ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6/10
12-4-2023

Θέλω να αγοράσω μηχανάκι. Τί να προσέξω?

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με μηχανάκια

Θέλω να αγοράσω μηχανάκι. Τί να προσέξω?

Καταρχάς, συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον σου να αγοράσεις ένα μηχανάκι! Ωστόσο, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός καθώς η οδήγηση μηχανής μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη αν δεν τηρούνται ορισμένες βασικές αρχές ασφαλείας.

Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις κατά την αγορά μιας μηχανής:

Επίλεξε την κατάλληλη κατηγορία μηχανής για την εμπειρία σου. Αν είσαι αρχάριος, μπορεί να είναι καλύτερο να ξεκινήσεις με μια μικρότερη σε κυβικά μηχανή και να ανεβάσεις σταδιακά τα κυβικά καθώς αποκτάς περισσότερη εμπειρία.

Έλεγξε την κατάσταση της μηχανής πριν την αγορά. Αν δεν έχεις εμπειρία μηχανών, ζήτα βοήθεια από κάποιον που έχει περισσότερη εμπειρία. Σίγουρα θα πρέπει να ελέγξεις τον κινητήρα, τα φρένα, τους τροχούς και το σύστημα εξάτμισης.

Φόρα πάντα κράνος και προστατευτικά εξαρτήματα, όπως γάντια και μπότες.


Δεν έχω μεγάλη εμπειρία οδήγησης. Τί μηχανή να αγοράσω?

Αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία οδήγησης μηχανής, συνιστάται να αγοράσεις μια μικρότερη μηχανή με κυβικά κάτω από 300cc, ιδανικά μια 125cc.

Οι μηχανές 125cc είναι πιο ελαφριές και ευκίνητες σε σχέση με τις μεγαλύτερες μηχανές και απαιτούν λιγότερη εμπειρία οδήγησης. Επιπλέον, οι μηχανές αυτές είναι πιο οικονομικές στην αγορά και στη συντήρηση.

Είναι επίσης σημαντικό να πάρεις μαθήματα οδήγησης μηχανής και να ακολουθήσεις τους κανόνες ασφαλείας. Επίσης, φόρα πάντα κράνος και προστατευτικά εξαρτήματα κατά την οδήγηση μηχανής.


Εχω μεγάλη εμπειρία οδήγησης μηχανής. Τί μηχανή να αγοράσω?

Αν έχεις μεγάλη εμπειρία οδήγησης μηχανής, τότε μπορείς να εξετάσεις μηχανές μεγαλύτερων κυβικών. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τις δικές σου ανάγκες και προτιμήσεις σχετικά με το στυλ της μηχανής, την χρήση που θα κάνεις, καθώς και τον προϋπολογισμό σου.

Αναλόγως με τη χρήση που θα κάνεις τη μηχανή, μπορείς να επιλέξεις μηχανές touring, sport, naked, adventure κλπ. Μπορείς επίσης να επιλέξεις ανάμεσα σε διάφορες μάρκες και μοντέλα μηχανών, όπως Yamaha, Honda, Suzuki, Kawasaki, BMW, Ducati κλπ.

Συνιστάται να διαβάσεις κριτικές και αξιολογήσεις μηχανών, να παρακολουθήσεις βίντεο και να επισκεφτείς τοπικά καταστήματα μοτοσυκλετών για να δοκιμάσεις διαφορετικά μοντέλα και να έχεις μια καλή ιδέα του τι θέλεις πραγματικά. Μην ξεχνάς επίσης να λάβεις υπόψη το κόστος συντήρησης, ανταλλακτικών και ασφάλισης.


Ποιό είδος μηχανής να επιλέξω για μετακινήσεις μέσα στην πόλη?

Για μετακινήσεις στην πόλη, συνήθως συνιστούνται μηχανές με μικρότερα κυβικά και ευκολία στην οδήγηση. Μηχανές με χαμηλό βάρος και μικρότερο μήκος θα είναι πιο ευέλικτες στην κίνηση της πόλης και σταθερότερες στην επιβίβαση και την στάθμευση.

Μπορείς να επιλέξεις μοντέλα στυλ scooter, μεταξύ των οποίων τα κλασικά μοντέλα, όπως το Honda Super Cub, το Vespa Primavera, το Yamaha NMAX, το SYM Symphony, το Piaggio Liberty, και τα πιο σύγχρονα μοντέλα όπως το Honda PCX, το Yamaha XMAX, το SYM Citycom, το Piaggio Beverly κλπ. Αυτά τα μοντέλα έχουν λιγότερα κυβικά, είναι ελαφριά, ευέλικτα και εύχρηστα για την κυκλοφορία στην πόλη.

Επίσης, μπορείς να επιλέξεις μοτοσυκλέτες στυλ naked, όπως το Yamaha MT-03, το Kawasaki Z400, το KTM Duke, το Honda CB300R, το Suzuki SV650, τα οποία είναι επίσης ελαφριά και ευέλικτα στην κίνηση της πόλης, ενώ παρέχουν και μεγαλύτερη ισχύ σε σχέση με τα scooters.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να δοκιμάσεις διαφορετικά μοντέλα και να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.


Να αγοράσω καινούργιο ή μεταχειρισμένο μηχανάκι?

Η απόφαση να αγοράσεις καινούργιο ή μεταχειρισμένο μηχανάκι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το budget που έχεις στη διάθεσή σου, οι προτιμήσεις σου σε σχέση με το στυλ και το μοντέλο της μηχανής, και η διαθεσιμότητα των επιλογών στην αγορά.

Εάν έχεις περιορισμένο budget, τότε η αγορά μιας μεταχειρισμένης μηχανής μπορεί να σου επιτρέψει να αγοράσεις μια μηχανή με περισσότερα κυβικά ή καλύτερα χαρακτηριστικά από αυτά που θα μπορούσες να αγοράσεις καινούργια. Ωστόσο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ανεπιθύμητων προβλημάτων που δεν είναι ορατά στην αρχική επιθεώρηση της μηχανής, και μπορεί να χρειαστεί να δαπανήσεις χρήματα για επισκευές και αναβαθμίσεις.

Από την άλλη πλευρά, η αγορά καινούργιας μηχανής εξασφαλίζει ότι θα έχεις ένα ολοκαίνουριο μοντέλο με τα τελευταία τεχνολογικά χαρακτηριστικά και μια εγγύηση από τον κατασκευαστή.


Πώς μπορώ να προστατευτώ από το κρύο και τη βροχή οδηγώντας μηχανάκι?

Όταν οδηγείς μηχανή στο κρύο και τη βροχή, είναι σημαντικό να προστατεύεσαι από τα στοιχεία για να μην εκτεθείς σε κίνδυνο. Ορισμένα απαραίτητα είδη είναι τα εξής:

Μπουφάν με αδιάβροχη επένδυση: Επέλεξε ένα μπουφάν με αδιάβροχη επένδυση, ιδανικά με αποσπώμενο θερμικό επίστρωμα, για να μπορείς να το προσαρμόζεις ανάλογα με τη θερμοκρασία.

Παντελόνι με αδιάβροχη επένδυση: Αντίστοιχα, επέλεξε ένα παντελόνι με αδιάβροχη επένδυση για να προστατεύεσαι από τη βροχή και την υγρασία.

Γάντια και μπότες μοτοσυκλέτας: Επέλεξε κατάλληλα γάντια και μπότες μοτοσυκλέτας που θα προστατεύουν τα χέρια και τα πόδια από τη βροχή και το κρύο.

Κράνος με αντιθαμβωτική ζελατίνα: Επέλεξε ένα κράνος με αντιθαμβωτική ζελατίνα, για να μην επηρεαστεί η ορατότητά σου από την ομίχλη ή τη βροχή.

Επίσης, μεγάλη προστασία επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός ανεμοθώρακα.
Αξιολογήστε το άρθρο
Βρέθηκαν σχόλια: 1
vodaman
2023-04-12 16:27:16
Πολύ σημαντικό είναι το θέμα της υποστήριξης μετά την αγορά. Νομίζω ότι κάποιος θα πρέπει να επιλέξει ένα μηχανάκι για το οποίο υπάρχει ικανό και τίμιο συνεργείο κοντά του, να το υποστηρίξει. Επειδή υπάρχουν πολλοί "μάστορες" που δεν ξέρουν τί τους γίνεται, επιλέγουμε μηχανάκι και με τη σκέψη πού θα το πάμε όταν χαλάσει. Κάπου που ξέρουμε ότι θα το φτιάξουν καλά και χωρίς να μας πιάσουν τον ..
2
0



ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Formula 1 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Η Formula 1 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Ενα επικό show που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα

8η μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων η VE2 Rally Team στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023
8η μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων η VE2 Rally Team στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Με οδηγό και συνοδηγό τον Βασίλειο και τον Ιωάννη Βελάνη

Θέλω να αγοράσω μηχανάκι. Τί να προσέξω?
Θέλω να αγοράσω μηχανάκι. Τί να προσέξω?

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με μηχανάκια

Άνοιξε η πλατφόρμα του προγράμματος επιδότησης για ηλεκτρικά TAXI
Άνοιξε η πλατφόρμα του προγράμματος επιδότησης για ηλεκτρικά TAXI

Η υποχρεωτική απόσυρση οχήματος ΤΑΞΙ επιβραβεύεται με 5.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge