ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-3-2023

Επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Μιχαλόπουλου

«Απαιτείται πολύς χρόνος για να γίνεις νέος»

Επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Μιχαλόπουλου

Σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο στο Public της Πλατείας Συντάγματος, που δεν μπόρεσε τελικά να χωρέσει όσους ήρθαν να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση που είχε ακυρωθεί ένα μήνα ακριβώς πριν λόγω των χιονιών στην Αθήνα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επίσημα το νέο βιβλίο του βραβευμένου best selling συγγραφέα, Νίκου Μιχαλόπουλου, που κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις Άγκυρα με τον προβοκατόρικο τίτλο «ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΝΕΟΣ».

• Ρίχνοντας κάποιος μια ματιά στο οπισθόφυλλο του βιβλίου και ακούγοντας τον συγγραφέα να μιλάει με πάθος για το περιεχόμενό του παίρνει μια πρώτη γεύση για το ταξίδι αυτογνωσίας και πίστης στο όραμα και στο όνειρο.

• «Κάθε φορά που ευχόμαστε σε κάποιον “Χρόνια Πολλά”, εννοούμε να μπορέσει να μεγαλώσει όσο γίνεται περισσότερο. Κι όμως κάνουμε τα πάντα, όταν αυτό συμβαίνει, για να το κρύψουμε. Δεν το κατάλαβα ποτέ. Εκπαιδευόμαστε από μικρά παιδιά να είμαστε οι πρώτοι που θα κάνουμε κάτι. Μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα πως το σημαντικό είναι να είσαι ο τελευταίος που κάνει κάτι. Εννοώ, σε χρονική σειρά. Εννοώ, τη στιγμή που εσύ θα είσαι έτοιμος, ανεξάρτητα από την ηλικία σου, να ζήσεις ό,τι κι αν είναι αυτό που μπορεί να γεμίσει την ψυχή σου και να σε κάνει πάλι να ονειρευτείς, να επιθυμήσεις, να βάλεις στόχους, να κρατήσεις τον εαυτό σου σε τέτοιο επίπεδο, διανοητικό, ψυχικό, σωματικό, ώστε να μπορείς να τον βλέπεις μέσα σε αυτά τα όνειρα.

Άλλωστε, στα είκοσι πέντε μας όλοι έχουμε κάποιο ταλέντο. Το δύσκολο είναι αυτό το ταλέντο να το έχουμε στα πενήντα, στα εξήντα, στα ογδόντα πέντε, και, γιατί όχι, στα εκατό. Και μεγαλύτερο ταλέντο απ’ το να ζούμε και να εξελισσόμαστε δεν υπάρχει.»

Την εκδήλωση παρουσίασε η βραβευμένη με το ανώτατο βραβείο του Ιδρύματος Μπότση, δημοσιογράφος της Καθημερινής, κ. Ίριδα Σπανέα, η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), η οποία ενορχήστρωσε έναν πολύ δυναμικό διάλογο με τον συγγραφέα που συγκίνησε το κοινό, αλλά και τις υπερταλαντούχες ηθοποιούς μας, Παρθένα Χοροζίδου και Ελένη Καρακάση, οι οποίες διάβασαν εμβόλιμα αποσπάσματα του βιβλίου. 

Την βραδιά άνοιξε η εκδότρια κ. Αναστασία Παπαδημητρίου, κάνοντας μια αναφορά στο συγγραφικό ταξίδι του συγγραφέα 17 χρόνια τώρα, έχοντας την αποκλειστική έκδοση και των 14 βιβλίων του. Ορισμένα από αυτά εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για τον εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών. Τα περισσότερα έγιναν best sellers, θεατρικές παραστάσεις και κάποια αποτελούν τα επίσημα βιβλία μεγάλων και διεθνών διοργανώσεων και οργανισμών.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γενικός Συντονιστής Διευθυντής του ΟΑΚΑ, κ. Χαλιορής, ο οποίος μίλησε με συγκίνηση και μετέφερε το μήνυμα του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη:

«Αγαπητέ Νίκο, Φίλες και φίλοι,
Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την πρόσκληση που μου απεύθυνες να παραστώ στην αποψινή παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Απαιτείται πολύς χρόνος για να γίνεις νέος», μία νέα προσθήκη στην πλούσια συγγραφική σου συλλογή. Ένεκα
των ημερών, ήταν αδύνατη η δια ζώσης παρουσία μου.

Η συγγραφή ενός βιβλίου συνιστά ένα εγχείρημα με πολλές ιδιαιτερότητες και που απαιτεί μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Η παρουσία διακεκριμένων ανθρώπων του πνεύματος αποτελεί μία επιπλέον απόδειξη της προσεγμένης δουλειάς και η οποία
ασφαλώς εκτιμάται κι επιβραβεύεται. 

Είμαι βέβαιος πως το νέο βιβλίο θα εμπλουτίσει πολλές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα, εγείροντας κρίσιμα ερωτήματα στους αναγνώστες για τη ζωή και οδηγώντας τους σε μια διαδικασία περισυλλογής αλλά και ενδοσκόπησης. Είναι μεγάλη ανάγκη να
γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να εξελισσόμαστε μέσα από τα αναγνώσματά μας. Πολλά συγχαρητήρια για την όμορφη πρωτοβουλία. Ας είναι καλοτάξιδο το βιβλίο!
Με εκτίμηση,
Λευτέρης Αυγενάκης Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού»

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος για πολλοστή χρονιά συνεχίζει να πραγματοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία του Υπουργείου Παιδείας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, μιλώντας σε εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές κάθε σχολικής βαθμίδας από κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε λίγες μέρες παρουσιάζει, σε αποκλειστική συνεργασία με το ΟΑΚΑ και τις εκδόσεις Άγκυρα, ένα ακόμα καινούργια βιβλίο του, με τίτλο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΆΔΙΟ», αφιερωμένο στα 40 χρόνια του Σταδίου.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον

Στο Arch Club - Live Stage στον Βοτανικό

Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις
Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις

Απαίτηση των διαμαρτυρομένων να πάρει πίσω η εταιρεία απολύσεις εργαζομένων

Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου
Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Και παρουσίαση του βιβλίου «Από Αύγουστο... σε Αύγουστο» της συγγραφέως - ιατρού Ελευθερίας Κρικέλη

Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα
Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα

Στο φιλόξενο stage «Μουσικό Κουτί»




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge