Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15-11-2019

Οδηγικός παράδεισος το Κάλγκαρι του Καναδά

Κόλαση η Βομβάη

Οδηγικός παράδεισος το Κάλγκαρι του Καναδά
fontsize

Ρύπανση, κυκλοφοριακή συμφόρηση, κακή υποδομή, καυγάδες στους δρόμους, αυτοί είναι μερικοί από τους παράγοντες που καθιστούν μια πόλη καλή ή κακή για έναν οδηγό. Με εκατομμύρια ανθρώπους που διαμαρτύρονται για την κυκλοφορία στην πόλη τους μια μελέτη αποκαλύπτει τις καλύτερες και χειρότερες πόλεις για να οδηγείς σε όλο τον κόσμο. Και ενώ, γενικά, τα αποτελέσματα δεν είναι συγκλονιστικά, υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις στη λίστα.

Πριν δούμε τα αποτελέσματα, ας δούμε πώς λειτουργεί η μελέτη. Ο ιστότοπος Mister Auto συγκέντρωσε δεδομένα σε τρεις βασικές κατηγορίες : Υποδομή, ασφάλεια και κόστος, για εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο, και στη συνέχεια περιορίστηκε σε έναν κατάλογο 100 πόλεων. Κάθε κατηγορία εξετάζει έναν αριθμό μικρότερων παραγόντων, όπως ο αριθμός των αυτοκινήτων κατά κεφαλή, η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η ποιότητα των οδών και των δημόσιων συγκοινωνιών, η ποιότητα του αέρα, η συμπεριφορά των οδηγών, οι τιμές των καυσίμων, τα τέλη κυκλοφορίας, κτλ. Ο τελικός δείκτης συνδυάζει συνολικά 15 παράγοντες.

Εάν ζείτε στο Κάλγκαρι του Καναδά τότε είστε από τους πιο τυχερούς οδηγούς στον κόσμο: Η μελέτη αποκαλύπτει ότι αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον πλανήτη για τους οδηγούς. Ακολουθούν το Ντουμπάι, η Οτάβα και η Βέρνη (Ελβετία), ενώ το Ελ Πάσο, το Βανκούβερ, το Γκέτεμποργκ (Σουηδία), το Ντίσελντορφ (Γερμανία), η Βασιλεία (Ελβετία) και το Ντόρτμουντ.

Στον αντίποδα δεν θα θέλατε να ζείτε στη Βομβάη, η οποία χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη πόλη για οδήγηση σε όλο τον κόσμο. Η Ulaanbaatar (Μογγολία) είναι ο δεύτερη χειρότερη, ακολουθούμενη από την Καλκούτα στην Ινδία.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Αθήνα, αυτή κατατάσσεται στην 90η θέση παγκοσμίως. Η ελληνική πρωτεύουσα μετράει 0,77 οχήματα ανά κάτοικο έναντι 0,63 της «πρωταθλήτριας» πόλης του Κάλγκαρι.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η Αθήνα βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας με 67,36 μονάδες έναντι 75,6 του Κάλγκαρι, 73,23 του Ντουμπάι και 78,14 της Βομβάης. Η μέση ηλικία των οχημάτων που κυκλοφορούν είναι στα 15 έτη, όταν στο Ντουμπάι είναι στα 5,2. Η Αθήνα με άλλα λόγια έχει την ίδια μέση ηλικία οχημάτων με τη Βομβάη και την Μποκοτά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον τομέα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Τέλος σε ό,τι έχει να κάνει με τους… διαξιφισμούς στους δρόμους, οι Αθηναίοι έχουν τσακωθεί για κάποιο λόγο σε ποσοστό 70,85% με τους πλέον «ήσυχους» οδηγούς να καταγράφονται στη Σιγκαπούρη, όπου μόλις το 2,65% έχει εμπλακεί σε καυγά. Οι πιο οξύθυμοι οδηγοί είναι τέλος αυτοί σε Μπογκοτά και Βομβάη.

ΠΗΓΗ drive.grΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στον πάγο  η γραμμή παραγωγής της   Volkswagen στην Κίνα
Στον πάγο η γραμμή παραγωγής της Volkswagen στην Κίνα

Εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού

8-2-2020

Αττική: Εκδόθηκε το πρόγραμμα  για τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) για οχήματα και δίκυκλα κατά το έτος 2020
Αττική: Εκδόθηκε το πρόγραμμα για τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) για οχήματα και δίκυκλα κατά το έτος 2020

Ποιοι και πότε έχουν υποχρέωση ελέγχου με βάση την απόφαση του Περιφερειάρχη

7-2-2020

Harley-Davidson Fat Boy 30th Anniversary
Harley-Davidson Fat Boy 30th Anniversary

Μοναδική συλλεκτική Fat Boy® 114 με σειριακό αριθμό και νέο εργοστασιακό χρώμα

7-2-2020

Εως την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας
Εως την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας

Μετά έρχονται τα πρόστιμα

26-12-2019

Κατάθεση πινακίδων οχήματος - προϋποθέσεις
Κατάθεση πινακίδων οχήματος - προϋποθέσεις

Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται

14-12-2019

Τριήμερο γνωριμίας με το νέο Peugeot 208
Τριήμερο γνωριμίας με το νέο Peugeot 208

Διαθέσιμο σε όλες τις εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα

10-12-2019

Δωρεάν  έλεγχος σε όλα τα Renault και Dacia
Δωρεάν έλεγχος σε όλα τα Renault και Dacia

Μέσω του προγράμματος «Renault Total Care Winter 2019»

10-12-2019


Corvette 900 άλογα!
Corvette 900 άλογα!

Ξεκινήστε αποταμίευση

28-11-2019


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ