ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-2-2021

H Mitsubishi παρουσίασε το Outlander τέταρτης γενιάς

Tο νέο Outlander δεν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη

H Mitsubishi παρουσίασε το Outlander τέταρτης γενιάς

Μετά από διαρροές φωτογραφιών και επίσημα teaser, η Mitsubishi παρουσίασε το Outlander τέταρτης γενιάς, το ολοκαίνουργιο D-SUV που τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της και βασίζεται στην πλατφόρμα του νέου Nissan X-Trail.

Η πλατφόρμα του νέου Nissan X-Trail στην οποία βασίζεται το Mitsubishi Outlander προσφέρει βελτιωμένη παθητική ασφάλεια, αυξημένη ακαμψία και χαμηλότερο βάρος. Η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων είναι ρυθμισμένη με γνώμονα την άνεση, τη σταθερότητα και το καλύτερο κράτημα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο κινητήρας 2,5 λίτρων της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi που αποδίδει 184 PS και 245 Nm, ενώ στο μέλλον θα δούμε και έκδοση plug-in hybrid. Ο βενζινοκινητήρας συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT 8 σχέσεων που στέλνει τη δύναμη στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς.

Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης της Mitsubishi με υδραυλικό συμπλέκτη και μικρό ηλεκτρικό μοτέρ που κατανέμει τη ροπή ανάμεσα στους δύο άξονες. Έχουμε επίσης βελτιωμένο σύστημα S-AWC και το νέο Brake AYC (Active Yaw Control) που φρενάρει τους τροχούς ανάλογα με δεδομένα από αισθητήρες. Ο οδηγός έχει πρόσβαση σε έξι προγράμματα οδήγησης (πέντε για την προσθιοκίνητη έκδοση) που περιλαμβάνουν τα Eco, Normal, Tarmac, Gravel, Snow και Mud.
Σχεδιαστικά, το νέο Outlander μεταφέρει στην παραγωγή τις γραμμές του πρωτοτύπου Mitsubishi Engelberg (2019) με επιβλητικές αναλογίες και ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις σε σύγκριση με τον προκάτοχό του (4680 x 1860 x 1747 mm).

Η μάσκα Dynamic Shield χαρακτηρίζεται από ψηλά τοποθετημένα διπλά φώτα LED, χρωμιωμένη γρίλια και προστατευτική ποδιά στο κάτω μέρος του μεγάλου προφυλακτήρα. Στο προφίλ έχουμε τροχούς 20", πιο έντονα νεύρα και γραμμή παραθύρων με μαύρα κολονάκια που προδίδει τη συγγένεια του μοντέλου με το Nissan X-Trail. Πίσω έχουμε οριζόντια τοποθετημένα φώτα, εντονότερη κλίση του παρμπρίζ που σκεπάζεται από αεροτομή και διακοσμητικές απολήξεις στη χρωμιωμένη ποδιά.

Στην επταθέσια καμπίνα, η συγγένεια με το Nissan X-Trail είναι εμφανής, με διαφοροποιήσεις στους αεραγωγούς για τον κλιματισμό, τις δερμάτινες επενδύσεις στις πόρτες και τα καθίσματα. Ανάλογα με την έκδοση ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3", κεντρική οθόνη αφής 9,3" που φιλοξενεί το infotainment με υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto, έγχρωμο head-up display 10,8", τριζωνικό κλιματισμό, ηχοσύστημα της Bose με 10 ηχεία κ.α.
Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης έχουμε το MI-PILOT Assist που συνδυάζει τα Adaptive Cruise Control και Lane Keep Assist για ημιαυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο. Σε κυκλοφοριακή συμφόρηση το ενεργό cruise control επιτρέπει στο όχημα να σταματήσει και εντελώς και να ξεκινήσει αυτόματα μετά από 30" ακινησίας. Το Outlander έχει επίσης τη δυνατότητα να αλλάζει την ταχύτητά του αυτόματα ανάλογα με τα όρια, και να την προσαρμόζει κατάλληλα πριν από τις στροφές, παίρνοντας δεδομένα από το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης. Το SUV έχει 11 αερόσακους συμπεριλαμβανομένου του μεσαίου αερόσακου ανάμεσα στους εμπρός επιβάτες.

Η εμπορική πορεία του Mitsubishi Outlander θα ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2021 στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, ενώ άλλες αγορές θα ακολουθήσουν. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το νέο Outlander δεν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη.





Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Formula 1 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Η Formula 1 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Ενα επικό show που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα

8η μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων η VE2 Rally Team στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023
8η μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων η VE2 Rally Team στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Με οδηγό και συνοδηγό τον Βασίλειο και τον Ιωάννη Βελάνη

Θέλω να αγοράσω μηχανάκι. Τί να προσέξω?
Θέλω να αγοράσω μηχανάκι. Τί να προσέξω?

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με μηχανάκια

Άνοιξε η πλατφόρμα του προγράμματος επιδότησης για ηλεκτρικά TAXI
Άνοιξε η πλατφόρμα του προγράμματος επιδότησης για ηλεκτρικά TAXI

Η υποχρεωτική απόσυρση οχήματος ΤΑΞΙ επιβραβεύεται με 5.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge