ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
31-10-2019

Οι Ταινίες στους κινηματογράφους

Από σήμερα Πέμπτη

Οι Ταινίες στους κινηματογράφους

Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο
Η Λίντα Χάμιλτον (Σάρα Κόνορ) και ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (T-800) επιστρέφουν στους εμβληματικούς τους ρόλους στην ταινία «Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο» σε σκηνοθεσία Τιμ Μίλερ (Deadpool). Την επόμενη ημέρα μετά από το «Εξολοθρευτής 2: Μέρα Κρίσης», στο «Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο» πρωταγωνιστούν επίσης οι Μακένζι Ντέιβις, Ναταλία Ρέγιες, Γκάμπριελ Λούνα και Ντιέγκο Μπονέτα.

Σκηνοθεσία: Τιμ Μίλερ
Ηθοποιοί: Λίντα Χάμιλτον, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Μακένζι Ντέιβις, Ναταλία Ρέγιες, Γκάμπριελ Λούνα, Ντιέγκο Μπονέτα
Διάρκεια: 152 λεπτά
Είδος ταινίας: Sci-Fi
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12


Πόνος και Δόξα
Η ταινία «Πόνος και Δόξα» διηγείται μια σειρά από συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Σαλβαδόρ Μάγιο, ένας σκηνοθέτης του κινηματογράφου που είναι πλέον στην παρακμή του. Κάποιες διαδραματίζονται στο παρόν, άλλες τις θυμάται: την παιδική του ηλικία στη δεκαετία του ’60, τη στιγμή που μετανάστευσε μαζί με τους γονείς του σε ένα χωριό στη Βαλένθια αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, την πρώτη του ερωτική επιθυμία, τον πρώτο του έρωτα στη Μαδρίτη τη δεκαετία του ’80, τον πόνο αυτού του χωρισμού ενώ ο έρωτας ήταν ακόμα έντονος, τη συγγραφή ως τη μόνη θεραπεία να ξεχνάς ό,τι δεν ξεχνιέται, την πρώτη επαφή με το σινεμά, και το απέραντο κενό που δημιουργεί η αδυναμία να συνεχίζεις να κάνεις ταινίες. Το «Πόνος και Δόξα» μιλάει για τη δημιουργία, για την δυσκολία να την διαχωρίζεις από τη ίδια τη ζωή και για τα πάθη που της δίνουν νόημα και ελπίδα. Εξερευνώντας το παρελθόν του, ο Σαλβαδόρ ανακαλύπτει την άμεση ανάγκη να το διηγηθεί λεπτομερώς, και μέσα από αυτό βρίσκει τη σωτηρία του.

Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ
Ηθοποιοί: Αντόνιο Μπαντέρας, Ασιέρ Ετσεαντία, Λεονάρντο Σμπαράλια, Νόρα Νάβας, Χουλιέτα


Καρό Νίντζα
Μία στοιχειωμένη κούκλα Νίντζα συνεργάζεται με τον Άλεξ για να πάρει εκδίκηση για τον φόνο ενός φτωχού παιδιού. Ο Καρό Νίντζα βοηθάει τον Άλεξ να αντιμετωπίσει τον τραμπούκο του σχολείου και να κατακτήσει το κορίτσι των ονείρων του, ενώ ο Άλεξ του μαθαίνει ότι μία αιματηρή εκδίκηση δεν είναι καλύτερη από ένα αιματηρό έγκλημα.

Σκηνοθεσία: Άντερς Μάθεσεν, Θορμπιόρν Κριστόφερσεν
Ακούγονται οι: Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Ρένος Χαραλαμπίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άλκης Ζερβός, Ντίνος Σούτης, Χρήστος Θάνος, Ρία Απέργη, Μελίνα Κατσακούλη, Παναγιώτης Κλάδης, Βίκτωρ Κουνδουράκης, Βούλα Κορδερά, Μαρία Ζερβού
Διάρκεια: 82 λεπτά
Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12

Το Κορίτσι και το Λιοντάρι
Η ζωή της 10χρονης Μία αναστατώνεται όταν η οικογένειά της αποφασίζει να αφήσει το Λονδίνο και να ζήσει σε μια φάρμα με λιοντάρια στην Αφρική. Όταν γεννιέται ένα όμορφο λευκό λιοντάρι, ο Τσάρλι, η Μια μοιάζει να βρίσκει ξανά την χαμένη ευτυχία, αναπτύσσοντας μαζί του έναν ιδιαίτερο δεσμό. Όταν ο Τσάρλι φτάνει τα 3, η ισορροπία στη ζωή της Μία καταρρέει καθώς ανακαλύπτει το μυστικό του πατέρα της. Με τον φόβο ότι ο Τσάρλι θα πάθει κακό, η Μία αποφασίζει να το σκάσει μαζί του. Οι δύο φίλοι ξεκινούν ένα απίθανο και περιπετειώδες ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα με σκοπό να βρουν μια πατρίδα όπου ο Τσάρλι θα μπορέσει να ζήσει ελεύθερος.

Σκηνοθεσία: Ζυλ ντι Μεστρ
Πρωταγωνιστές: Ντάνια ντι Βιλιέ, Μελανί Λοράν, Λένγκλι Κιρκγουντ, Ράιαν Μακ Λέναν, Λάιονελ Νιούτον, Λίλιαν Ντουμπ, Μπράντον Ορέτ
Διάρκεια: 98 λεπτά
Είδος ταινίας: Οικογενειακή περιπέτεια
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ


Η Μάχη της Επικράτησης
1880. Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (Μάικλ Σάνον) βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση σχεδόν όλου του κόσμου που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής. Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα (Νίκολας Χουλτ). Μια συναρπαστική ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Σκηνοθεσία: Αλφόνζο Γκόμεζ-Ρεχόν
Ηθοποιοί: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Σάνον, Τομ Χόλαντ, Νίκολας Χούλτ, Κάθριν Γουότερστον
Διάρκεια: 105 λεπτά
Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ / ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ


«Το Σενάριο που Άναψε Φωτιές»
(«Tel Aviv on Fire») Κωμωδία, λουξεμβουργιανής (γαλλικής, ισραηλινής και βελγικής) παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Σαμέχ Ζοάμπι, με τους Καίς Νασίφ, Λούμπνα Αζαμπάλ, Γιανίβ Μπιτόν, Λούμπνα Αζαμπάλ κα.

Μαύρη κωμωδία από το Ισραήλ, πολλές φορές ξεκαρδιστική, άλλες αμήχανη, αλλά σίγουρα μια ταινία που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Η πολύχρονη τραγική ιστορία της διένεξης Παλαιστινίων-Ισραηλινών, για την οποία έχουν χυθεί τόνοι αίματος και έχει επηρεάσει στην αποσταθεροποίηση όλου του πλανήτη, αυτή τη φορά μέσα από μία κωμωδία. Παρακινδυνευμένο εγχείρημα, που θα μπορούσε να καλύψει το προοδευτικό και ειρηνόφιλο κομμάτι των Ισραηλινών αλλά μάλλον όχι και τόσο το αντίστοιχο μέρος της άλλης πλευράς, που έχει υποστεί και τον μεγαλύτερο πόνο απ' τη μακροχρόνια θανάσιμη αντιπαράθεση.


«Ορεινές Συμφωνίες»
Ντοκιμαντέρ, ελληνικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Ευθυμίου. Ταινία αφιέρωμα σε έναν πολιτικό που άφησε το δικό του στίγμα στην πολιτική ιστορία της χώρας, σε παραγωγή του «Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης». Μια ταινία που μεταφέρει στο θεατή άγνωστες στιγμές της ζωής του, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό και άγνωστα ντοκουμέντα, ανέκδοτες διηγήσεις της οικογένειας, συνεργατών και πολιτικών, ενώ για πρώτη φορά παρουσιάζεται απόσπασμα από την τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός είκοσι μέρες πριν απ' τον θάνατό του.

Επίσης, η ταινία επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της σύνθετης προσωπικότητας του πολιτικού. Κυρίως στη βαθιά επαφή του με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, την πίστη του στην ιδέα της εθνικής συμφιλίωσης, την αγάπη του για τη σύντροφό του, Μαρίκα, αλλά και το καταφύγιό του στην ποίηση.











Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge