ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-5-2023

1ο Συνέδριο Effective Stakeholder Dialogue

Ο διάλογος στα μεγάλα ζητήματα

1ο Συνέδριο Effective Stakeholder Dialogue

Με το βλέμμα στραμμένο στον αποτελεσματικό, ανοιχτό διάλογο, που αναδεικνύει την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και τη ζωτική ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων στα θέματα βιωσιμότητας, η Sympraxis, η Global Sustain και το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαβούλευσης, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν την Πέμπτη, 1η Ιουνίου 2023, το 1ο Συνέδριο Effective Stakeholder Dialogue - Ο διάλογος στα μεγάλα ζητήματα, στο ξενοδοχείο Electra Palace, στην Αθήνα.

Το Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα θέματα κρίσιμου διαλόγου με ενδιαφερόμενα μέρη και καλών πρακτικών επικοινωνίας σε ζητήματα βιωσιμότητας. Σε μια εποχή συνεχών αλλαγών και ανατροπών, ο διάλογος είναι το μόνο αποτελεσματικό μέσο για την επίλυση σημαντικών και κρίσιμων ζητημάτων. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει αδυναμία συμμετοχής σε ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο, σε μια κοινωνία που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς.

Το 1ο Συνέδριο Effective Stakeholder Dialogue έρχεται για να αρθρώσει έναν καθαρό λόγο και να αναδείξει καλές πρακτικές διαλόγου σε θέματα βιωσιμότητας και επικοινωνίας με τα ενδιαφερόμενα μέρη, που επιτυγχάνουν να προσδώσουν μια σταθερή αξία απέναντι σε πρακτικές κενής αντιπαράθεσης, πόλωσης και green washing.

Στόχος του Συνεδρίου: να φέρει σε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων ακαδημαϊκούς, εξειδικευμένους επαγγελματίες, στελέχη του επιχειρηματικού χώρου, εκπροσώπους της Πολιτείας και δημοσιογράφους από ποικίλους φορείς, προκειμένου να συζητηθεί η σημασία της συμμετοχής των ενδιαφερομένων μερών στη λήψη αποφάσεων, καθώς και ο αντίκτυπός της στην αειφόρο ανάπτυξη.

Σημαντικοί εκπρόσωποι από τα τμήματα εταιρικής υπευθυνότητας πολυεθνικών εταιρειών θα συνομιλήσουν με στελέχη Ιδρυμάτων και ΜΚΟ, αναζητώντας την απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ του επιχειρηματικού χώρου και της κοινωνίας των πολιτών, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης όπως: η κλιματική κρίση, η απώλεια της βιοποικιλότητας, η κοινωνική ανισότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Ζητήματα όπως το ποιος είναι ο ρόλος του ελληνικού κράτους στη συνεργασία του με κοινωνικούς φορείς για την υπεράσπιση των πολιτών, θα συζητηθούν με εκπροσώπους της Πολιτείας και των ΜΚΟ. Εξειδικευμένες εταιρείες επικοινωνίας από άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα μοιραστούν καλές πρακτικές από σημαντικές συνεργασίες τους. Ειδικοί επιστήμονες και επικοινωνιολόγοι θα αναφερθούν στα θεμέλια της αποτελεσματικής επικοινωνίας και στο γιατί είναι πολύ σημαντικό να μην φοβόμαστε τον διάλογο αλλά αντίθετα να τον επιδιώκουμε ως απαραίτητο στοιχείο στη διαμόρφωση κάθε στρατηγικής απόφασης.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Συλλογή: «Life is a game – Ματ στην ασπρόμαυρη λογική»
Συλλογή: «Life is a game – Ματ στην ασπρόμαυρη λογική»

Στην αίθουσα τέχνης Christina Lappa Galleries

Θεσσαλονίκη, η χαμένη ευκαιρία
Θεσσαλονίκη, η χαμένη ευκαιρία

Βιβλιοπαρουσίαση στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Υπαίθρια εικαστική εγκατάσταση: «Space Between»
Υπαίθρια εικαστική εγκατάσταση: «Space Between»

Με την υπογραφή του Φαίδωνα Παπαμιχαήλ

Οι μουσικές εκδηλώσεις του Evia Film Project
Οι μουσικές εκδηλώσεις του Evia Film Project

Μεγάλη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου και Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με την Αγία Φανφάρα

3η Premium Real Estate Expo 2023
3η Premium Real Estate Expo 2023

Έρχεται η μοναδική έκθεση ακινήτων στην Ελλάδα με διεθνή προσανατολισμό
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge