ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-4-2023

Κατάλληλη και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η γκάμα ελαστικών Continental στην Ευρώπη

Η νέα σήμανση «EV-Compatible»

Κατάλληλη και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η γκάμα ελαστικών Continental στην Ευρώπη

 Με τη νέα σήμανση στο πλευρικό τους τοίχωμα, «EV-Compatible» (συμβατό με ηλεκτρικά οχήματα) κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή αγορά, όλες οι νέες σειρές ελαστικών της Continental, για επιβατικά οχήματα, καθώς κάθε ελαστικό στην τρέχουσα γκάμα προϊόντων της εταιρείας, πληροί, ήδη, τις απαιτήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Παράλληλα, τα ελαστικά αυτά, συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και στα οχήματα με συμβατικούς τύπους κίνησης.

Τα ελαστικά με τη νέα σήμανση «EV-Compatible» φέρνουν πιο κοντά την υλοποίηση της στρατηγικής της Continental, να βελτιστοποιήσει όλη τη γκάμα της, για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα, αφού, τεχνολογικά, δε μπορεί να υπάρξει ένας και μόνο τύπος ελαστικού για τις ανάγκες της ηλεκτροκίνησης, συνολικά.

Πολύ πριν τα ηλεκτρικά οχήματα γίνουν “mainstream”, η Continental, ήδη, εξέλισσε τα ελαστικά της, με στόχο την επίτευξη πιο μεγάλης απόδοσης και λιγότερης κατανάλωσης. Αυτό απαιτούσε μικρότερη αντίσταση και πιο χαμηλό θόρυβο κύλισης αλλά και πιο υψηλή διάρκεια ζωής, χωρίς, όμως, συμβιβασμούς στην ασφάλεια. 

Όλα τα οχήματα, ανεξάρτητα από τον τύπο κίνησης τους, επωφελούνται από αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις. Ωστόσο, αυτές οι καινοτομίες είναι ιδιαίτερα αισθητές στους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων. Κι αυτό διότι, η βελτίωση ενός ελαστικού, κατά μία μόνο κατηγορία αντίστασης κύλισης στην ετικέτα ελαστικών της ΕΕ, ήδη αυξάνει την αυτονομία του ηλεκτρικού οχήματος κατά, περίπου, 3% έως 4%.

Επιπλέον, η γκάμα ελαστικών της Continental παραμένει μη περίπλοκη, κάτι που απλοποιεί τις διαδικασίες που σχετίζονται με την επιλογή, την παραγγελία, την αποθήκευση και την εφοδιαστική αλυσίδα των ελαστικών. Ως αποτέλεσμα, εξοικονομούνται πολύτιμοι πόροι, από την παραγωγή, μέχρι την τοποθέτηση του ελαστικού, συμβάλλοντας στα αειφόρα χαρακτηριστικά των προϊόντων της εταιρείας.
9 στους 10 κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων βασίζονται στην Continental

Το 2022, 9 στους 10 κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων βασίστηκαν στα premium ελαστικά Continental, ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης (ΟΕ), στα εργοστάσια παραγωγής τους. Ανάμεσα σε αυτούς η Tesla, η Porsche και η Mercedes-Benz. Αλλά και Ασιάτες κατασκευαστές, όπως η KIA και η BYD, καθώς και άλλοι Αμερικανοί κατασκευαστές, όπως η Ford κάνουν το ίδιο. Στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Αμερική (Βόρεια, Νότια και Κεντρική), οι 5 πιο επιτυχημένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων φορούν ελαστικά Continental, ως OE, ενώ στην Ασία - Ειρηνικό, 4 στους 5 πιο επιτυχημένους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων εμπιστεύονται τα προϊόντα Continental.

Η γκάμα ελαστικών της Continental περιλαμβάνει θερινά, χειμερινά και all season ελαστικά για, σχεδόν, κάθε μοντέλο ηλεκτρικού οχήματος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα ελαστικά αυτά προσφέρουν ειδικές τεχνολογίες για αντοχή, στιβαρότητα και ασφάλεια, χαρακτηριστικά που είναι ιδιαίτερα σημαντικά στα ηλεκτρικά οχήματα, όπως οι δείκτες υψηλού φορτίου και το “ContiSilent”, ένα προϊόν που δίνει ιδιαίτερα μειωμένο θόρυβο κύλισης στο εσωτερικό του θαλάμου επιβατών.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Formula 1 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Η Formula 1 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Ενα επικό show που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα

8η μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων η VE2 Rally Team στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023
8η μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων η VE2 Rally Team στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Με οδηγό και συνοδηγό τον Βασίλειο και τον Ιωάννη Βελάνη

Θέλω να αγοράσω μηχανάκι. Τί να προσέξω?
Θέλω να αγοράσω μηχανάκι. Τί να προσέξω?

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με μηχανάκια

Άνοιξε η πλατφόρμα του προγράμματος επιδότησης για ηλεκτρικά TAXI
Άνοιξε η πλατφόρμα του προγράμματος επιδότησης για ηλεκτρικά TAXI

Η υποχρεωτική απόσυρση οχήματος ΤΑΞΙ επιβραβεύεται με 5.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge