ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
5-11-2018

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με την προβολή έξι ταινιών

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου  στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου προβάλει στο δήμο Νεάπολης-Συκεών έξι ταινίες.

ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

 ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
19:00
«ΜΕΤΕΩΡΟ ΚΑΙ ΣΚΙΑ» («METEOR AND SHADOW»)
Takis SPETSIOTIS, Greece, 1985, 101΄
Καθολικά προσβάσιμη προβολή
Η ΤΑΙΝΙΑ: Η άνοδος και η πτώση του Αθηναίου μπον βιβέρ ποιητή Ναπολέοντος Λαπαθιώτη (1888-1944). Ομοφυλόφιλος, ναρκομανής και κομμουνιστής, αποτέλεσε για τη συντηρητική αθηναϊκή κοινωνία της εποχής, στην οποία μεσουράνησε, ένα σκάνδαλο με τον τρόπο ζωής και τη βιοθεωρία του.
21:30
«ΚΑΡΜΕΝ ΚΑΙ ΛΟΛΑ» (CARMEN Y LOLA/CARMEN & LOLA)
Arantxa ECHEVARRIA, Spain, 2018, 105΄
Η ΤΑΙΝΙΑ: Υπάρχουν ακόμα γελαστές τσιγγάνες: δύο από αυτές είναι η Κάρμεν, που πουλάει έπιπλα με την οικογένειά της σε μια υπαίθρια αγορά της Μαδρίτης, και η Λόλα, μια έφηβη μανάβισσα. Παρά το συντηρητικό περιβάλλον της κοινότητας των Ρομά όπου μεγαλώνουν, ερωτεύονται η μια την άλλη, αρχίζουν να σχεδιάζουν από κοινού το μέλλον τους και να πιστεύουν στην κατάφαση, αδιαφορώντας για τις απανωτές αρνήσεις της κοινωνίας που αποβάλλει καθετί το διαφορετικό. Μια παθιασμένη ταινία που παίζει με κάθε (προοδευτική ή συντηρητική) προδιάθεση του κοινού, κι έτσι γίνεται απαραίτητη πηγή έμπνευσης για κάθε μελλοντική γενιά.

 ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
19:00
«ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» (KAZANTZAKIS)
Ιannis SMARAGDIS, Greece, France, 2017, 120΄
Η ΤΑΙΝΙΑ: Η ιστορία του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα του 20ου αιώνα, η οποία στηρίζεται στο έργο του «Αναφορά στον Γκρέκο». Ανυποχώρητος στις αξίες του, αντιμετωπίζει με στωικότητα και αξιοπρέπεια τις διώξεις του, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει το έργο του, το οποίο υπερασπίζεται την ελευθερία τού κάθε ανθρώπου, τις αξίες της ζωής και το ελληνικό Φως.
21:30
«ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ, ΤΕΡΑΣ»
(MUERE, MONSTRUO, MUERE/MURDER ME, MONSTER)
Alejandro FADEL, Argentina, France, Chile, 2018, 109΄
Η ΤΑΙΝΙΑ: Ένα ακέφαλο πτώμα που εντοπίζεται σε μια απόμερη περιοχή των Άνδεων αναστατώνει την τοπική κοινωνία, και ιδιαίτερα τρεις ανθρώπους που σχηματίζουν ένα ερωτικό τρίγωνο: τον Νταβίντ, τον βασικό ύποπτο, ο οποίος ισχυρίζεται πως ένοχο είναι «ένα τέρας»· τη Φρανσίσκα, τη γυναίκα του· και τον Κρους, τον εραστή της και αστυνομικό που αναλαμβάνει την υπόθεση. Αλλά αυτό δεν είναι παρά η (τριγωνική) κορυφή του παγόβουνου σ’ έναν παράλογα γεωμετρικό, τακτοποιημένο κόσμο όπου το κοινότοπο συνυπάρχει με το εξωπραγματικό. Μια ταινία τρόμου, όπου ο «τρόμος» δεν είναι παρά το αντεστραμμένο είδωλο της ελευθερίας.

 ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
19:00
«ΕΚΑΤΟ ΛΕΪ» (100 DE LEI/ONE HUNDRED LEI)
Mircea SAUCAN, Romania, 1973, 103΄
Η ΤΑΙΝΙΑ: Ο Πέτρε, ένας έφηβος που δεν τα πάει καλά με τους γονείς του, εγκαταλείπει το σπίτι του και επισκέπτεται τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Αντρέι, που είναι επιτυχημένος ηθοποιός. Εκεί γνωρίζει τη Ντάρα, μια από τις νεαρές θαυμάστριες του αδελφού του. Όταν ο Αντρέι στρέφει την προσοχή του στο νεαρό κορίτσι, ο Πέτρε αισθάνεται παραμελημένος και φεύγει μακριά χωρίς καν να πάρει τα 100 λέι που του είχε δώσει ο αδελφός του. Ένα αυτοκίνητο τον χτυπάει. Όταν μαθαίνει για το τραγικό περιστατικό, ο Αντρέι συνειδητοποιεί, καθώς κοιτάζει το χαμογελαστό του πρόσωπο σε ένα μιούζικαλ που προβάλλεται εκείνη τη στιγμή στην τηλεόραση, πως κάτω από την απαστράπτουσα επιτυχία του η ζωή του είναι άδεια.
21.30

«Ο ΠΥΡΓΟΣ» (THE TOWER, Mats GRORUD)
Norway, Sweden, France, 2018, 76΄
Η ΤΑΙΝΙΑ: Η Ουάρντι, μια εντεκάχρονη Παλαιστίνια, ζει με όλη της την οικογένεια στη Βηρυτό του Λιβάνου, στον προσφυγικό καταυλισμό όπου γεννήθηκε. Ο αγαπημένος της προπάππος, ο Σίντι, ήταν ένας από τους πρώτους κατοίκους που εγκαταστάθηκαν στον καταυλισμό μετά την εκδίωξή τους από τα σπίτια τους το 1948. Όταν μια μέρα ο Σίντι τής δίνει το κλειδί του παλιού του σπιτιού στη Γαλιλαία, η Ουάρντι φοβάται πως ο προπάππος της έχει χάσει κάθε ελπίδα να γυρίσει. Καθώς αναζητά τις χαμένες του ελπίδες μέσα στον καταυλισμό, θα συγκεντρώσει μαρτυρίες για την οικογένειά της, γενιά προς γενιά. Ένα πανέμορφο ανιμέισον για τις ρίζες της μνήμης που μας δένουν σ’ έναν τόπο και για τα φτερά της φαντασίας που μας ταξιδεύουν πέρα απ’ αυτόν, το οποίο αντλεί υλικό από την εποχή που ο σκηνοθέτης ήταν δάσκαλος σ’ αυτόν τον καταυλισμό του Λιβάνου.


INFO
-Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων, τηλ. 2310.638058)
-Γενική είσοδος: 5 €
-Ισχύουν οι διαπιστεύσεις, οι προσκλήσεις, τα κουπόνια προβολών και η CineκάρταF
-Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών στο www.filmfestival.gr
-Τα εισιτήρια θα εκδίδονται στους αντίστοιχους χώρους, πριν από την έναρξη των προβολών

Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge