ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
29-11-2019

«Στα Μαχαίρια» - Knives Out

Η σύγχρονη ταινία Εγκλήματος και Μυστηρίου

«Στα Μαχαίρια» - Knives Out

Ο καταξιωμένος σεναριογράφος και σκηνοθέτης Ράιαν Τζόνσον (Brick, Looper, Star Wars: The Last Jedi) αποδίδει φόρο τιμής στην αυθεντία του Μυστηρίου Agatha Christie, με μία φρέσκια σύγχρονη ταινία Εγκλήματος και Μυστηρίου στην οποία όλοι είναι ύποπτοι.

Όταν ο φημισμένος συγγραφέας Harlan Thrombey βρίσκεται νεκρός στην έπαυλή του έπειτα από τον εορτασμό των 85ων γενεθλίων του, ο πάντα περίεργος αλλά και ευγενής Ντετέκτιβ Benoit Blanc προσλαμβάνεται μυστηριωδώς για να ερευνήσει το έγκλημα.

Από τη δυσλειτουργική οικογένεια, ως το αφοσιωμένο υπηρετικό προσωπικό ο Blanc βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστό από παραπλανητικά στοιχεία και ψέματα που τον εμποδίζουν να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τον πρόωρο θάνατο του Harlan.

Με ένα all-star cast το «Στα Μαχαίρια» είναι μία διασκεδαστική, έξυπνη και στυλάτη ταινία μυστηρίου που εγγυάται ότι κανείς από τους θεατές δεν θα βρει τον ένοχο πριν το τέλος της.

Σκηνοθεσία: Ράιαν Τζόνσον

Ηθοποιοί: Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Έβανς, Άνα ντε Άρμας, Τζέιμι Λι Κέρτις, Μάικλ Σάνον, Ντον Τζόνσον, Τόνι Κολέτ, Κιθ Στανφιλντ, Κάθριν Λάνγκφορντ, Τζέιντεν Λίμπερερ, Φρανκ Οζ, Ρίκι Λίντχομ, Έντι Πάτερσον, Κ Κάλλαν, Νόα Σίγκαν, Κρίστοφερ Πλάμερ.

Διάρκεια: 131 λεπτά

Ράιαν Τζόνσον

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Ράιαν Τζόνσον έχει γράψει επίσης και το σενάριο έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν σκηνοθέτησε την ταινία Ο Πόλεμος των Άστρων: Ο τελευταίος Τζεντάι και είναι μεγάλος θαυμαστής των ταινιών μυστηρίου.

«Πάνω από όλα ήθελα να κάνω μια ωραία ταινία μυστηρίου. Μεγάλωσα διαβάζοντας τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι και πάντα έλεγα ότι θέλω να κάνω κάτι παρόμοιο, αλλά να είναι δικό μου. Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν να το τοποθετήσω στη σύγχρονη Αμερική σε ότι αφορά τα θέματα, τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητα των ηρώων».

«Δεν είναι μια ταινία κατά του Τραμπ και δεν είναι μια ταινία υπέρ του Τραμπ και δεν είναι μια ταινία υπέρ του Τραμπ, είναι μια οικογενειακή κουβέντα για τα θέματα που στοιχειώνουν την κοινωνία μας» συμπλήρωσε η ηθοποιός Τζέιμι Λι Κέρτις.

Ο πρώην πρωταγωνιστής των Σκληρών του Μαϊάμι ισχυρίζεται ότι οι αναφορές στην Αμερική του σήμερα είναι πολύ διακριτικές.

«Νομίζω ότι το χειριζόμαστε με έναν χιουμοριστικό και τίμιο τρόπο, για το πως οι προνομιούχοι συμπεριφέρονται στους μετανάστες και στους έγχρωμους, αλλά μέσα από αυτό παρουσιάζουμε την αλήθεια που κρύβεται από κάτω» δήλωσε ο Ντον Τζόνσον.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ρόλος του Ντάνιελ Κρεγκ ως ιδιωτικός ντετέκτιβ οδηγεί την ταινία, ο Βρετανός ηθοποιός ωστόσο δηλώνει ότι όλα έχουν να κάνουν με την ομαδική δουλειά προκειμένου να βγει καλή μια ταινία.

«Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένας ηθοποιός είναι να ακούει γιατί έχει να κάνει με την απάντηση. Εννοώ έχει να κάνει με την αντίδραση. Αυτό είναι. Και τότε είναι που γίνεται πραγματικότητα και γίνεται αστείο. Από εκεί βγαίνουν τα καλύτερα αστεία. Οι καλύτεροι κωμικοί ακούν ο ένας τον άλλον και απαντούν».

Το αστυνομικό θρίλερ «Knives Out», που παραπέμπει στα έργα της Αγκάθα Κρίστι, με τον Ντάνιελ Κρεγκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει κυκλοφορήσει σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες.



Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge