Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Αυτοκίνητο/
8-7-2019

H Continental πρωτοπόρος στην εξοικονόμηση καυσίμων και στην προστασία του περιβάλλοντος

Με το σύστημα eHorizοn

H Continental πρωτοπόρος στην εξοικονόμηση καυσίμων και στην προστασία του περιβάλλοντος
fontsize

 Από το 2012, τα φορτηγά που είναι εφοδιασμένα με το στατικό σύστημα αισθητήρων eHorizon της Continental έχουν εξοικονομήσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο λίτρα ντίζελ, δηλαδή το ισοδύναμο, σχεδόν, τριών εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Το eHorizon αποδεικνύει ότι, όχι μόνο εξοικονομεί πόρους για τη βιομηχανία μεταφορών φορτηγών αλλά βοηθά και το περιβάλλον.

Περίπου 410.000 επαγγελματικά φορτηγά οχήματα διαθέτουν σήμερα το στατικό σύστημα αισθητήρων eHorizon, καθώς η Continental συνεργάζεται με δέκα μεγάλους κατασκευαστές φορτηγών από την Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ. Το σύστημα eHorizon παρέχει στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του οχήματος σημαντικές πληροφορίες, σχετικά με την κατάσταση της οδικής διαδρομής που έχει σχεδιαστεί, με βάση ακριβή τοπογραφικά δεδομένα και πληροφορίες σήματος GPS. Στη συνέχεια, η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου προσαρμόζει αυτόματα το στυλ οδήγησης και την ταχύτητα του φορτηγού.

Ο προσαρμοζόμενος έλεγχος της ταχύτητας και ο προληπτικός έλεγχος της μετάδοσης, με σκοπό την αποφυγή των περιττών αλλαγών ταχυτήτων δεν είναι οι μόνες εφαρμογές που έχουν στη διάθεσή τους οι κατασκευαστές των επαγγελματικών οχημάτων. Μπορούν, ακόμη, να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες από το eHorizon για να βελτιστοποιήσουν και άλλες λειτουργίες του συστήματος, όπως η επεξεργασία των καυσαερίων, ώστε να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την εξοικονόμηση καυσίμου, αξιοποιώντας ενημερώσεις λογισμικού των σχετικών αλγορίθμων.

Η επόμενη γενιά του eHorizon, το λεγόμενο δυναμικό eHorizon, θα προσφέρει επιπλέον δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων και καυσίμων, έως και 2% σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Σε αυτή τη φάση εξέλιξης, το υλικό του ψηφιακού χάρτη θα ενημερώνεται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, μέσω δικτύωσης με το cloud, παρέχοντας ακριβή και φρέσκα δεδομένα, σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της κυκλοφορίας. Δεδομένου ότι η οδηγική συμπεριφορά θα μπορεί να προσαρμοστεί έγκαιρα στην τρέχουσα κυκλοφοριακή κατάσταση, θα αυξηθεί, όχι μόνο η ασφάλεια των μετακινήσεων, αλλά και οι προϋποθέσεις, ώστε το eHorizon να αποτελέσει μια σημαντική βάση για την αυτοματοποιημένη οδήγηση στο μέλλον.Στην ίδια κατηγορία..
Ο απόηχος του 52ου Ράλλυ ΔΕΘΟ απόηχος του 52ου Ράλλυ ΔΕΘ

Η περίληψη ενός συναρπαστικού αγώνα


Αναπολιτάκης και Τσιούκας οι νικητές του 52ου Ράλι ΔΕΘΑναπολιτάκης και Τσιούκας οι νικητές του 52ου Ράλι ΔΕΘ

H τελική κατάταξη


Στην τελική ευθεία για την 52η διοργάνωση του ράλι ΔΕΘΣτην τελική ευθεία για την 52η διοργάνωση του ράλι ΔΕΘ

Θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου


Τα Nissan e-NV200 Evalia LEAF στη Διεθνή Έκθεση ΘεσσαλονίκηςΤα Nissan e-NV200 Evalia LEAF στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Τα δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan


Η Kosmocar   στην 84η Διεθνή Έκθεση με περίπτερο για την ηλεκτροκίνησηΗ Kosmocar στην 84η Διεθνή Έκθεση με περίπτερο για την ηλεκτροκίνηση

Πρωταγωνιστούν τα e-Golf και e-up! καθώς και το Audi e-tron


Η Hyundai κατασκεύασε ηλεκτρικό πατίνιΗ Hyundai κατασκεύασε ηλεκτρικό πατίνι

Με αυτονομία 20 χιλιομέτρων


52ο Ράλλυ ΔΕΘ52ο Ράλλυ ΔΕΘ

Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου


Νέα μοντέλα & τεχνολογίες από τη Harley-DavidsonΝέα μοντέλα & τεχνολογίες από τη Harley-Davidson

Το ντεμπούτο της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας LiveWire και η επιστροφή του θρυλικού Low RiderS


Ποιες αλλαγές έρχονται στα τέλη κυκλοφορίαςΠοιες αλλαγές έρχονται στα τέλη κυκλοφορίας

Σε ισχύ νέο πρότυπο υπολογισμού των ρύπων


Η νέα Porsche Carrera S στα χέρια του Mark WebberΗ νέα Porsche Carrera S στα χέρια του Mark Webber

O Αυστραλός δίνει την έγκρισή τουgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Αυξήσεις