ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-10-2021

«Πορεία Ελευθερίας – 200 χρόνια Ιστορίας» - επετειακή έκθεση εικαστικών τεχνών

Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” Δήμου Αθηναίων

«Πορεία Ελευθερίας – 200 χρόνια Ιστορίας» - επετειακή έκθεση εικαστικών τεχνών
FREE

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στα πλαίσια των μεγάλων πολιτιστικών του δράσεων και με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνει ομαδική, επετειακή έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο «Πορεία Ελευθερίας – 200 χρόνια Ιστορίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 11 ως 17 Οκτωβρίου 2021, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο). Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Σκοπός αυτής της θεματικής έκθεσης είναι μέσα από τις εικαστικές τέχνες, να αναδειχθούν τα ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα που μας οδήγησαν μέσα από την Επανάσταση του 1821 στην πολυπόθητη ελευθερία της πατρίδας. Ταυτόχρονα όμως, θα μπορούμε να δούμε πώς βλέπουν οι καλλιτέχνες και αποτυπώνουν στο έργο τους, τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας και την πορεία της στον χρόνο, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821. Όλα αυτά δηλαδή, που συνθέτουν την Ελλάδα, των αξιών, της δημιουργίας, του πολιτισμού και του αέναου φωτός.

Είκοσι τέσσερις εικαστικοί δημιουργοί από όλη την Ελλάδα, ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους «ανησυχίες» σε μια συναρπαστική διαδρομή τέχνης και ιστορίας και μας καλούν να ανακαλύψουμε μέσα από το έργο τους το μεγαλείο των εικαστικών τεχνών με έργα στο σύνολό τους μοναδικά, που αποδεικνύουν πως η τέχνη μπορεί να είναι το ισχυρό αντίδοτο σε όλα τα αρνητικά συναισθήματα που παραλύουν τη ζωή μας και εμποδίζουν την πνευματική μας ανάπτυξη.

Συμμετέχουν (αλφαβητικά):

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ * ΒΛΑΧΩΝΗ ΤΖΕΝΗ * ΓΙΑΒΑΣΙΑΝ ΑΝΝΥ * ΓΙΑΤΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ * ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΝΙΝΑ * ΕΞΗΝΤΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ * ΚΑΛΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ * ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ * ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ * ΚΑΡΑΤΖΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ * ΚΑΣΤΕΛΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ * ΚΙΤΣΕΛΗ ΕΛΕΝΗ * ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΕΛΕΝΑ * ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ * ΜΑΝΤΖΟΥΚΑ ΑΝΤΩΝΙΑ * ΜΠΕΗ ΟΛΥΜΠΙΑ * ΠΑΠΠΑ ΦΩΤΕΙΝΗ * ΠΑΠΠΑΣ – ΤΣΙΩΤΑ ΡΟΥΛΑ * ΤΖΑΝΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΙΑ * ΤΖΙΤΖΙΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ * ΤΣΑΚΩΝΑ ΠΕΓΚΥ * ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ ΣΟΦΙΑ * ΧΑΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ * ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΩΣΤΑΡΙΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Η έναρξη της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Οκτωβρίου τις ώρες 17:00 έως 20:00, με βάση τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας από τη μετάδοση του κορονοϊού, καθώς ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, εγγυάται την απόλυτη εναρμόνιση και συμμόρφωση με τα ισχύοντα για την εν λόγω περίοδο μέτρα προστασίας, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα προστατευμένο περιβάλλον για τους συμμετέχοντες, τους επισκέπτες και τον χώρο.

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, στα πλαίσια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί ομιλία της συγγραφέως και ποιήτριας κ. Αικατερίνης Καγκαράκη με τίτλο: «Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση».

INFO:

Διάρκεια έκθεσης: 11 – 17 Οκτωβρίου 2021

Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη ως Παρασκευή: 11:00 – 19:00

Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 14:00

Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων

Διεύθυνση: Ηρακλειδών 66, 118 51, Αθήνα

Έναρξη έκθεσης: Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, ώρα 17:00 έως 20:00

Είσοδος ελεύθερη*

*Η είσοδος των επισκεπτών στους χώρους της έκθεσης επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ή με βεβαίωση αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) των τελευταίων 72 ωρών, ή με βεβαίωση αρνητικού τεστ (RAPID) των τελευταίων 48 ωρών. Απαραίτητη είναι η χρήση μάσκας (μιας χρήσης ή υφασμάτινη). Ειδικά για την ημέρα των εγκαινίων απαιτείται κράτηση θέσης*
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον

Στο Arch Club - Live Stage στον Βοτανικό

Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις
Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις

Απαίτηση των διαμαρτυρομένων να πάρει πίσω η εταιρεία απολύσεις εργαζομένων

Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου
Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Και παρουσίαση του βιβλίου «Από Αύγουστο... σε Αύγουστο» της συγγραφέως - ιατρού Ελευθερίας Κρικέλη

Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα
Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα

Στο φιλόξενο stage «Μουσικό Κουτί»




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge