ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
30-8-2019

«Οι Βράχοι της Ελευθερίας» στο θερινό σινεμά Τζένη Καρέζη

Πέφτει η αυλαία για τις καλοκαιρινές προβολές 2019 στον Δήμο Παύλου Μελά

«Οι Βράχοι της Ελευθερίας» στο θερινό σινεμά Τζένη Καρέζη
FREE

Ολοκληρώνονται οι προβολές για το καλοκαίρι 2019 στο θερινό σινεμά Τζένη Καρέζη του Δήμου Παύλου Μελά, με τη δραματική αισθηματική ταινία εποχής "Οι Βράχοι της Ελευθερίας" του σκηνοθέτη Βαν Λινγκ, που έκανε πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους τον φετινό Μάιο.

Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη χολιγουντιανή ταινία –  αφιέρωμα στην επανάσταση του 1821, με ελεύθερη είσοδο έως και την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου (ώρα προβολής στις 21.00) οπότε και θα ανανεωθεί το ραντεβού του Τμήματος Πολιτισμού με τους σινεφίλ για την επόμενη θερινή περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος Daughter of Destiny (Κόρη του πεπρωμένου) της ομογενούς Αμερικανίδας, Μαριάν Μητρόπουλος, η οποία για μία δεκαετία περίπου, προσπαθούσε να μεταφέρει στον κινηματογράφο την ιδέα της για τη συγκεκριμένη ταινία.

 
Οι Βράχοι της Ελευθερίας /  Cliffs of Freedom 
Έτος: 2019
Είδος: Δραματική
Παραγωγή: Αμερικανική
Διάρκεια: 140΄
Γλώσσα: Αγγλικά, Ελληνικά
Σκηνοθεσία: Βαν Λινγκ

Ηθοποιοί: Κρίστοφερ Πλάμερ, Τάνια Ρέιμοντ, Γιάν Ουντίν, Ράζα Τζάφρι

Υπόθεση: Κατά τη διάρκεια του 1820 στην επαναστατημένη Ελλάδα, η 20χρονη Άννα Χριστίνα ερωτεύεται τον συνταγματάρχη Ταρίκ, έναν ανερχόμενο Τούρκο στρατιωτικό που της είχε χαρίσει τη ζωή στην κορυφή των βράχων. Η Χριστίνα συμμετέχει στην ελληνική επανάσταση και χωρίς να το προσπαθήσει γίνεται σύμβολό της, εμπνέοντας τους συμπατριώτες της. Ο Ταρίκ έχει εντολή να τη συλλάβει και ξεκινάει μια τραγική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια μιας καθοριστικής μάχης που θα αλλάξει την ιστορία Ελλήνων και Τούρκων.


 
Ευχαριστίες  για το Εισιτήριο … Αγάπης

Το Τμήμα Πολιτισμού, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άκης Αράπογλου υπενθυμίζουν ότι όλες οι προβολές είναι με ελεύθερη είσοδο, και ευχαριστούν θερμά τους πολίτες που προσφέρουν το δικό τους … εισιτήριο αγάπης, στηρίζοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι πολύτιμη κάθε προσφορά, κυρίως όμως τα παρακάτω είδη:

Ελαιόλαδο και σπορέλαια, δημητριακά πρωινού για τα παιδιά, μέλι κτλ, είδη ατομικής φροντίδας (σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, πάνες για μωρά και ενήλικες), είδη καθαριότητας (χλωρίνες, υγρά γενικού καθαρισμού, υγρό για τζάμια, απορρυπαντικά πλυντηρίου και για πλύσιμο στο χέρι, χαρτί υγείας και χαρτομάντηλα, υγρά πιάτων κτλ.)
 

Πληροφορίες για το Σινεμά ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ
Ο θερινός κινηματογράφος ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ βρίσκεται στις οδούς Μαυρομιχάλη και Φιλίππου, στο Πάρκο του σινέ Tzένη Καρέζη στην Πολίχνη, σε μια μαγευτική τοποθεσία, κυκλωμένο από ένα υπέροχο κομμάτι πρασίνου, όπου το γιασεμί και το αγιόκλημα αναβλύζουν νοσταλγία άλλων εποχών.

Από το κέντρο ο χώρος προσεγγίζεται κυρίως μέσω της οδού Λαγκαδά. Στο ύψος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στην είσοδο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, επιλέγετε την οδό Δαβάκη προς Πολίχνη, στο “τρίγωνο” της Πολίχνης συνεχίζετε δεξιά στην οδό Ελπίδος και στη δια σταύρωση με Φιλίππου (Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης) στρίβετε αριστερά και στο ύψος της Μαυρομιχάλη, δεξιά βρίσκεται το πάρκο με το θερινό κινηματογράφο.

Από την περιφερειακή προσεγγίζεται μέσω του κόμβου Νοσοκομείων Παπαγεωργίου  424 την είσοδο της Πολίχνης και ακολουθώντας την οδό Αγνώστου Στρατιώτη, στο ύψος του πρώην Δημαρχείου Πολίχνης, στη διασταύρωση με την Αγίου Παντελεήμονος, στρίβετε αριστερά και αμέσως μετά δεξιά στην οδό Θ. Καρυπίδη που οδηγεί στο πάρκο του θερινού σινεμά.

Το θερινό σινεμά είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ.

Η πρόσβαση είναι εύκολη και με τις αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΘ, δρομολόγια
Νο 35 Μετέωρα, στάση Πευκάκια
Νο 29 Πολίχνη, στάση πάρκο Κρύας Βρύσης
Νο 1 ΚΤΕΛ, στάση πάρκο Κρύας Βρύσης

Ο Κινηματογράφος διαθέτει χώρο για δωρεάν στάθμευση.

Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη και Φιλίππου, Πολίχνη (δίπλα στο Πάρκο Κρύας Βρύσης)

Πληροφορίες: 2313 643-963, 2313 302833
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge