές ανακοινώσεις μας για τα ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας στις υπηρεσίες δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, που ενισχύει τους κινδύνους και την ανασφάλεια των εργαζομένων.

Επανερχόμαστε σε όσα έχουμε καταγράψει, ανακοινώσει και απαιτήσει με τα παρακάτω, ζητήματα, που αναδεικνύουν και τις «εκπτώσεις» στα διάτρητα υγειονομικά πρωτόκολλα:

Ζήτημα 1ο

Αν και είμαστε στο 2ο κύμα πανδημίας ακόμα δεν έχει συνταχθεί από την Περιφερειακή Αρχή «ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ & ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID-19 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ», ούτε έχουν οριστεί οι προβλεπόμενοι υπεύθυνοι Συντονιστές COVID-19.

Ζήτημα 2ο

Αν και έχουμε κρούσματα COVID-19, δεν γίνονται απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους εργασίας τους, κι όταν γίνονται επιβάλλουν στους εργαζόμενους να μπουν αμέσως για δουλειά και μάλιστα σε χώρους χωρίς αερισμό!!!

Ζήτημα 3ο

Δεν τίθενται σε καραντίνα οι στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος, αν και ακόμα και το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ προβλέπει ότι οι στενές επαφές θα απομακρύνονται από τον χώρο εργασίας τους και θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες. Τέτοια περίπτωση σημειώθηκε στο κτήριο Συγγρού 80.

Ζήτημα 4ο

Δεν πραγματοποιούνται εργαστηριακά τεστ στους εργαζόμενους, ακόμα και σε χώρους εργασίας που σημειώνονται κρούσματα.

Δεν πραγματοποιούνται εργαστηριακά τεστ και μάλιστα συχνά και επαναλαμβανόμενα ιδιαίτερα στους εργαζόμενους που ανήκουν σε ελεγκτικούς μηχανισμούς ή έχουν καθημερινή επαφή με μεγάλο αριθμό πολιτών κλπ. Αναγκάζουν συναδέλφους να πληρώνουν 80 και 100 ευρώ από την τσέπη τους, προκειμένου να προφυλάξουν τον περίγυρό τους, τις ευάλωτες ομάδες γύρω τους.

Όλα τα παραπάνω μαζί με τις χαρακτηριστικές πια καθυστερήσεις στον ανεφοδιασμό σε αντισηπτικά και μάσκες, στην τοποθέτηση των διαχωριστικών plexiglass στα γραφεία συνιστούν το κοκτέιλ της «ανεύθυνης» στάσης των υπευθύνων.

Φτάνει πια!!!
Αντί να κουνάτε το δάχτυλο στους εργαζόμενους πάρτε μέτρα!!!
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον

Στο Arch Club - Live Stage στον Βοτανικό

Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις
Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις

Απαίτηση των διαμαρτυρομένων να πάρει πίσω η εταιρεία απολύσεις εργαζομένων

Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου
Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Και παρουσίαση του βιβλίου «Από Αύγουστο... σε Αύγουστο» της συγγραφέως - ιατρού Ελευθερίας Κρικέλη

Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα
Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα

Στο φιλόξενο stage «Μουσικό Κουτί»




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge