ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
1-8-2019

«Οι ομπρέλες του Χερβούργου» στην Ταινιοθήκη της ΕΡΤ3

Στο θερινό Κινηματογράφο Απόλλων

«Οι ομπρέλες του Χερβούργου» στην Ταινιοθήκη της ΕΡΤ3

Με το κορυφαίο και αγαπημένο ρομαντικό μιούζικαλ «Οι ομπρέλες του Χερβούργου» («Les parapluies de Cherbourg», Γαλλία –Δυτική Γερμανία, 1964, διάρκεια 91´) του Ζακ Ντεμί συνεχίζεται το αφιέρωμα «Τα μεγάλα μελοδράματα του σινεμά» από την Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ3 και το ΚΕΜΕΣ, τη Δευτέρα, 5 Αυγούστου, στο θερινό σινεμά ΑΠΟΛΛΩΝ. Πρωταγωνιστούν οι Κατρίν Ντενέβ, Νίνο Καστελνουόβο, Αν Βερνό.

Η υπόθεση:

Η δεκαεπτάχρονη Ζενεβιέβ ζει με τη χήρα μητέρα της, ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος με ομπρέλες στο Χερβούργο. Είναι ερωτευμένη με τον εικοσάχρονο Γκι, μηχανικό αυτοκινήτων και σχεδιάζουν κρυφά να παντρευτούν. Όταν το ανακοινώνει στη μητέρα της, εκείνη το απαγορεύει λέγοντας ότι ο Γκι είναι πολύ νέος και δεν έχει πάει καν στρατό. Έτσι ο Γκι αποφασίζει να παρουσιαστεί στο στρατό και αναχωρεί για την Αλγερία.

«Οι ομπρέλες του Χερβούργου» είναι μια από τις πλέον ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών, σκηνοθετημένη με ιδιαίτερο τρόπο, όπου χάρη στην εξαιρετική τεχνική της έγχρωμης φωτογραφίας όλα δείχνονται ως μια παλιά ταπετσαρία με νοσταλγική αίσθηση που την διατρυπά όμως η σκληρότητα του πολέμου. Όλοι οι διάλογοι του φιλμ -ακόμα και οι πιο απλές ατάκες- είναι τραγουδιστοί, ενώ την εμβληματική μουσική έγραψε ο σπουδαίος Μισέλ Λεγκράν.

Η ταινία προτάθηκε για πέντε βραβεία Όσκαρ. Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, σεναρίου, τραγουδιού για το «I will wait for you», καθώς και διπλή υποψηφιότητα μουσικής -πρωτότυπης και διασκευασμένης- για τον Λεγκράν. Στο Φεστιβάλ των Καννών κέρδισε τρία κορυφαία βραβεία μεταξύ των οποίων και το Χρυσό Φοίνικα. Τιμήθηκε επίσης με το βραβείο των Γάλλων κριτικών κινηματογράφου ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς.

Στην προβολή της Δευτέρας θα την προλογίσει ο Αλέξης Δερμεντζόγλου και στο κοινό θα διανεμηθεί έντυπη ανάλυση του Μανώλη Κρανάκη.

Θερινός Κινηματογράφος Απόλλων
Σαρανταπόρου 4
Τηλέφωνο: 231 082 8642



Απόλλων - Θερινός

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge