ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
26-11-2018

Οι ταινίες της εβδομάδας 29 Νοεμβρίου - 5 Δεκεμβρίου 2018

Στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Οι ταινίες της εβδομάδας 29 Νοεμβρίου - 5 Δεκεμβρίου 2018

Μη χάσετε αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!
Πέμπτη 29 Νοεμβρίου – Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Ένα συγκινητικό κεφάλαιο της μεταπολεμικής Γερμανίας, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, τη Σιωπηλή επανάσταση του Λαρς Κράουμε (αίθουσα Παύλος Ζάννας).

Τη συναρπαστική ταινία για όλη την οικογένεια Coco, ένα φαντασμαγορικό ταξίδι στην καρδιά της μεξικάνικης κουλτούρας. Στο πλαίσιο της κυριακάτικης ζώνης προβολών Kids Love Cinema (αίθουσα Παύλος Ζάννας).

Τη μοναδική, ποιητική κινηματογραφική ματιά του σκηνοθέτη Τάκη Κανελλόπουλου, στο αφιέρωμα «Τάκης Κανελλόπουλος. Προορισμός: Ουτοπία» που παρουσιάζει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (αίθουσα Σταύρος Τορνές).

Επίσης συνεχίζονται:

Το συγκλονιστικό Κορίτσι του βέλγου σκηνοθέτη Λούκας Ντοντ, που απέσπασε τέσσερα μεγάλα βραβεία -σκηνοθεσίας, ερμηνείας, Queer Palm και Fipresci στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα»- στο Φεστιβάλ Καννών (αίθουσα Ολύμπιον).

Το μυστικό της Πέτρα, του Χάιμε Ροσάλες, ένα ψυχολογικό θρίλερ με απρόβλεπτη εξέλιξη (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).

Το Suspiria, ριμέικ της κλασικής ταινίας τρόμου του Ντάριο Αρτζέντο από τον Λούκα Γκουαντανίνο (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μαρσέλο Μαρτινέσι Οι κληρονόμοι, μια διεισδυτική σπουδή χαρακτήρων που απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο 68ο Φεστιβάλ Βερολίνου (αίθουσα Σταύρος Τορνές)

Την αριστουργηματική ταινία του Πάβελ Παβλικόφσκι Ψυχρός πόλεμος. Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).


ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Κορίτσι / Girl
(Βέλγιο - Ολλανδρία, 2018)
Σκηνοθεσία: Λούκας Ντοντ / Lukas Dhont
Σενάριο: Lukas Dhont, Angelo Tijssens
Με τους: Victor Polster, Arieh Worthalter, Katelijne Damen, Valentijn Dhaenens. 
Έγχρωμη, 105΄.

Η δεκαπεντάχρονη Λάρα είναι αποφασισμένη να γίνει επαγγελματίας μπαλαρίνα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να υπερπηδήσει διάφορα εμπόδια: τον σκληρό, ανταγωνιστικό κόσμο του χορού, την ανασφάλεια της εφηβείας και –κυρίως– το γεγονός πως γεννήθηκε αγόρι. Έχοντας την αμέριστη υποστήριξη του πατέρα της και αγνοώντας το υποτιμητικό βλέμμα των πολλών, βαδίζει χορεύοντας προς το ανέφικτο. Σ’ αυτή την ελεύθερη μεταφορά της πραγματικής ιστορίας μιας διεμφυλικής έφηβης που γκρέμισε κάθε στερεότυπο για το κοινωνικό και βιολογικό φύλο, η πειθαρχία του μπαλέτου γίνεται μεταφορά για το ειδικό βάρος όλων των σωμάτων με σημασία.

Βραβείο FIPRESCI του τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα», Καλύτερος Ηθοποιός, Χρυσή Κάμερα, Queer Φοίνικας – Cannes Film Festival 2018 Χρυσός Δούκας για την Καλύτερη Ερμηνεία – Odessa IFF 2018 Χρυσός Πύργος για την Καλύτερη Ταινία – Palic FF 2018

Δείτε το τρέιλερ.
Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: 18:00, 20:15, 22:30.


Η σιωπηλή επανάσταση / The Silent Revolution
(Γερμανία, 2018)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Λαρς Κράουμε / Lars Kraume
Με τους: Jonas Dassler, Michael del Coco, Sina Ebell 
Έγχρωμη, 111΄.

Έξι μαθητές αποφασίζουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα μιας εξέγερσης στην Ουγγαρία το 1956, τηρώντας ενός λεπτού σιγή κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και τα απομνημονεύματα του Ντίτριχ Γκάρστκα. Ένα συγκινητικό κεφάλαιο της μεταπολεμικής Γερμανίας.

Δείτε το τρέιλερ.
Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: 17:45, 20:00, 22:15.


Coco (μεταγλωττισμένο, όλες οι ηλικίες) - Kids Love Cinema
(ΗΠΑ, 2017)
Σκηνοθεσία: Lee Unkrich, Adrian Molina
Έγχρωμο, 105’

Ο Μιγκέλ ονειρεύεται να γίνει ένας μουσικός σαν το είδωλό του, τον Ερνέστο ντε λα Κρουζ. Ωστόσο, στην οικογένειά του ισχύει – εδώ και ολόκληρες γενιές - μια μυστηριώδης απαγόρευση της μουσικής. Μετά από μερικά περίεργα γεγονότα, και λαχταρώντας να δείξει το ταλέντο του, ο Μιγκέλ θα βρεθεί στην πανέμορφη και πολύχρωμη Χώρα τον Προγόνων. Στη διαδρομή θα συναντήσει τον Χέκτορ, έναν γοητευτικό απατεώνα, και μαζί θα κάνουν ένα μοναδικό ταξίδι, προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια της ιστορίας της οικογένειας του Μιγκέλ.

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Κυριακή 2/12, 12:00


Το μυστικό της Πέτρα / Petra
(Ισπανία - Γαλλία - Δανία, 2018)
Σκηνοθεσία: Χάιμε Ροσάλες / Jaime Rosales
Σενάριο: Jaime Rosales, Michel Gaztambide, Clara Roquet
Με τους: Bárbara Lennie, Alex Brendemühl, Joam Botey, Marisa Paredes, Petra Martínez, Carme Pla, Oriol Pla, Chema Del Barco, Natalie Madueño
Έγχρωμη, 107΄

Η Πέτρα μεγάλωσε χωρίς να γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα του πατέρα της. Όταν χάνει τη μητέρα της, ξεκινά μια αναζήτηση που θα την οδηγήσει στον Ζάουμε, έναν διάσημο εικαστικό καλλιτέχνη με αψύ χαρακτήρα. Καθώς γνωρίζει τους δορυφόρους αυτού του μυστηριώδους ανθρώπου, δηλαδή τη γυναίκα του και τον γιο του, και χάνεται σ’ έναν λαβύρινθο οικογενειακών μυστικών, η μοίρα παρεμβαίνει για να λυτρώσει αυτές τις βασανισμένες ψυχές. Μια ταινία που, με τα λόγια του δημιουργού της, απηχεί τον Αριστοτέλη: «Τα πάντα πρέπει να είναι αναπάντεχα και απαραίτητα», τόσο στη ζωή όσο και στην απομίμησή της.

Δείτε το τρέιλερ.
Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: 18:00.


Ψυχρός πόλεμος / Cold War / Zimna Wojna
(Πολωνία - Γαλλία - Ηνωμένο Βασίλειο, 2018)

Σκηνοθεσία: Πάβελ Παβλικόβσκι / Pawel Pawlikowski
Σενάριο: Pawel Pawlikowski, Janusz Glowacki
Με τους: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Agata Kulesza
Ασπρόμαυρη, 85΄

Ένας άντρας και μια γυναίκα γνωρίζονται στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Πολωνίας. Παγιδεύονται σε έναν μοιραίο έρωτα που τους καταδικάζει να βρίσκονται δεμένοι ο ένας με τον άλλον. Οι πολιτικές συνθήκες, τα ελαττώματα τους, αλλά και μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες τους χωρίζουν και τους ενώνουν σε έναν έρωτα διαχρονικά αδύνατο.

Δείτε το τρέιλερ 
Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: 20:00


Suspiria
(Ιταλία - ΗΠΑ, 2018)

Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο / Luca Guadagnino
Σενάριο: David Kajganich
Με τους: Dakota Johnson, Tilda Swinton, Doris Hick
Έγχρωμη, 152΄

Απέραντο σκοτάδι στροβιλίζεται στο κέντρο μιας σχολής χορού διεθνούς φήμης. Σκοτάδι μέσα στο οποίο θα βυθιστεί η καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής, μια φιλόδοξη νέα χορεύτρια κι ένας ψυχοθεραπευτής, που βρίσκεται σε πένθος. Κάποιοι θα υποταχθούν στον εφιάλτη. Άλλοι – επιτέλους – θα ξυπνήσουν. Ριμέικ της κλασικής ταινίας τρόμου του Ντάριο Αρτζέντο από τον σκηνοθέτη του «Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου», Λούκα Γκουαντανίνο.

Δείτε το τρέιλερ
Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: 21:30


Οι κληρονόμοι / The Heiresses / Las herederas
(Παραγουάη, 2018)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Μαρσέλο Μαρτινέσι / Marcelo Martinessi
Με τους: Ana Brun, Margarita Irun, Ana Ivanova
Έγχρωμη, 97΄

Η Τσέλα και η Τσικίτα, δύο γυναίκες που προέρχονται από ευκατάστατες οικογένειες, συμβιώνουν για πάνω από 30 χρόνια. Το τελευταίο διάστημα η οικονομική τους κατάσταση έχει επιδεινωθεί με αποτέλεσμα να αρχίζουν να πουλάνε κάποια από τα αντικείμενα που έχουν κληρονομήσει. Όταν η Τσικίτα καταδικάζεται λόγω χρεών και φυλακίζεται, η Τσέλα καλείται να αντιμετωπίσει μόνη αυτή τη νέα πραγματικότητα, και αρχίζει να κάνει την οδηγό για μια παρέα ηλικιωμένων και πλούσιων κυριών. Η Τσέλα συνηθίζει σε ένα καινούριο τρόπο ζωής, και όλα αλλάζουν όταν γνωρίζει την αρκετά νεότερή της Άντζι που της κεντρίζει το ενδιαφέρον και την ωθεί να κάνει την προσωπική της επανάσταση.

Δείτε το τρέιλερ
Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: Πέμπτη έως Σάββατο 17:30, 19: 45, 22:00, Κυριακή 17:30, Δευτέρα έως Τετάρτη 17:30, 19:45.



Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: «Η Ελλάδα όπως την είδε ο Αλέξης Δαμιανός»
Ρομαντικός έρωτας, μοναξιά, φιλία, πόλεμος, χωρισμός, θάνατος... Η μοναδική, ποιητική κινηματογραφική ματιά του θεσσαλονικιού σκηνοθέτη Τάκη Κανελλόπουλου πρωταγωνιστεί στο αφιέρωμα «Τάκης Κανελλόπουλος. Προορισμός: Ουτοπία» που παρουσιάζει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης από την Κυριακή 2 έως την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, το αγαπημένο σινεφίλ στέκι στο Λιμάνι.

Πρόγραμμα προβολών
Κυριακή 2/12
19:30 Ουρανός
21:30 Εκδρομή

Δευτέρα 3/12
21:30 Παρένθεση

Τρίτη 4/12
21:30 Το χρονικό μιας Κυριακής
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge