ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
9-11-2019

Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Οι ταινίες της Κυριακής 10 Νοεμβρίου

Προβολές από τις 11:00 το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Οι ταινίες της Κυριακής 10 Νοεμβρίου

Οι ταινίες που θα προβληθούν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης:


11:00
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Επιστροφή στη χώρα του Οζ
Η Ντόροθι επιστρέφει στο σπίτι της μιλώντας διαρκώς για τη χώρα του Οζ. Η οικογένειά της την κλείνει σε μια ψυχιατρική κλινική, όπου θέλουν να τη θεραπεύσουν με ηλεκτροσόκ. Μια από τις πιο σκοτεινές ταινίες της Ντίσνεϊ, ένα παιδικό φιλμ που περιλαμβάνει κομμένα κεφάλια, συμμορίες μηχανόβιων τεράτων και καναπέδες που ζωντανεύουν αν τους πασπαλίσεις με ψυχεδελική σκόνη. Η Φαϊρούζα Μπαλκ καταπληκτική στο ντεμπούτο της ως Ντόροθι και ο θρύλος του sound design Γουόλτερ Μερτς στη μοναδική ταινία που σκηνοθέτησε.

12:00
ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ
Το νου σου στα παιδιά
Όσλο, σε ένα μεσοαστικό προάστιο. Η κόρη ενός εξέχοντος μέλους του Σοσιαλιστικού Κόμματος προκαλεί άθελά της τον θάνατο ενός συμμαθητή της, γιου ενός διακεκριμένου πολιτικού της Δεξιάς. Οι συντετριμμένοι γονείς, το προσωπικό του σχολείου, αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία, καλούνται να διαχειριστούν μια τραυματική κατάσταση, που επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από έναν ιστό κρυφών σχέσεων και αντικρουόμενων συναισθημάτων που συνδέει όλους τους εμπλεκόμενους. Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται όταν αντιφατικές εκδοχές του τραγικού συμβάντος βγαίνουν στην επιφάνεια, ενισχύοντας την αμφιβολία και το αίσθημα ματαιότητας. Ένα χαμηλόφωνο δράμα χαρακτήρων που ψηλαφεί την αδυναμία επικοινωνίας και στο οποίο άπαντες είναι δικαιωμένοι και υπόλογοι την ίδια ακριβώς στιγμή.

13:00
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
Entwined
Ο Πάνος, γιατρός, μετακομίζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί ερωτεύεται μια ευπαθή κοπέλα, η οποία ζει απομονωμένη από τους δεισιδαίμονες συγχωριανούς της, διότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια. Αποφασισμένος να τη θεραπεύσει, ο γιατρός θα συνειδητοποιήσει σύντομα ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα όταν εκείνη του αποκαλύπτει το μοναδικό, παράδοξο τρόπο για να τη σώσει.

13:00
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ
Μέλη της οικογένειας
Ο Λούκας και η Χίλντα, χωρίς να το θέλουν και πολύ, μεταβαίνουν στο παραθαλάσσιο οικογενειακό εξοχικό προκειμένου να απευθύνουν το στερνό αντίο στη μητέρα τους, που αυτοκτόνησε πρόσφατα. Στην περίπτωσή τους βέβαια, το τελετουργικό δεν περιλαμβάνει διασκορπισμό τέφρας αλλά ρίψη ενός προσθετικού χεριού στη θάλασσα... Το επόμενο πρωί θα ανακαλύψουν ότι είναι εγκλωβισμένοι σε αυτή τη ληθαργική πόλη στα ατλαντικά παράλια της Αργεντινής, εξαιτίας μιας απεργίας των οδηγών λεωφορείων. Στη διάρκεια αυτών των καταναγκαστικών και γεμάτων ένταση διακοπών, τα δύο αδέρφια –θαρρείς παγιδευμένα σε ένα άχρονο μεταίχμιο– είναι υποχρεωμένα να αντικρίσουν κατάματα την απώλεια που βίωσαν και να αποχαιρετήσουν οριστικά την αθωότητά τους.

13:30
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ
Έτος εθελοντισμού
Ο Ουρς είναι γιατρός σε μια επαρχιακή πόλη στη Γερμανία, όπου ζει με τη δεκαοκτάχρονη κόρη του, τη Γιέτε. Σε μια παράδοξη αντιστροφή των ρόλων, ο Ουρς, που υπαγορεύει στη Γιέτε πώς να ζήσει τη ζωή της, καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να την πείσει να ανοίξει τα φτερά της και να περάσει ένα έτος εθελοντικής εργασίας στην Κόστα Ρίκα. Εκείνη, από την άλλη, αυτό που θέλει πραγματικά είναι να μην το κουνήσει ρούπι και να περάσει τον χρόνο αυτόν τριγυρίζοντας άσκοπα με τον φίλο της. Ένα πνευματώδες κράμα οικογενειακού δράματος και κωμωδίας καθημερινών καταστάσεων για τις δύσκολες επιλογές που οδηγούν στην ενηλικίωση.

13:30
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Καμία συγγένεια
Ενώ ο γάμος της βρίσκεται σε κρίση, η σαραντάχρονη Άννα περνά τις καλοκαιρινές διακοπές με τη φίλη της Βερένα και τον νέο της σύζυγο Τζορτζ, στη βίλα τους στην Τοσκάνη. Καταλήγει όμως να περνά τον περισσότερο χρόνο με τα παιδιά του ζευγαριού και τον ξάδελφό τους, με τον οποίο αναπτύσσει έντονο φλερτ. Μετά από μια ερωτική απόρριψη, η Άννα θα αποκαλύψει τα μυστικά των νεαρών της φίλων στους μεγαλύτερους, πυροδοτώντας έναν θυελλώδη καυγά ανάμεσα στον Τζορτζ και τον γιο του. Παρατηρώντας την οικογενειακή ζωή από απόσταση, η Άννα θα αναθεωρήσει, με αυτοκριτική διάθεση, ολόκληρη τη ζωή της.

13:30
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Caprice
Η Λάκι, σαν μια μοντέρνα Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, βλέπει τις σελίδες του Caprice, του αγαπημένου της περιοδικού μόδας, να παίρνουν σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια της. Η ταινία αποφοίτησης της Τζοάνα Χογκ, με πρωταγωνίστρια μια άσημη εικοσιεξάχρονη ονόματι Τίλντα Σουίντον, ταξιδεύει μίλια μακριά από τον μινιμαλισμό που όρισε τη μετέπειτα καριέρα της. Ένα τεχνικόλορ σουρεάλ όνειρο, πασπαλισμένο με το γκλαμ και την αστερόσκονη της εποχής, που αποτίει φόρο τιμής στα μυθικά Κόκκινα παπούτσια των Πάουελ και Πρεσμπέργκερ, γεμάτο κωμικές πινελιές και στιλάτες πόζες. Ένα θεοπάλαβο ντελιριακό ταξίδι στα άδυτα της ποπ κουλτούρας της δεκαετίας του ’80.

15:00
ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ
Αξημέρωτη νύχτα
Ο Άνσο, ο οποίος έχει να δώσει σημεία ζωής απ’ τον ισπανικό εμφύλιο, επιστρέφει στην πόλη του στη Γαλικία, όπου έρχεται αντιμέτωπος με εικόνες μιας τραυματικής περιόδου που σημάδεψε την προσωπική μνήμη και τον συλλογικό ψυχισμό. Οι ιστορίες ενσαρκώνονται σε ταμπλό βιβάν, όπου μη επαγγελματίες ηθοποιοί διαβάζουν αποσπάσματα από λογοτεχνικά και θεατρικά έργα, επιστολές και μαρτυρίες, πυροδοτώντας αντιφατικά συναισθήματα, μέχρι που το αρχικό ξάφνιασμα υποχωρεί, για να δώσει τόπο στην αποκάλυψη της αλήθειας. Σαν μακρινός αντίλαλος μιας ατέλειωτης νύχτας, η μαρτυρική εποχή του Φράνκο ζωντανεύει στο παρόν, αποτυπώνοντας ό,τι παλεύει να μην σωπάσει, να μην ξεχαστεί στο πέρασμα του χρόνου.

15:30
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ
Επόμενος σταθμός
Ο τερματικός σταθμός λεωφορείων «Port Authority» είναι μέρος δυσοίωνο και μουντό, όπου απόκληροι και νιόφερτοι παίρνουν μια πρώτη γεύση απ’ τη σκληρή όψη της Νέας Υόρκης. Ο Πολ καταφτάνει εκεί με την προοπτική μιας νέας αρχής, ελπίδα που γρήγορα εγκαταλείπει το κάδρο, καθώς καταλαβαίνει ότι η θετή αδελφή του δεν ήρθε να τον παραλάβει. Δεν πτοείται όμως και αποφασίζει να βαδίσει μόνος στη ζούγκλα της μεγαλούπολης. Όταν ερωτεύεται τη Γουέι, μια γοητευτική τρανς γυναίκα, ο Πολ θα ξεκινήσει ένα γεμάτο προκλήσεις ταξίδι αυτογνωσίας, αποδομώντας τα στερεότυπα που έφερε στις αποσκευές του, μαθαίνοντας να διαβάζει τον κόσμο με άλλα μάτια.

15:30
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ
Μια φορά κι έναν ποταμό
1978, Μίσιγκαν ΗΠΑ. Η Μάργκο, μια έφηβη με ινδιάνικη καταγωγή, ζει με τον πατέρα της, από τότε που η μητέρα της τα μάζεψε και έφυγε από το σπίτι. Ένα βράδυ, βιώνει μια τραυματική εμπειρία που πυροδοτεί μια σειρά δραματικών γεγονότων, για να καταλήξει στον θάνατο του πατέρα της. Μόνη και απεγνωσμένη, η Μάργκο ξεκινά τη δική της οδύσσεια στον ποταμό Σταρκ, αναζητώντας τη χαμένη μητέρα. Μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης για την ελπίδα που βρίσκει τρόπο να επιπλέει, με φόντο το νανούρισμα των δέντρων και τον ψίθυρο του ποταμού.

15:30
ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ
Τραγούδι χωρίς όνομα
H αρπαγή της νεογέννητης κόρης της ωθεί την Τζωρτζίνα –μια αυτόχθονη από τις Άνδεις– σε μια απελπισμένη αναζήτηση. Μοναδικός της σύμμαχος ένας εσωστρεφής δημοσιογράφος που ρίχνεται ολόψυχα σε μια φαινομενικά μάταιη μάχη, παλεύοντας να ρίξει φως σε αυτή τησκοτεινή υπόθεση. Στο αχνό και μελαγχολικό ημίφως της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, οι περιθωριοποιημένες αυτόχθονες γυναίκες έρχονται σε πρώτο πλάνο και ο ψυχωμένος αγώνας για δικαιοσύνη αποκτά φωνή. Μια αληθινή ιστορία εμπορίας βρεφών, που συντάραξε το Περού τη δεκαετία του '80. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην πραγματικότητα, ο δημοσιογράφος που ξεσκέπασε το κύκλωμα δεν είναι άλλος από τον πατέρα της σκηνοθέτιδας.

16:00
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
Δε θέλω να γίνω δυσάρεστος, αλλά πρέπει να µιλήσουµε για κάτι πολύ σοβαρό
O Άρης είναι ένα πετυχημένο στέλεχος μιας μεγάλης εμπορικής εταιρείας. Η ζωή του θα αλλάξει οριστικά όταν πληροφορηθεί πως είναι φορέας ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου ιού, θανατηφόρου μόνο για τις γυναίκες. Η ελπίδα για τη δημιουργία ενός εμβολίου μετατίθεται πάνω του, καθώς θα πρέπει να βρει ποια από τις πρώην σχέσεις του τού μετέδωσε το αρχικό στέλεχος του ιού. Ο Άρης ξεκινάει ένα υπαρξιακό ταξίδι συναντήσεων με τις πρώην του, όπου θα έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες των επιλογών του.

16:15
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Ο Κύριος έκανε θαύματα μέσα μου
Στο πλαίσιο ενός καλλιτεχνικού πρότζεκτ υπό την αιγίδα του Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού της Βαρκελώνης, ο Άλμπερτ Σέρα και ο Λισάντρο Αλόνσο συμφώνησαν να ανταλλάξουν κινηματογραφικές επιστολές, όπου αμφότεροι εξερευνούν χαρακτήρες και έννοιες που άφησαν ένα ξεχωριστό στίγμα στη φιλμογραφία τους. Ο Σέρα αναθεωρεί τηνΤιμή της ιπποσύνης, μεταφέροντας τους ηθοποιούς και το συνεργείο της ταινίας στο άγονο και σκληρό τοπίο της Λα Μάντσα, του αυθεντικού δηλαδή σκηνικού όπου εκτυλίχθηκαν οι περιπέτειες του Δον Κιχώτη.

17:30
ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ
Το δέρμα μου, φωτεινό
Μεξικό, επαρχία του Μιτσοακάν. Ο Ματίας, ένα ασθενικό ορφανό αγόρι, πάσχει από μερική απώλεια χρώσης στο δέρμα, με αποτέλεσμα να περιθωριοποιείται από τους συμμαθητές του στο αγροτικό σχολείο. Τα λόγια και η παρουσία του φημισμένου συγγραφέα Μάρκο Μπεγιατίν (που εμφανίζεται στην ταινία) είναι η μόνη πηγή ανακούφισης για το βασανισμένο αγόρι. Ένα σαγηνευτικό docufiction που μας βυθίζει στον ρευστό κόσμο ενός ονειρικού συνειρμού. Μια αινιγματική άσκηση ύφους που αγγίζει με το ραβδί της φαντασίας το κοινότοπο και στοχάζεται τη διττή φύση της ενηλικίωσης, εξερευνώντας τις έννοιες του εξαγνισμού και της αναγέννησης.

17:30
ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ
Το δήγμα
Μια θανατηφόρα επιδημία ξεσπά, και τα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια που παράγονται σε μια ερευνητική μονάδα κοντά στο Σάο Πάολο αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας – σκηνικό που παραπέμπει στην κραυγαλέα άνοδο του συντηρητισμού στη Βραζιλία. Την ίδια στιγμή, ένας άντρας και δύο γυναίκες, μία εκ των οποίων τρανς, τρεις κορυφές ενός σκαληνού ερωτικού τριγώνου, παλεύουν να αντεπεξέλθουν στις αυξανόμενες εντάσεις και αλλαγές στη σχέση τους. Ένα δυστοπικό παραμύθι, το οποίο ακροβατεί ανάμεσα στο παρόν και σε ένα ακαθόριστο μέλλον, συνδυάζοντας τον υπόκωφο τρόμο, την επιστημονική φαντασία και το queer δράμα. Η οικειότητα και η επαφή, τα μόνα μας αναχώματα απέναντι στον ηθικό, συναισθηματικό και πολιτικό αφανισμό.

17:30
ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ
Περίεργα πλάσματα
Μια ωραία πρωία, τα ζώα επιστρέφουν από τη βόλτα τους για να αντικρίσουν ένα φρικτό θέαμα: το σπίτι τους έχει μετατραπεί σε χωματερή. Πλέον, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συναναστραφούν με τους άπληστους γείτονες που ευθύνονται για την καταστροφή. Ευθύς αμέσως προσπαθούν να αποκτήσουν σημείο επαφής με τους ανθρώπους, ώστε να τους πείσουν για τη σημασία του δάσους και να καταλήξουν σε μια κοινή λύση. Ένα ολοζώντανο, χαρωπό και ονειρώδες animation που αντιστρέφει το συνηθισμένο σχήμα. Το δάσος μετατρέπεται από καμένη γη σε ένα καταφύγιο ελπίδας και ζωής, που στέκεται ως αντίβαρο απέναντι στη σκληρότητα και την πλεονεξία του σύγχρονου πολιτισμού.

17:30
ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ
Δαιμόνιο
Ένα κράμα ντοκιμαντέρ και ταινίας τρόμου σε συσκευασία μικρού μήκους, το οποίο εξερευνά τον «σατανικό πανικό» που κατέλαβε τις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’80, προτού εξαπλωθεί και στον υπόλοιπο κόσμο. Το φαινόμενο, που παρέλαυνε στα μίντια καθημερινά, βρίσκοντας απήχηση σε ένα συντηρητικό περιβάλλον που κατανάλωνε τον τρόμο με μανία, πυροδοτήθηκε από ένα κύμα μαρτυριών για βίαιες σατανικές τελετές και επιθέσεις, οι οποίες ωστόσο αποδείχτηκαν ψευδείς. Ένα πρωτότυπο μείγμα αρχειακού υλικού, δραματοποίησης και CGI, που θολώνει τα όρια, για να στοχαστεί το ρευστό της αντίληψης και τους ανομολόγητους φόβους, φτάνοντας πολύ μακρύτερα από ένα στοχοπροσηλωμένο «κυνήγι της αλήθειας».

18:00
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ
Η τελευταία εικόνα του πατέρα
Ο Ντούσαν και ο ανήλικος γιος του διασχίζουν την ανατολική Σερβία με προορισμό το Βελιγράδι. Ο Ντούσαν, που έχει διαγνωστεί με ανίατη ασθένεια σε καταληκτικό στάδιο, πασχίζει να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες που τον βασανίζουν όσο του μένει ακόμη χρόνος, και η εύρεση ενός νέου σπιτιού για τον γιο του αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Κυριευμένος από φόβο και απελπισία, αναζητά εναγωνίως την αδερφή του, με την οποία είναι αποξενωμένοι εδώ και χρόνια. Ένα τρυφερό οδοιπορικό, με αφετηρία την οδύνη και τερματικό σταθμό την παρηγοριά.

18:00
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ
Παραπαίδι
Ένας πατέρας προσφέρει τον επτάχρονο γιο του ως βοηθό σε έναν βοσκό, με αντάλλαγμα φαγητό και άλλα αγαθά. Δίχως ταυτότητα και όνομα, το αγόρι δεν είναι τίποτα παραπάνω από το αντικείμενο μιας εμπορευματικής συναλλαγής. Όταν την πρώτη μέρα της νέας του ζωής ένα πρόβατο χάνεται, ο βοσκός ξυλοκοπά το αγόρι βάναυσα και το αφήνει να περάσει τη νύχτα άγρυπνο στον αχυρώνα. Την επομένη, το αγόρι βγαίνει μόνο του στο βουνό, αναζητώντας τον χαμένο αμνό. Μια τραχιά ιστορία ενηλικίωσης, στη Ρουμανία του σήμερα.

18:00
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
Επιστροφή στη χώρα του Οζ
Η Ντόροθι επιστρέφει στο σπίτι της μιλώντας διαρκώς για τη χώρα του Οζ. Η οικογένειά της την κλείνει σε μια ψυχιατρική κλινική, όπου θέλουν να τη θεραπεύσουν με ηλεκτροσόκ. Μια από τις πιο σκοτεινές ταινίες της Ντίσνεϊ, ένα παιδικό φιλμ που περιλαμβάνει κομμένα κεφάλια, συμμορίες μηχανόβιων τεράτων και καναπέδες που ζωντανεύουν αν τους πασπαλίσεις με ψυχεδελική σκόνη. Η Φαϊρούζα Μπαλκ καταπληκτική στο ντεμπούτο της ως Ντόροθι και ο θρύλος του sound design Γουόλτερ Μερτς στη μοναδική ταινία που σκηνοθέτησε.

18:00
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ
Άνωση
Στα βάθη της καμποτζιανής ενδοχώρας, ο δεκατετράχρονος Τσάκρα δουλεύει στους ορυζώνες με την οικογένειά του. Διψά για ανεξαρτησία και έρχεται σε συνεννόηση με έναν μεσάζοντα που υπόσχεται πως θα του βρει δουλειά σε ένα εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη. Χωρίς να πει κουβέντα σε κανέναν, ταξιδεύει στην Μπανγκόκ για να βρει την τύχη του. Μετά από το εξοντωτικό ταξίδι, συνειδητοποιεί την πικρή αλήθεια. Αυτός και οι συμπατριώτες συνταξιδιώτες του είναι πλέον σκλάβοι σε μια ψαρότρατα. Η ζωή του έχει πλέον μετατραπεί σε ένα ατελείωτο μαρτύριο και ο Τσάκρα αντιλαμβάνεται πως ο δρόμος προς την ελευθερία περνά μέσα από τη βία.

18:00
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ
Η πλημμύρα
Ένας πατέρας, για χρόνια απών, και ο γιος του αποφασίζουν να περάσουν λίγο χρόνο μαζί στην καλύβα τους στο βουνό. Παρότι ο γιος λαχταρά την προσοχή και την αποδοχή του απόμακρου πατέρα, επιθυμεί συνάμα να απελευθερωθεί από τα δεσμά της οικογένειας και τις σκουριασμένες αντιλήψεις που περνούν από τη μια γενιά στην άλλη. Ξαφνικά μια ηλιόλουστη μέρα ξεσπά μια καταιγίδα, την οποία παραδόξως είχε προβλέψει ο πατέρας. Καθώς η πλημμύρα απειλεί τη ζωή τους, οι δύο άντρες καλούνται να αναμετρηθούν με τα τραύματα του παρελθόντος.

18:00
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ
Σανδάλια
Ένας χήρος πατέρας αφηγείται στη μοναχοκόρη του ένα περιπετειώδες παραμύθι επικών διαστάσεων, με σκοπό να της μεταδώσει τις αξίες της τόλμης και της αποφασιστικότητας, τις οποίες δεν πρέπει να λησμονούμε ακόμη κι όταν τα εμπόδια μοιάζουν με βουνό. Για σταθείτε όμως, είναι στ’ αλήθεια παραμύθι αυτό που διηγείται; Η εξωφρενική αληθινή ιστορία του Ρουμάνου Νταν Ντιμίτρου, ο οποίος έκανε τον γύρο του κόσμου σαν άλλος Φιλέας Φογκ (σε ένα ταξίδι δεκατριών ετών που κόστισε τη ζωή και στους τρεις συνοδοιπόρους του), μεταμορφώνεται σε ένα λεπτοδουλεμένο animation που διδάσκει την αυταπάρνηση και το θάρρος απέναντι στην απώλεια.

18:00
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ
Το φορτηγό
Ένας νεαρός θέλει απεγνωσμένα να εγκαταλείψει την Αλβανία και να φύγει στο εξωτερικό με τον πατέρα του. Έχοντας άμεση ανάγκη χρημάτων, είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα: δέχεται να συμμετάσχει σε παράνομους αγώνες πυγμαχίας, που διοργανώνονται μέσα σε ένα φορτηγό. Οι κανόνες είναι εξαιρετικά απλοί: στο τέλος της καθιερωμένης διαδρομής οι πόρτες ανοίγουν και βγαίνει ο νικητής. Όπου να ’ναι ο εφιάλτης τελειώνει. Ένας γύρος, δύο, τρεις…

18:00
ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ
Το τέλος του αιώνα
Δύο άνδρες, ένας Αργεντίνος από τη Νέα Υόρκη και ένας Ισπανός από το Βερολίνο, συναντιούνται τυχαία στη Βαρκελώνη και περνούν τη νύχτα μαζί. Μια φαινομενικά εφήμερη συνεύρεση μεταξύ δύο αγνώστων μετατρέπεται σε ένα κοσμικό ταξίδι αγάπης, το οποίο απλώνεται σε έναν ορίζοντα δεκαετιών, αποκτώντας διαστάσεις αλληγορικές και ονειρώδεις. Σαν ευφάνταστο αίνιγμα, η ταινία ξεδιπλώνεται μέσα από μια μη γραμμική αφήγηση, όπου ο χώρος και ο χρόνος λειτουργούν με άλλους κανόνες, εκπλήσσοντας διαρκώς τον θεατή.

18:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΚΕΩΝ
Τα χελιδόνια της Καμπούλ
Καμπούλ, τέλη της δεκαετίας του 1990. Η επικράτηση των Ταλιμπάν έχει βυθίσει τη χώρα στον σκοταδισμό. Κάθε μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης φιμώνεται, δημόσιοι λιθοβολισμοί και εκτελέσεις πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, ο φόβος έχει τρυπώσει στην καρδιά και στο μυαλό των πολιτών, οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα και όχι ως ανθρώπινα όντα. Σε αυτή την περίτεχνη animation μεταφορά του ομότιτλου μπεστ σέλερ του Αλγερινού συγγραφέα Γιασμίνα Χάντρα, η ελπίδα βρίσκει τρόπο να επιβιώσει σε ένα νοσηρό περιβάλλον. Μια σπαρακτική ιστορία ανείπωτης οδύνης και μεγαλειώδους αυτοθυσίας, που μας υπενθυμίζει ότι η ανθρωπιά είναι η ευγενέστερη των αρετών.

18:30
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
Index
Η βάρκα που θα μεταφέρει την οικογένεια του Ντάνα στην Ευρώπη είναι έτοιμη να ξεκινήσει, αλλά ο γιος του, ο Άλαν, φαίνεται να αρνείται να αφήσει το φορτηγό. Ο Ντάνα βλέπει πως το δάχτυλο του Άλαν έχει σφηνώσει στην καρότσα του φορτηγού. Πανικός κυριεύει τον Ντάνα και η απόγνωση κορυφώνεται καθώς έρχεται αντιμέτωπος με μια τρομακτική απόφαση.

18:30
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
Υπνοβατώντας
Σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα, η αφοσίωση ενός εφήβου και η αντίληψή του για τον έξω κόσμο δοκιμάζονται, καθώς πρέπει να βοηθήσει τη μητέρα του να γλιτώσει απ’ τον φανατικό πατριό του.

18:30
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
Ρουζ
Ένα περιστατικό σεξιστικής βίας πυροδοτεί εντάσεις στη φιλία της Δανάης με την Ιλόνα και την Τούφα. Διχασμένες ανάμεσα σε θεωρία και πράξη, οι τρεις φίλες αντιλαμβάνονται πως η πατριαρχία δεν πεθαίνει (μόνο) με μπουκάλια, και πλέον έχουν τα σημάδια για να το αποδείξουν.

18:30
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
Βίαιη εξίσωση
Σε έναν πολύχρωμο εξπρεσιονιστικό κόσμο, κάποιες μορφές αρχίζουν να αναπτύσσουν μια εξελικτική πορεία προς την τελειότητα. Κάποιες από τις υπόλοιπες μορφές αντιμετωπίζουν τις «εξελιγμένες» με φόβο και αποφασίζουν να τις καταστρέψουν. Όταν το κατορθώνουν, στρέφουν τη βία τους σε όποιον τολμά να είναι διαφορετικός. Κυριαρχεί η λατρεία της άγνοιας και το ευαγγέλιο του φθόνου μιας οργανωμένης μειοψηφίας.

18:30
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
Καρτ ποστάλ από το τέλος του κόσμου
Παγιδευμένοι στη δυσλειτουργία των οικογενειακών τους διακοπών, το τελευταίο πράγμα που θα περίμεναν να αντιμετωπίσουν η Δήμητρα, ο Δημήτρης και οι δύο μικρές τους κόρες είναι το απρόσμενο τέλος του κόσμου.

18:30
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
Dark Sand
Η Αλίκη, μια νέα γυναίκα που ζει στον γαλλικό βορρά, βρίσκει ηχογραφημένες κασέτες όπου διαφορετικοί άνθρωποι αφηγούνται τους εφιάλτες τους. Ενώ προσπαθεί να βρει τον αποστολέα των κασετών, θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα.

18:30
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
W
Ένας δάσκαλος ετοιμάζεται να κάνει το καθημερινό του μάθημα στο σχολείο που εργάζεται, κατά τη διάρκεια μίας από τις πιο δύσκολες μέρες να διδάξει.

18:30
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
Ο μάγκας
Ο δωδεκάχρονος Στρατής είναι ο μεγαλύτερος μάγκας της γειτονιάς. Είναι τόσο μάγκας, που όλοι τον φωνάζουν «Μάγκα». Σχεδόν όλοι δηλαδή. Το μόνο που του μένει, είναι να το αποδείξει. Σε αυτούς που δεν τον πιστεύουν. Σχεδόν σε όλους δηλαδή.

18:30
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
Chopper
H Άντζι, μη μπορώντας να δεχτεί ότι θα στείλουν τον παππού της στο γηροκομείο –έναν πρώην μηχανόβιο που πάσχει από άνοια– για να περάσει εκεί τις τελευταίες του ημέρες, κλειδώνεται στο δωμάτιο μαζί του και προβαίνει σε μια τελευταία πράξη αγάπης.

19:00
ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Τζότζο
Ο δεκάχρονος Τζότζο, αφοσιωμένο μέλος της ναζιστικής νεολαίας, λαμβάνει καθημερινά συμβουλές και ενθάρρυνση από έναν επινοημένο φίλο. Τίποτα το παράξενο δηλαδή, με τη μικρή λεπτομέρεια ότι ο κατά φαντασία φίλος δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Αδόλφο Χίτλερ! Ο Τζότζο, που απέκτησε το παρατσούκλι του όταν αρνήθηκε να θανατώσει ένα κουνέλι, σε μια πρώτη υπόνοια ότι υπάρχει και ευαισθησία κάτω από τη φωνακλάδικη επιφάνεια αγριάδας, θα δει την πίστη του στα ιδανικά της αρίας φυλής να δοκιμάζεται για τα καλά, όταν ανακαλύπτει πως η μητέρα του κρύβει μια νεαρή Εβραιοπούλα στη σοφίτα του σπιτιού τους. Μια γενναία στη σύλληψη και άρτια στην εκτέλεση σάτιρα, που ορθώνει ανάστημα απέναντι στο μίσος και την άγνοια, θεμέλιους λίθους κάθε πλύσης εγκεφάλου.

19:30
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Κι εγένετο φως
Ο Μίλαν επιστρέφει από τη Γερμανία, όπου εργάζεται ως οικοδόμος, στην οικογένεια του, στη Σλοβακία, για τα Χριστούγεννα. Αντί για γιορτινή ατμόσφαιρα όμως, αντικρίζει ένα χωριό βυθισμένο στο πένθος και τη θλίψη. Ένα νεαρό αγόρι, μέλος μιας παραστρατιωτικής εθνικιστικής οργάνωσης, έχει αυτοκτονήσει. Πεπεισμένος ότι ο γιος του, που ανήκει στην ίδια οργάνωση, λέει τη μισή αλήθεια, o Mίλαν σύντομα ανακαλύπτει ότι έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός συγκάλυψης από τις τοπικές αρχές και την ντόπια κοινωνία. Μια ταινία για το διαιωνιζόμενο μίσος που κληροδοτείται από γενιά σε γενιά, η οποία απευθύνει μία οδυνηρή υπενθύμιση: ο φασισμός θριαμβεύει μόνο χάρη στη δική μας αδιαφορία.

19:45
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΚΕΩΝ
Τα απολύτως απαραίτητα
Ο Πιέρ, ένας τριανταεπτάχρονος εργένης που μένει ακόμη στο πατρικό του, είναι αρχηγός της χωροφυλακής στην ίδια μικρή πόλη όπου ζει και η ενθουσιώδης χειραφετημένη Ζουλιέτ. Όταν ένας γυμνιστής από την τοπική επαναστατική ομάδα κλέβει το αμάξι της Ζουλιέτ στο όνομα του αγώνα που θα ξεριζώσει την υπερκαταναλωτική κουλτούρα, εκείνη μπουκάρει σαν σίφουνας στο τμήμα για να υποβάλει καταγγελία. Η εκρηκτική συνάντηση των δυο τους βγάζει τον Πιέρ απ’ τα νερά του, ενώ οι αψιμαχίες τους μαρτυρούν κάτι από την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα της αμοιβαίας έλξης. Μια μπουρλέσκ κωμωδία για τις μικρές-μεγάλες στιγμές δύο διαμετρικά αντίθετων χαρακτήρων, που βρέθηκαν χτυπημένοι από τα βέλη του πιο παιχνιδιάρη θεού.

20:00
ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ
Σκανδιναβική σιωπή
Ένα ψυχολογικό δράμα σε τρεις πράξεις – τρεις διαφορετικές οπτικές της ίδιας ιστορίας, το οποίο έχει στο επίκεντρό του μια απόπειρα αδελφικής επανασύνδεσης. Σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας που διατρέχει το υπνωτιστικό χειμωνιάτικο τοπίο, δύο αδέλφια αναπλάθουν ένα βίαιο περιστατικό του παρελθόντος, το οποίο τους έχει κληροδοτήσει ένα ασήκωτο ψυχολογικό φορτίο. Οι πληγές τους λαχταρούν την επούλωση, οι λέξεις και τα αισθήματα πρέπει να γεμίσουν τα κενά. Η αρχοντική απάθεια του απόκοσμου τοπίου αντιπαραβάλλεται με την εγγενή αδυναμία της ανθρώπινης επικοινωνίας, σε μια καθηλωτική εξερεύνηση της –τόσο ξεχωριστής– σκανδιναβικής σιωπής.

20:15
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
Παπίσα
Αλγερία, 1997. Η χώρα σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο, φέρνοντας την αυταρχική κυβέρνηση αντιμέτωπη με τρομοκρατικές ομάδες φονταμενταλιστών, που επιθυμούν να μετατρέψουν τη χώρα σε θεοκρατικό ισλαμικό κράτος. Σε αυτό το πνιγηρό περιβάλλον, οι γυναίκες που αρνούνται να συμμορφωθούν με τον ατελείωτο κατάλογο απαγορεύσεων γίνονται αντικείμενο βίαιων επιθέσεων και διώξεων. Μια νεαρή φοιτήτρια, παθιασμένη με τη μόδα, αποφασίζει να επαναστατήσει από το δικό της μετερίζι. Πείθει τις γυναίκες που φοιτούν στο πανεπιστήμιό της να διοργανώσουν μια επίδειξη μόδας, η οποία αποκτά συμβολικές διαστάσεις αντίστασης ενάντια στον σκοταδισμό.

20:30
ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ
Η Μίκι κι η αρκούδα
Η Μίκι είναι μια έφηβος που ζει σε μια μικρή πόλη της Μοντάνα και έχει αναγκαστεί να μεγαλώσει πριν την ώρα της. Έχοντας χάσει τη μητέρα της σε νεαρή ηλικία, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη φροντίδα του πατέρα της, ενός βετεράνου του Ιράκ που υποφέρει από μετατραυματικό στρες. H Μίκι είναι μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης, καθώς η μόνη εναλλακτική που διαφαίνεται στον ορίζοντα –γάμος και εγκυμοσύνη σε νεαρή ηλικία– μοιάζει εξίσου ασφυκτική. Ένα σφιχτοδεμένο και πολυεπίπεδο δράμα ενηλικίωσης, που αγγίζει την κορύφωσή του μέσα από ένα χαμηλόφωνο κρεσέντο σπαρακτικών στιγμών.

20:30
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ
Βιταλίνα Βαρέλα
Μια λεπτοδουλεμένη σπουδή στο πένθος, στην απόγνωση, τη μοναξιά και τη μετα-αποικιοκρατική εκμετάλλευση, που αψηφά κάθε σύμβαση αφήγησης, πλοκής και χαρακτηρολογίας, χαρίζοντάς μας μια εμπειρία στοχαστική και υποβλητική. Ο Πέδρο Κόστα βυθίζεται στα ερεβώδη βάθη της αβύσσου, σε έναν τόπο φαντασμάτων τον οποίο διαφεντεύουν οι ζωντανοί-νεκροί, τα περιφερόμενα ανθρώπινα στοιχειά και οι χαμένες ψυχές που γεννήθηκαν μέσα στις σκιές. Σε μια ταινία που ζει και αναπνέει τη νύχτα, το μαύρο χρώμα είναι ενδεδυμένο με μια ιερή αποστολή –τόσο στον κόσμο των αισθήσεων όσο και σε αυτόν του πνεύματος–, θυμίζοντας τον ρόλο του λευκού στον Ντράγιερ και τον Μπρεσόν.

20:30
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ
Ο γορίλας κάνει μπάνιο το μεσημέρι
Βερολίνο, μετά την πτώση του Τείχους. Ένας αξιωματικός του Κόκκινου Στρατού ξεμένει στην πόλη, όταν η μονάδα του επιστρέφει στη Ρωσία. Χωρίς σκοπό και προορισμό, τριγυρίζει σαν φάντασμα στους δρόμους, ζητιανεύει φαγητό και γνωρίζει μερικά ενδιαφέροντα πρόσωπα: έναν ντίλερ που πουλάει –κυριολεκτικά– τα πάντα, μεταξύ άλλων και νεογέννητα μωρά, έναν υπερβολικά φιλικό αστυνομικό, μια γοητευτική νεαρή Γερμανίδα και τον βίαιο Τούρκο φίλο της, μια προσφυγοπούλα, με την οποίο αναπτύσσει μια τρυφερή σχέση. Ακόμη μια ταινία του Μακαβέγιεφ που διαπνέεται από το παράδοξο, σε μια περίτεχνη σύνθεση πικρής ειρωνείας και εξωφρενικών ενσταντανέ.

21:15
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
Sad Girl Weekend
Ένα τελευταίο Σαββατοκύριακο τριών κολλητών φίλων, από τις οποίες οι δύο θα φύγουν για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Σύντομα συνειδητοποιούν ότι τα «αντίο» είναι δύσκολα να ειπωθούν.

21:15
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
Pathologies of Everyday Life
Ο Σεμπάστιαν κι ο Ρόμπιν ήταν οι παρίες του σχολείου. Σήμερα, δουλεύουν σε σουπερμάρκετ. Για όλα τους φταίει η κοινωνία - κι ο κ. Μπραντ, ο καθηγητής θεάτρου. Απόψε είναι η 10ετής επέτειος της αποφοίτησής τους. Έχουν αποφασίσει να στείλουν ένα μήνυμα: βαρέθηκαν να παίζουν τον Ρόζενκραντζ και τον Γκίλντενστερν.

21:15
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
Για χρόνια πλάγιαζα νωρίς
Ελλάδα, 2017. Η αδυναμία οικονομικής στήριξης του Άρη (πάσχοντα της νόσου του κινητικού νευρώνα / ALS) θέτει τη γυναίκα του, την Περσεφόνη, αντιμέτωπη με τα ανθρώπινα υπαρξιακά όρια. Πόσα χρόνια ταξίδι θέλει τελικά για να φτάσεις πραγματικά «σπίτι»;

21:15
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
Το βάρος της θάλασσας
Ένα κορίτσι κάνει καθημερινά την ίδια διαδρομή από το σπίτι της προς τη θάλασσα. Στην πλάτη της κουβαλάει ένα δοχείο με το οποίο συλλέγει θαλασσινό νερό. Όταν το κορίτσι γυρίζει φορτωμένο στο σπίτι, κλείνει την πόρτα πίσω του και εμείς μένουμε μπροστάστην κλεισμένη πόρτα. Στο δωμάτιο δεν θα μπούμε παρά μόνο την τελευταία στιγμή.

21:15
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
I Am Mackenzie
Παγιδευμένο ανάμεσα στην τοξική αρρενωπότητα, σ’ ένα λαμέ φόρεμα και σ’ έναν εφηβικό έρωτα, ένα αγοροκόριτσο από το επαρχιακό Τέξας κάνει σεξ για πρώτη φορά στο φορτηγάκι του πατέρα του

21:15
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
Κλεονίκη
Η υπεραιωνόβια Κλεονίκη ζει στα βουνά της Ευρυτανίας, τραγουδώντας και λέγοντας ιστορίες από τα παλιά. Μαζί της κατοικούν ο Κώστας και ο Γιώργος, δύο από τα οκτώ παιδιά της. Όλοι περιμένουν το πανηγύρι του Σωτήρος, όπου το μικρό χωριό ξαναζωντανεύει.

21:15
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς
Νύχτα, παλιά Εθνική Οδός. Σ’ ένα ξεχασμένο βενζινάδικο δύο άγνωστοι συναντιούνται για πρώτη φορά. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στη μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα τού λείπουν 22,50€. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

21:30
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Παραφωνία
Κατηγορούμενος για οικονομική απάτη, ένας ζάπλουτος επιχειρηματίας προφυλακίζεται μέχρι να γίνει η δίκη. Σύντομα, το περιβάλλον της φυλακής αποδεικνύεται αφιλόξενο για επαγγελματίες φαφλατάδες σαν κι αυτόν. Έχοντας μεταφερθεί στην πιο απομονωμένη πτέρυγα, όπου βρίσκονται έγκλειστοι βιαστές και παιδόφιλοι, βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να ενεργοποιήσει το ταλέντο του στη χειραγώγηση. Αν και ομολογουμένως δεν είναι ο Παβαρότι, θα γίνει μέλος της χορωδίας και θα διεκδικήσει –με κάθε μέσο– ακόμα και την μπαγκέτα του μαέστρου, γοητεύοντας τόσο τους τρόφιμους όσο και τους δεσμοφύλακες. Μια ταινία που ισορροπεί ανάμεσα στο μαύρο χιούμορ και το υπόκωφο δράμα· μια παραβολή για την αθεράπευτα ματαιόδοξη φύση του σύγχρονου ανθρώπου.

22:00
ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ
Ελευθερία
1774, δεκαπέντε χρόνια πριν τη Γαλλική Επανάσταση. Μια ομάδα λιμπερτίνων, που έχουν εκδιωχθεί από το παλάτι του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄, αναζητούν καταφύγιο κάτω από τη φτερούγα του δούκα του Βάλχεν, γνωστού για τις φιλελεύθερες και προοδευτικές απόψεις του. Όμως, την εποχή εκείνη, η Γερμανία είναι μια χώρα βυθισμένη στην πουριτανική υποκρισία και τα συντηρητικά ήθη, όπου ο σπόρος του ελευθερισμού είναι αδύνατον να ανθίσει. Ένα γκροτέσκο, προκλητικό και φιλήδονο ταμπλό βιβάν της παρηκμασμένης Παλαιάς Ευρώπης, η οποία αντιστέκεται σθεναρά στην πνευματική, ηθική και σεξουαλική απελευθέρωση.

22:30
ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ
Η φωλιά
Ο Σαμουέλ, ένα εντεκάχρονο αγόρι καθηλωμένο σε αναπηρική καρέκλα, μοιάζει να είναι όμηρος στο ίδιο του το σπίτι. Βρίσκεται στο έλεος της τυραννικής του μητέρας, η οποία έχει κατασκευάσει ένα καταφύγιο που φέρνει σε φυλακή, προκειμένου να τον προστατέψει πάση θυσία από τους κινδύνους του έξω κόσμου. Οι δυο τους κατοικούν σε μια έπαυλη, η οποία θαρρείς έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες του Έντγκαρ Άλαν Πόε, καθώς αποπνέει μια ατμόσφαιρα αιωρούμενου τρόμου. Η άφιξη, όμως, μιας νεαρής υπηρέτριας θα αλλάξει τους συσχετισμούς και θα φέρει στο φως πολλά σκοτεινά και θαμμένα μυστικά του παρελθόντος.

23:30
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Αόρατος
Έχοντας αποχαιρετήσει εδώ και χρόνια τις ένδοξες μέρες του ως χορευτή, ο Γιόνας βάζει μπρος ένα πανούργο σχέδιο για να επανέλθει στο προσκήνιο: προσποιείται πως είναι τυφλός και παίρνει μέρος σε ένα τηλεοπτικό χορευτικό σόου, όπου θα γνωρίσει τη δόξα εκ νέου, χάρη στην υποτιθέμενη αναπηρία του. Η ύβρις του ωστόσο δεν θα περάσει στα τυφλά, και η νέμεσις θα τον βρει ενσαρκωμένη στο πρόσωπο του Βίτας, ο οποίος έχει μόλις βγει από τη φυλακή και γυρεύει εκδίκηση. Μια ιστορία για τη συγχώρεση που παραμένει στο σκοτάδι, όταν επιλέγουμε να εθελοτυφλούμε μπροστά στην αλήθεια της ευθύνης.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge