Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Θεατρική παράσταση
5-3-2019

21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ: 5 χαρακτηριστικά ντοκιμαντέρ με ελεύθερη είσοδο

Φάκελος «γραφειοκρατία»

21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ: 5 χαρακτηριστικά ντοκιμαντέρ με ελεύθερη είσοδο
fontsize
Εχει λήξει στις: Κυριακή 10 Μαρτίου 2019
FREE

Γραφειοκρατία (η): 1. η άσκηση της δημόσιας διοίκησης μέσω γραφείων, στα οποία υπάρχει σαφής καταμερισμός εργασίας και αυστηρή ιεραρχική δομή 2. η διεκπεραίωση της εργασίας μεταξύ γραφείων με τρόπο σχολαστικό και με προσκόλληση στις τυπικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση και ταλαιπωρία των πολιτών

Τα ατελείωτα γρανάζια της γραφειοκρατίας δεν διαφέρουν και πολύ σε διάφορες χώρες του κόσμου: πολίτες που τρέχουν από ουρά σε ουρά, καθυστερήσεις που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ενδέχεται να αποβούν μοιραίες, άπειρος χαμένος χρόνος και αποτέλεσμα απολύτως αβέβαιο. Μέσα από το αφιέρωμα με τίτλο «Σε μια κόλλα χαρτί», το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ανοίγει τον φάκελο «γραφειοκρατία» με 5 χαρακτηριστικά ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο που προβάλλονται σε πρεμιέρα στην Ελλάδα και θα παρουσιαστούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το αφιέρωμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Οι ταινίες του αφιερώματος:

Open to the Public της Σίλβια Μπελότι (Ιταλία, 2017): Το προσκήνιο και το παρασκήνιο μιας ιταλικής δημόσιας υπηρεσίας -του Ινστιτούτου Δημόσιας Στέγασης στη Νάπολη- φανερώνουν σε όλο το μεγαλείο του το τέρας της γραφειοκρατίας, αλλά και έντονα ταμπεραμέντα, ευαίσθητες ανθρώπινες ιστορίες και φυσικά τις παθογένειες της σχέσης κράτους-πολίτη.

Restless του Μπερνάρντ Ατάλ (Βραζιλία, 2018) Διεθνής Πρεμιέρα: Ένας πατέρας αναζητά τα ίχνη του γιου του, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία σε μια φτωχογειτονιά της Βραζιλίας και έκτοτε έχει εξαφανιστεί. Η έρευνα του πατέρα πρέπει να περάσει δια πυρός και σιδήρου, μέσα από ένα σύστημα που μυρίζει διαφθορά και αυθαιρεσία.

Border of Pain της Ρουθ Γουόκ (Ισραήλ, 2018) Παγκόσμια Πρεμιέρα: Πώς αλληλοεξαρτιέται το σύστημα υγείας των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων; Η ταινία καταγράφει το πώς οι δυο πλευρές ανταλλάσσουν υπηρεσίες σε διάφορες δομές υγείας, με μαρτυρίες ασθενών, γιατρών και νομικών. Ένα γιγάντιο, περίπλοκο δίκτυο που μπορεί να σώσει αλλά και να κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Crime + Punishment του Στίβεν Μέινγκ (ΗΠΑ, 2018): 12 θαρραλέοι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης τολμούν να καταγγείλουν κάτι σχεδόν ανείπωτο: τον υπόγειο πόλεμο που δέχτηκαν επειδή αντιστάθηκαν στην αντιδεοντολογική πρακτική του κατώτατου ορίου αριθμού συλλήψεων που ισχύει άτυπα προκειμένου να λάβει ένας αστυνομικός προαγωγή ή να μην υποστεί πειθαρχικές διώξεις.

Goodbye Party του Λοχμάν Καλεντί (Ιράν, 2018) Παγκόσμια Πρεμιέρα: Ο Τζαλάλ αναγκάζεται να πουλήσει την κληρονομιά του: μια σχολή καλών τεχνών που έχει αναθρέψει γενιές και γενιές καλλιτεχνών στο Ιράν. Παλεύοντας να συντηρήσει τη μνήμη του χώρου όπως-όπως και κόντρα στους περιορισμούς και τους παραλογισμούς του κράτους, κάνει ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι.

Όλοι οι χώροι προβολής του αφιερώματος «Σε μια κόλλα χαρτί» είναι προσβάσιμοι σε άτομα με αναπηρία.

Είσοδος Ελεύθερη - Για την είσοδο στις προβολές είναι απαραίτητη η έκδοση μηδενικού εισιτηρίου.
Στην ίδια κατηγορία..
Πέθανε ο σκηνοθέτης Σταύρος ΚαπλανίδηςΠέθανε ο σκηνοθέτης Σταύρος Καπλανίδης

Ταινίες του βραβεύτηκαν σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού
Meet The Future - 15 σκηνοθέτριες και σκηνοθέτες για τους οποίους θα μιλάμε στο μέλλονMeet The Future - 15 σκηνοθέτριες και σκηνοθέτες για τους οποίους θα μιλάμε στο μέλλον

Από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Ίδρυμα Ωνάση


Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦεστιβάλΟι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 14 έως Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019


Προβολή της ταινίας «Μακριά απ’ τους Ανθρώπους»Προβολή της ταινίας «Μακριά απ’ τους Ανθρώπους»

Από την Κινηματογραφική Λέσχη ΆρδηνΣάζι - Το Κλειδί της Εμπιστοσύνης: μουσικό ντοκιμαντέρ στο CineDocΣάζι - Το Κλειδί της Εμπιστοσύνης: μουσικό ντοκιμαντέρ στο CineDoc

Σε συνεργασία με το Thessaloniki International Film FestivalΤα Βραβεία του 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΘεσσαλονίκηςΤα Βραβεία του 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στην ταινία «Θα 'ρθει η φωτιά» του Όλιβερ Λάσε ο Χρυσός ΑλέξανδροςgoTHESS

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ