Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
9-7-2022

O2HUB Info Day: Οι εταιρείες του Υπερταμείου ανοίγουν τα δεδομένα τους

Aνοικτή συζήτηση

O2HUB Info Day: Οι εταιρείες του Υπερταμείου ανοίγουν τα δεδομένα τους
fontsize

Μια ανοικτή συζήτηση για την προώθηση των ανοικτών δεδομένων, της διαφάνειας και της καινοτομίας, διοργανώνει το Υπερταμείο, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού O2 Hub (Open Data & Open API Hub).

Κάνοντας πράξη την αντίληψη για την υποστήριξη της έρευνας και την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσα από την αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων, στην ημερίδα O2HUB Info Day, οι εταιρείες του Υπερταμείου ανοίγουν τα δεδομένα τους στην επιστημονική κοινότητα, φοιτητές, στελέχη επιχειρήσεων, startup εταιρείες, στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για την αξιοποίηση και χρήση των ανοιχτών δεδομένων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 στις 11:00 πμ.

Εκπρόσωποι των θυγατρικών του Υπερταμείου από τις εταιρίες ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΩΝ (Όμιλος ΟΑΣΑ), ΟΚΑΑ, ΚΑΘ και ΓΑΙΑΟΣΕ, θα παρουσιάσουν το εύρος και το βάθος των διαθέσιμων ανοικτών δεδομένων, αλλά και την τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί συνολικά στον όμιλο του Υπερταμείου, προκειμένου, μέσα από βέλτιστες πρακτικές να αναδειχθούν οι μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης αυτού του τεράστιου πλούτου προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο κ. Αλέξανδρος Μελίδης, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και ο κ. Τίμος Σελλής, Υπεύθυνος της Μονάδας Αρχιμήδης, του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά.

Η πλατφόρμα O2Hub του Υπερταμείου https://data.hcap.gr/ έχει στόχο τη διαμόρφωση κουλτούρας για τα ανοιχτά δεδομένα, την προώθηση της αξιοποίησης τους από δημόσιους φορείς, αλλά και της “επανάχρησης” τους από το ευρύ κοινό και το οικοσύστημα καινοτομίας.

Το O2HUB ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρωθεί ένας σημαντικός όγκος δεδομένων, ο οποίος έχει κωδικοποιηθεί κατάλληλα για τη διευκόλυνση αναζήτησης από τους ενδιαφερόμενους. Αποτελεί μια έμπρακτη ενίσχυση της πορείας ψηφιακής μετάβασης εκ μέρους του Υπερταμείου, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του, η οποία περιλαμβάνει τόσο το ψηφιακό μετασχηματισμό όσο και την ενίσχυση της διαφάνειας και την καινοτομίας. Αξιοποιείται με αυτό τον τρόπο ένα σημαντικό περιουσιακό κομμάτι του Υπερταμείου, όπως είναι τα ανοικτά δεδομένα παρέχοντας υπεραξία στη χώρα.

Το «O2HUB Info Day: Οι εταιρείες του Υπερταμείου ανοίγουν τα δεδομένα τους» πραγματοποιείται με την τεχνολογική και επιχειρησιακή υποστήριξη της εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy.

Η δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερομένων μπορεί να γίνει εδώ: https://www.crowdpolicy.com/o2hub-day/

Λίγα Λόγια για το Υπερταμείο

Το Υπερταμείο είναι εταιρεία συμμετοχών που ιδρύθηκε το 2016 με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, όπως αυτό εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομικών. Αποστολή του, ως το Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο της Ελλάδας, είναι: η ανάληψη ενεργού ρόλου στον εκσυγχρονισμό των Δημοσίων Επιχειρήσεων, η μεγιστοποίηση της αξίας της δημόσιας περιουσίας, η διασφάλιση αναβαθμισμένων υπηρεσιών για τους πολίτες/καταναλωτές και η συμβολή του στην εθνική οικονομία. Στο χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου περιλαμβάνονται θυγατρικές και συμμετοχές του σε δημόσιες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε καίριους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως η Ακίνητη Περιουσία: Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ΓΑΙΑΟΣΕ, ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ, ΔΕΘ HELEXPO, η Ενέργεια και οι Υπηρεσίες Ωφέλειας: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, οι Μεταφορές και οι Υποδομές: Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ΟΑΣΑ, ΑΕΔΙΚ, 23 Περιφερειακά Αεροδρόμια, ο Εφοδιασμός Τροφίμων: ΚΑΘ, ΟΚΑΑ, Ελληνικές Αλυκές, η Τεχνολογία: Ταμείο ΦΑΙΣΤΟΣ και οι Ταχυδρομικές Υπηρεσίες: ΕΛΤΑ. Η αξία του χαρτοφυλακίου που διαχειρίζεται το Υπερταμείο ανέρχεται σήμερα σε €6 δις και ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στις εταιρείες του ανέρχεται σε 31.000.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας: Οι Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφουν στις 28 Σεπτεμβρίου
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας: Οι Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφουν στις 28 Σεπτεμβρίου

Στις πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, βρίσκεται και το ντοκιμαντέρ της Λόρα Πόιτρας «Όλη η Ομορφιά και η Αιματοχυσία»

Αnimation Storytelling Workshop στην Αθήνα
Αnimation Storytelling Workshop στην Αθήνα

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες του animation

18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας
18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας

Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Ο Κώστας Τουρνάς στο Jack΄s Lounge
Ο Κώστας Τουρνάς στο Jack΄s Lounge

Για μία και μοναδική εμφάνιση

Ζήσε την δική σου περιπέτεια στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Ζήσε την δική σου περιπέτεια στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου ανοίγει για το κοινό με ανανεωμένο πρόγραμμα

Φεστιβάλ Σπούτνικ 2022 από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
Φεστιβάλ Σπούτνικ 2022 από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας