ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
18-9-2018

Τα χρυσά χρόνια του σινεμά του Χονγκ Κονγκ

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Τα χρυσά χρόνια του σινεμά του Χονγκ Κονγκ
FREE

Απίστευτες σκηνές δράσης, συγκλονιστικές μάχες πολεμικών τεχνών που καθηλώνουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, γερές δόσεις χιούμορ: όλα θα τα δούμε στο απολαυστικό αφιέρωμα «Τα χρυσά χρόνια του σινεμά του Χονγκ Κονγκ» που διοργανώνει για τέταρτη χρονιά το Hong Kong Economic and Trade Office in Brussels σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 20 μέχρι την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης (Αποθήκη 1, Λιμάνι), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Περιλαμβάνει πέντε ταινίες με «καταγωγή» από τη μητρόπολη της Άπω Ανατολής οι οποίες αποτυπώνουν τη χρυσή περίοδο του σινεμά του Χονγκ Κονγκ -από τα τέλη του ’80 ως τις αρχές του ’90-, με πρωταγωνιστές γνωστά ονόματα του σινεμά, όπως οι Τζάκι Τσαν, Τζετ Λι και Άντι Λάου, μεταξύ άλλων.   

Σημειώνεται ότι η επίσημη έναρξη του αφιερώματος θα γίνει την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης με την προβολή της ταινίας Ο κεραυνός του Θεού του Τζάκι Τσαν.

«Ο κινηματογράφος είναι σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας του Χονγκ Κονγκ και έχει κερδίσει ευρεία, διεθνή αναγνώριση με πολλές ταινίες, σκηνοθέτες και ηθοποιούς, που έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία. Το Hong Kong Economic and Trade Office in Brussels με χαρά συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη το σινεμά του Χονγκ Κονγκ, ένα σινεμά με μακρόχρονη πολιτιστική παράδοση και πλούσια ιστορία. Πιστεύουμε ότι τέτοιες ανταλλαγές προωθούν περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης και Χονγκ Κονγκ και προσκαλούμε το ελληνικό κοινό να ανακαλύψει την τόσο ζωντανή ατμόσφαιρα του Χονγκ Κονγκ, αυτού του μοναδικού σημείου συνάντησης Ανατολής και Δύσης», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Οι Ταινίες

Zodiac Killers
Ji dao zhui zong

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ
Ο Μπεν, ένας κινέζος φοιτητής στην Ιαπωνία, ερωτεύεται την Μενγκ και συμφωνεί να τη βοηθήσει να παραδώσει μια κασέτα που περιέχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο μεταξύ των οικογενειών Γιακούζα. 

Πρόγραμμα Προβολών
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 22 Σεπτεμβρίου 2018 21:00

Η σχολή των μπάτσων του Χονγκ Κονγκ
Shen yong fei hu ba wang hua

ΚΩΜΩΔΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Σύσσωμη μια γυναικεία αστυνομική ομάδα είναι έτοιμη να αποδείξει την αξία της στη μάχη των δύο φύλων. Ο ανταγωνισμός όμως θα διακοπεί, όταν τρομοκράτες θα κρατήσουν σε κατάσταση ομηρίας ένα ολόκληρο νησί. Όλοι μαζί, άντρες και γυναίκες αστυνομικοί, θα πρέπει να δράσουν άμεσα για να νικήσουν τους αδίστακτους κακοποιούς... 

Πρόγραμμα Προβολών
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 22 Σεπτεμβρίου 2018 19:00

Ήρεμη δύναμη
Wei Si Li zhi ba wang xie jia

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Τρεις νεαροί ξεκινούν ένα ταξίδι στα βάθη της Ινδοκίνας αναζητώντας τους τάφους των προγόνων τους. Πιστεύουν ότι μόνο έτσι θα καταφέρουν να αλλάξουν μοίρα τους και να ενώσουν το παρελθόν με το μέλλον. Το ταξίδι τους όμως θα είναι γεμάτο αναπάντεχες περιπέτειες, εχθρούς και κινδύνους. 

Πρόγραμμα Προβολών
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 21 Σεπτεμβρίου 2018 19:00

Κάποτε στην Κίνα ΙΙΙ
Wong Fei Hung III: Si wong jaang ba

ΚΩΜΩΔΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Την εποχή των σκοτεινών χρόνων της δυναστείας των Μαντσού, η Αυτοκράτειρα της Κίνας οργανώνει ένα τουρνουά πολεμικών τεχνών για να εμψυχώσει το λαό. Η συμμετοχή είναι τεράστια, όμως λαμβάνουν μέρος και πολλοί κακοποιοί, που κυνηγούν το βραβείο με παράνομες μεθόδους. Ο Γουόνγκ Φέι Χονγκ ταξιδεύει στο Πεκίνο με τη μνηστή του για να βοηθήσει τον πατέρα του και λαμβάνει μέρος στο τουρνουά στην προσπάθειά του να πείσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία ότι η θεραπεία για τις πληγές της δεν βρίσκεται στις διαμάχες. 

Πρόγραμμα Προβολών
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 21 Σεπτεμβρίου 2018 21:00
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 23 Σεπτεμβρίου 2018 21:00

Ο κεραυνός του Θεού
Lung hing foo dai

ΚΩΜΩΔΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Ένας απλός άνθρωπος μπλέκεται σε μια απίστευτη περιπέτεια, όταν απαγάγουν την κοπέλα του καλύτερου φίλου του. Προκειμένου να την εντοπίσει, θα αναγκαστεί να εμπλακεί στην επιχείρηση εντοπισμού ενός μυστήριου και μυθικού αντικειμένου, γνωστού ως «Κεραυνός του Θεού» και να αντιμετωπίσει έναν κύκλο τρομοκρατών και εμπόρων ναρκωτικών.

Πρόγραμμα Προβολών
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 20 Σεπτεμβρίου 2018 19:30
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 23 Σεπτεμβρίου 2018 19:00
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge