ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11-3-2022

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 7η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOODEXPO GREECE 2022

Στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 7η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOODEXPO GREECE 2022

Στην 7η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOODEXPO GREECE 2022, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo στα Σπάτα Αττικής συμμετέχει, για πέμπτη φορά, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με 26 πρότυπες επιχειρήσεις.

Η FOODEXPO GREECE αποτελεί έναν κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τον κλάδο τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου. Η FOODEXPO GREECE 2022 θα δώσει την ευκαιρία στις μεγαλύτερες παραγωγικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών, που συμμετέχουν ως εκθέτες, να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε 50.000 Έλληνες και ξένους αγοραστές που αναμένεται να την επισκεφτούν.

Βασικός στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Οι παραγωγοί και οι επιχειρήσεις της περιοχής που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα τους, τα οποία προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας και τη φήμη των περιοχών προέλευσής τους.

Κατά την εκθεσιακή της παρουσία στην 7η “FOODEXPO GREECE” η Περιφέρειά Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει τη μεγάλη καμπάνια για την προβολή και την προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν σε γευστικά σταυροδρόμια παράδοσης το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 (13:30- 14:30), στο Mediterranean Gastronomy Forum, που θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο “Mediterranean Food Stage”. Καταξιωμένοι σεφ θα μαγειρέψουν με τα ιδιαίτερα προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας τέσσερις μοναδικές συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας: Σαλάτα Ταμπουλέ με μαριναρισμένα Μύδια, Σπαραγγοκεφτέδες με γιαούρτι αρωματισμένο με φρέσκο δυόσμο, Αγιορείτικο Μπακαλιάρο με Δαμάσκηνα και Πατάτες και Λαγγίτες με μέλι. Το ζητούμενο σε αυτή τη δράση είναι να αναδειχθεί η ξεχωριστή ποιότητα και η διαφορετικότητα της τοπικής γαστρονομίας, που συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών τροφίμων και ποτών.

Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος προβολής των αγροδιατροφικών προϊόντων της, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει και φέτος σε όλα τα μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα παγκοσμίως, φροντίζοντας να δώσει την απαιτούμενη υπεραξία και ώθηση στις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και τη δυνατότητα να διεισδύσουν και να αυξήσουν το μερίδιό τους στις αγορές-στόχους, να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους και να κατακτήσουν μια θέση αντάξια των εκλεκτών προϊόντων τους.

«Συνεχίζοντας τις δράσεις εξωστρέφειας συμμετέχουμε δυναμικά στη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας να προβάλουν την ξεχωριστή ποιότητα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παραγωγής τους και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες, εντός και εκτός συνόρων, διευρύνοντας το πελατολόγιό τους με νέους δυναμικούς πελάτες» τόνισε ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον

Στο Arch Club - Live Stage στον Βοτανικό

Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις
Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις

Απαίτηση των διαμαρτυρομένων να πάρει πίσω η εταιρεία απολύσεις εργαζομένων

Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου
Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Και παρουσίαση του βιβλίου «Από Αύγουστο... σε Αύγουστο» της συγγραφέως - ιατρού Ελευθερίας Κρικέλη

Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα
Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα

Στο φιλόξενο stage «Μουσικό Κουτί»




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge