Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14-3-2022

Κάλεσμα σε αντιπολεμική διαδήλωση στα Προπύλαια

Η απειλή του Πολέμου χτυπάει την πόρτα όλων των λαών

Κάλεσμα σε αντιπολεμική διαδήλωση στα Προπύλαια
fontsize

Η ΟΚΔΕ με ανακοίνωσή της καλεί σε αντιπολεμική διαδήλωση στα Προπύλαια την Τρίτη 15 Mαρτίου στις 19.00. Αναφέρει σχετικά:

Οι εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα όλου του κόσμου, ιδιαίτερα της Ευρώπης, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ακούγοντας με τρόμο τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν ξανά στην περιοχή μας, προμηνύοντας νέες καταστροφές και δεινά για την ανθρωπότητα.

Η μεγάλης κλίμακας ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία έρχεται ως απάντηση στην συνεχή περικύκλωση των ΝΑΤΟϊκών, που εδώ και χρόνια επιδιώκουν τον στραγγαλισμό της Ρωσίας. Μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014, όπου έδρασαν φασιστικές ορδές με ανοιχτή χρηματοδότηση και ενίσχυση των ευρωπαίων και αμερικάνων ιμπεριαλιστών, η Ουκρανία μετατράπηκε σε κράτος μαριονέτα των δυτικών ιμπεριαλιστών ενάντια στη Ρωσία, ενώ ο ουκρανικός λαός βυθίστηκε στην φτώχεια και εξαθλίωση. Η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, η ανακήρυξη των «Λαϊκών Δημοκρατιών» σε Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ έκανε σαφές πως η Ρωσία δεν θα υποχωρούσε άλλο. Έκτοτε, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές, μέσα από την προπαγάνδα των ελεγχόμενων ΜΜΕ, καλλιεργούν την αντι-ρωσική υστερία, εξοπλίζουν το μισο-φασιστικό καθεστώς του Κιέβου, ανάβουν έναν διαρκή εμφύλιο πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία, οργανώνουν την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που αποτελεί διακηρυγμένη «κόκκινη γραμμή» για τη Ρωσία.

O Πούτιν, με γελοία αντικομμουνιστικά και αντιμπολσεβίκικα συνθήματα, διέταξε την ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας, που εγκαινιάζει μια νέα ιστορική περίοδο αμφισβήτησης του συσχετισμού των δυνάμεων στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Η ταπεινωτική ήττα των ΗΠΑ-ΕΕ στο Αφγανιστάν, η οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει ιδιαίτερα έντονα στις χώρες των δυτικών ιμπεριαλιστών, η μετατόπιση των συσχετισμών σε βάρος τους (άνοδος Κίνας, ήττες τους σε Λ. Αμερική, Μ. Ανατολή κ.ά.), τους σπρώχνουν να προσπαθήσουν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και να αντιστρέψουν την υποβάθμισή τους. Η κατάσταση αυτή βάζει τους λαούς όλου του κόσμου μπροστά σε νέους τρομακτικούς κινδύνους, φέρνοντας όλο και πιο κοντά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης αντιπαράθεσης και σύγκρουσης των μεγάλων δυνάμεων της εποχής μας.

Η φιλοπόλεμη πολιτική της ΝΔ, που τάσσεται πλήρως με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, απειλεί με νέα κατάρρευση το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και της νεολαίας. Όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι, μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντη αμερικανο-νατοϊκή βάση (Σούδα, Αλεξανδρούπολη κ.ά.), βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο τον ελληνικό λαό. Ενώ η ακρίβεια έχει ήδη γονατίσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση σχεδιάζει την πλήρη ενεργειακή εξάρτηση από το πανάκριβο υγροποιημένο φυσικό αέριο των ΗΠΑ! Ακόμη, είναι βέβαιο ότι στο όνομα των «εθνικών κινδύνων» θα προσπαθήσει να σκληρύνει την αντεργατική επίθεσή της και την καταστολή, την κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών, το κράτος έκτακτης ανάγκης και αστυνομοκρατίας.

Με την κατάσταση να κλιμακώνεται, καλούμαστε οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε ξανά τον λογαριασμό, ματώνοντας για εξοπλιστικές δαπάνες ή πολεμώντας για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Είναι καθήκον και ανάγκη του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να σταματήσουμε αυτά τα σχέδια, πριν να είναι πολύ αργά. Δεν πρέπει να ταχθούμε στην πλευρά καμιάς από τις αντιδραστικές και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συγκρούονται. Ιδιαίτερα στην Ευρώπη και στη χώρα μας, που ανήκουν στο στρατόπεδο της «Δύσης», να διατρανώσουμε ότι δεν θα πολεμήσουμε για τα συμφέροντα ούτε των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ούτε της ελληνικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ, που σπέρνει φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και θάνατο! Ενωτικά και μαχητικά, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και φτωχοί να οργανώσουμε ένα αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Με απεργίες και διαδηλώσεις, με αντιπολεμικές επιτροπές και συνελεύσεις, σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολείο και σχολή, να ανατρέψουμε την πολεμοκάπηλη κυβέρνηση της ΝΔ. Να μπλοκάρουμε κάθε συμμετοχή στις πολεμικές συρράξεις των ιμπεριαλιστών! Αυτός ο αγώνας, μέσα στην ίδια μας τη χώρα, είναι η καλύτερη εγγύηση ενάντια στην φρίκη του πολέμου. Θα είναι η πιο μεγάλη συμβολή στον αγώνα όλων των λαών που απειλούνται και δοκιμάζονται από τον πόλεμο.

Όχι στους Ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, με Απεργίες, Διαδηλώσεις, Καταλήψεις.

ΕΞΩ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ. ΟΧΙ στα Πυρηνικά. Καμιά συμμετοχή στα σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ. Όχι στους Εξοπλισμούς, Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες.

Να χτίσουμε ένα μαζικό αντιπολεμικό, αντι-ιμπεριαλιστικό, διεθνιστικό κίνημα στη χώρα μας και την Ευρώπη. Κάτω οι κυβερνήσεις των πολέμων – Μόνη λύση η Ευρώπη των Εργαζομένων.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αnimation Storytelling Workshop στην Αθήνα
Αnimation Storytelling Workshop στην Αθήνα

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση έως τις 17 Ιουλίου

Το φετινό καλοκαίρι στο RIVER WEST είναι OPEN
Το φετινό καλοκαίρι στο RIVER WEST είναι OPEN

Θερινό σινεμά, παιδικά εργαστήρια και πρωτότυπα δημιουργικά workouts, σε ένα πρόγραμμα ανοιχτό για όλους

ΓΕΩ Μυθολογία | από τον Μύθο στην Αλήθεια
ΓΕΩ Μυθολογία | από τον Μύθο στην Αλήθεια

Εκθεση για την ελληνική μυθολογία και τα φυσικά φαινόμενα στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας

2nd INVESTING IN GREECE LAW FORUM
2nd INVESTING IN GREECE LAW FORUM

Στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL στην Αθήνα

Vilma Leino - Ατομική εικαστική έκθεση
Vilma Leino - Ατομική εικαστική έκθεση

Η πρώτη ατομική έκθεση της φωτογράφου στην Lycabettus

Άγουρα Κεράσια
Άγουρα Κεράσια

Του Μιχαήλ Άνθη

Άγουρα Κεράσια του Μιχαήλ Άνθη
Άγουρα Κεράσια του Μιχαήλ Άνθη

Στο Θέατρο Αυλαία στον Πειραιά

ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΕΦΤΕΙ ΤΡΙΤΗ
ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΕΦΤΕΙ ΤΡΙΤΗ

H σπαρταριστή κωμωδία του Θανάση Χλιάρα


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας