ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
9-12-2019

Προβολή ταινίας: «Invisible» του Δημήτρη Αθανίτη

Από το Άρδην

Προβολή ταινίας: «Invisible» του Δημήτρη Αθανίτη

Το Invisible (Αόρατος) του Δημήτρη Αθανίτη με τον Γιάννη Στάνκογλου, από τις κορυφαίες ελληνικές ταινίες των τελευταίων χρόνων, επιστρέφει για άλλη μια προβολή-παρουσίαση στην Θεσσαλονίκη. Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στο Εργαστήρι Πολιτικής και Πολιτισμού του Άρδην, Δαναίδων 7, ώρα 9μμ.

15 διεθνή βραβεία, 40 φεστιβάλ, 17 εβδομάδες στην Αθήνα, 3 εβδομάδες Θεσσαλονίκη και άλλες 35 ελληνικές πόλεις.
Μεγάλο Βραβείο στη Φιγκέιρα ντα Φοζ και άλλα 14 διεθνή βραβεία 40 φεστιβάλ, 17 εβδομάδες στην Αθήνα, προβολές σε 35 ελληνικές πόλεις.

Σύνοψη

Ο Αρης είναι ένας μοναχικός 35άρης, χωρισμένος, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Οταν απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση κι αφού κάθε προσπάθεια του να γυρίσει στη δουλειά αποτυγχάνει, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Ομως ο Αρης δεν είναι μόνος του. Εχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Το θέμα της ταινίας είναι ουσιαστικά το κινούμενο έδαφος κάτω από τα πόδια μιας ολόκληρης κοινωνίας, που ξαφνικά ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Ο Αόρατος βάζει την πρόκληση να μιλήσεις μέσα από έναν ήρωα που ξεπερνά τα όρια, για μια κατάσταση που ξεπερνά το προσωπικό.

Ο ήρωας, ένας χαμηλόμισθος εργαζόμενος, όταν απολυθεί θα βρεθεί στο κενό. Εχοντας ένα στενό κοινωνικό περιβάλλον, αποκομμένος από οικογένεια, συνειδητοποιεί ότι δεν έχει από πουθενά να πιαστεί. Καθώς χάνει τη δουλειά του, χάνει και τη σύνδεση με την κοινωνία.

Απόλυτα ταπεινωμένος, αφού του αρνούνται μια εξήγηση, η μια δεύτερη ευκαιρία και ταυτόχρονα θύμα μιας απόλυτης αδικίας, ο Άρης αισθάνεται ότι δεν υπάρχει γι’ αυτούς, όπως δεν υπάρχει πια και για τη γυναίκα του. Αισθάνεται αόρατος. Νιώθοντας ότι καταδικάζεται σε εξαφάνιση, αντιδρά άμεσα και φορτισμένα

Ο Αρης αντιδρά στον παραλογισμό και στην ταπείνωση που ζει, θέλοντας να δώσει στον εαυτό του, τη δυνατότητα να υπάρξει. Απέναντι σ΄ αυτή την εμμονή που τον τυφλώνει και τον οδηγεί, ο γιος του είναι η μόνη αντίρροπη δύναμη, η μόνη πραγματική σχέση του με τον κόσμο.

Ταυτόχρονα με την δράση του ήρωα, παρακολουθούμε τι συμβαίνει στο μυαλό του. Πραγματικότητα, επιθυμία και βούληση βήμα-βήμα συγχέονται μέχρι ένα εκρηκτικό, πολλαπλά αναγνώσιμο φινάλε.

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019
Εργαστήρι Πολιτικής και Πολιτισμού του Άρδην, Δαναίδων 7, ώρα 9μμ.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge