ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6-11-2019

Xάμιλτον - Σουμάχερ. Οι σπουδαιότεροι των σπουδαίων

Δύο θρύλοι του σπορ

Xάμιλτον - Σουμάχερ. Οι σπουδαιότεροι των σπουδαίων

29 Δεκεμβρίου 2013. Μια ημερομηνία, την οποία η οικογένεια Σουμάχερ προσπαθεί σκληρά να ξεχάσει. Προσπαθεί να δημιουργήσει το δικό της ημερολόγιο. 27 Δεκεμβρίου, 28 Δεκεμβρίου, 30 Δεκεμβρίου λέει το ημερολόγιο μέχρι στιγμής. Τίποτα δεν έχει συμβεί. Παραλείψανε, όμως, την 29η Δεκεμβρίου. Και το κάνανε επίτηδες. Βλέπουμε τον γιο του Μίκαελ Σουμάχερ, Μικ, να κάνει συνεχώς βήματα προς τα πάνω, με έναν σκοπό: να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του.

Στην Μεγάλη Βρετανία, στο Στίβενεϊτζ, αυτές τις μέρες ζουν το ακριβώς αντίθετο. Το πατρικό σπίτι του Χάμιλτον έχει μετατραπεί σε αίθουσα πάρτι. Η κατάκτηση του 6ου τροπαίου οδηγών από τον Βρετανό τον έφερε ένα βήμα πιο κοντά στην ισοφάριση του ρεκόρ τίτλων για έναν οδηγό, Ποιος το έχει; Ο Σουμάχερ.

Υπήρχε τεράστιος συναγωνισμός όταν ο "Σούμι" άρχισε την καριέρα του. Πολύ καλοί οδηγοί συνυπήρχαν στο γκριντ. Και ο Σουμάχερ, με μια ταπεινή αλλά συγχρόνως ιδιαίτερα ανταγωνιστική Μπένεττον. Σε 5 αγώνες είχε αποκομίσει 4 βαθμούς. Τότε ήταν που η μεγάλη του κλάση πρωτοφάνηκε.

Ο Χάμιλτον, από την άλλη, ξεκίνησε την καριέρα του με ένα γρήγορο αυτοκίνητο. Την ΜακΛάρεν. Το 2007. Το 2008, πήρε το πρώτο από τα έξι πρωταθλήματά του, με διαφορά μόλις ενός βαθμού από τον Φελίπε Μάσσα. Όλοι θυμόμαστε πώς.

Ήταν 2 Νοεμβρίου, στην Βραζιλία. Τελευταίος αγώνας της σεζόν. Ο Μάσσα νίκησε στην πατρίδα του, ενώ ο Χάμιλτον μέχρι και τον τελευταίο γύρο του αγώνα ήταν 6ος, θέση η οποία δε θα του έδινε το πρώτο του παγκόσμιο στέμμα. Τότε, όμως, έγινε το αναπάντεχο: Προτελευταία στροφή. Όλα έδιχναν πως ο Μάσσα θα έβγαινε Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008. Ο Χάμιλτον βρισκόταν πίσω από τον Τίμο Γκλοκ. Τότε όμως, αυτός έκανε μια στραβοτιμονιά. Ο Χάμιλτον ανέβηκε 5ος. Ακουγόντουσαν κλάματα από την μια πλευρά και χαρές και πανηγύρια από την άλλη. Από πού ακούγονταν τα κλάματα; Από τον Μάσσα. Ο Χάμιλτον είχε στεφθεί, για πρώτη φορά στην καριέρα του, Παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μιλάμε για δυο θρύλους του αθλήματος μαζί με τον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο και τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Και ο Χάμιλτον (και ο Φέτελ, γιατί όχι;) έχει ακόμη πολλά, πολλά να δείξει. Και όπως είπε και στο πρόσφατο Γκραν Πρι των Η.Π.Α.:

Still we rise guys, still we rise

Καλή ανάρρωση Μίκαελ Σουμάχερ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Formula 1 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Η Formula 1 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Ενα επικό show που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα

8η μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων η VE2 Rally Team στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023
8η μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων η VE2 Rally Team στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Με οδηγό και συνοδηγό τον Βασίλειο και τον Ιωάννη Βελάνη

Θέλω να αγοράσω μηχανάκι. Τί να προσέξω?
Θέλω να αγοράσω μηχανάκι. Τί να προσέξω?

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με μηχανάκια

Άνοιξε η πλατφόρμα του προγράμματος επιδότησης για ηλεκτρικά TAXI
Άνοιξε η πλατφόρμα του προγράμματος επιδότησης για ηλεκτρικά TAXI

Η υποχρεωτική απόσυρση οχήματος ΤΑΞΙ επιβραβεύεται με 5.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge