gothess Home Page
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13-12-2022

Τριήμερο εκδηλώσεων «Παίζω – Ανακαλύπτω - Δημιουργώ»

Από το ΕΚΟΜΕ σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Τριήμερο εκδηλώσεων «Παίζω – Ανακαλύπτω - Δημιουργώ»
KIDS

Το ΕΚΟΜΕ σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, υποστηρίζει την ψηφιακή δημιουργία και τον πολιτισμό με τη διοργάνωση τριήμερου εκδηλώσεων με τίτλο «Παίζω – Ανακαλύπτω - Δημιουργώ» στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου 2022, για την προβολή του 3ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού “Tο μάθημα…παιχνίδι! 

Σε μια εποχή που το παιχνίδι -ψηφιακό και μη- αποτελεί βασικό εργαλείο και μεθοδολογία κριτικής σκέψης, το ΕΚΟΜΕ και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση έρχονται να φιλοξενήσουν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε μια γιορτή δημιουργικότητας, ανακάλυψης και γνώσης.

Η Παρασκευή 16/12 είναι αφιερωμένη ειδικά στις εκπαιδευτικές ομάδες των οποίων τα παιχνίδια βραβεύτηκαν τα πρώτα δύο χρόνια του Διαγωνισμού (σχολικά έτη 2020-21 και 2021-22), με σκοπό να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να παραλάβουν αναμνηστικά διπλώματα.

Το Σάββατο 17/12 και την Κυριακή 18/12 μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και όσοι ενδιαφέρονται για το εκπαιδευτικό παιχνίδι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα βραβευμένα παιχνίδια, τα οποία θα εκτίθενται στους χώρους της Στέγης, στο κτήριο της οδού Γαλαξία 2-117 45, Νέος Κόσμος, από τις 12:00 μέχρι τις 17:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://form.jotform.com/223333268982361, προκειμένου να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ταυτόχρονα, το ΕΚΟΜΕ και η Στέγη συνδιοργανώνουν σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων που σχετίζονται άμεσα με τον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού του ΕΚΟΜΕ «Το μάθημα…παιχνίδι!» και εστιάζουν στην ενημέρωση για τις θετικές συνέπειες της παιχνιδοποίησης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας στο email educate@ekome.media ενώ στους εκπαιδευτικούς θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων εδώ.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιούν το ΕΚΟΜΕ και το Ίδρυμα Ωνάση, οι οποίες συνδυάζουν καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις και στοχεύουν στην ενσωμάτωση των ψηφιακών και οπτικοακουστικών τεχνολογιών στην εκπαίδευση στο πλαίσιο της οπτικοακουστικής και ψηφιακής παιδείας μέσα από την διασκέδαση και την ψυχαγωγία. Η συνεργασία του ΕΚΟΜΕ με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση διευρύνει τον διάλογο των φορέων που προωθούν τον ψηφιακό πολιτισμό και ενδυναμώνει τις συνέργειες που συνδράμουν στην υλοποίηση μιας μακρόπνοης οπτικοακουστικής και ψηφιακής πολιτικής στη χώρα.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ο Δημήτρης Νέγκας στη Σφίγγα
Ο Δημήτρης Νέγκας στη Σφίγγα

Guests: Ευρυδίκη και Σπύρος Πώρος

Επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Μιχαλόπουλου
Επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Μιχαλόπουλου

«Απαιτείται πολύς χρόνος για να γίνεις νέος»

6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά
6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά

Στις 20 και 21 Μαρτίου 2023

Η Σοφία Μανουσάκη στο Half Note Jazz Club
Η Σοφία Μανουσάκη στο Half Note Jazz Club

Για δύο μοναδικές εμφανίσεις

Συγκέντρωση κατά πλειστηριασμού σήμερα Τρίτη στην Αθήνα
Συγκέντρωση κατά πλειστηριασμού σήμερα Τρίτη στην Αθήνα

Αγώνας για την προστασία της Λαϊκής Κατοικίας

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις καλεί το ΠΑΜΕ
Στις απεργιακές συγκεντρώσεις καλεί το ΠΑΜΕ

Η απεργία της Πέμπτης να γίνει ένα παλλαϊκό ηφαίστειο..

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Η Ογκολογική Μονάδα Παίδων μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Η Ογκολογική Μονάδα Παίδων μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου

Καταγγελία και στάση εργασίας εργαζομένων του Νοσοκομείου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter