ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
15-1-2020

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 16 - Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Αυτή την εβδομάδα, μη χάσετε στις αίθουσες του Φεστιβάλ:

Τη νέα ταινία του Χιροκάζου Κόρε-Έντα και πρώτη εκτός Ιαπωνίας, το φιλμ "Η Αλήθεια", με ένα all-star cast, την Κατρίν Ντενέβ, τη Ζιλιέτ Μπινός και τον Ίθαν Χοκ (αίθουσα Ολύμπιον)

Την ταινία "Μια λευκή, λευκή μέρα" του εικαστικού, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Χλίνουρ Πάλμασον, μια ιστορία απώλειας, εκδίκησης μα πάνω απ’ όλα αδιαπραγμάτευτης και ανιδιοτελούς αγάπης, που χάρισε στον Ίνγκβαρ Σίγκουρντσον το Βραβείο Ερμηνείας στην Εβδομάδα Κριτικής του 72ου Φεστιβάλ των Καννών (αίθουσα Παύλος Ζάννας)

Τη νέα ταινία της Τζέσικα Χάουσνερ, "Το Λουλούδι της Ευτυχίας", ένα ανησυχητικό παραμύθι για το αιώνιο κυνήγι της ανθρώπινης ευτυχίας σε ένα σύγχρονο τεχνολογικά προηγμένο αλλά βαθιά αποξενωμένο κόσμο (αίθουσες Παύλος Ζάννας και Σταύρος Τορνές)

Την Κυριακή, βλέπουμε, μαζί με τα παιδιά, στην ζώνη προβολών Kids Love το φιλμ "Το Γέτι: Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων" και το μαγευτικό του ταξίδι στην κορυφή του κόσμου  (αίθουσα Παύλος Ζάννας)

Την προβολή της ταινίας "Άγριες φράουλες" του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, που ήταν προγραμματισμένη για την προηγούμενη Κυριακή στο πλαίσιο του αφιερώματος της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης και ακυρώθηκε λόγω διακοπής ρεύματος στο Λιμάνι. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/1 στις 21.30 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές.
 

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Η Αλήθεια / La vérité
(Γαλλία- Ιαπωνία)
Σκηνοθεσία – σενάριο: Χιροκάζου Κόρε-Έντα / Hirokazu Koreeda
Σενάριο: Hirokazu Koreeda
Μετους: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke
Έγχρωμη, 107΄
Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα για τους «Κλέφτες καταστημάτων», Χιροκάζου Κόρε-Έντα, φέρνει τον Ίθαν Χοκ στη Γαλλία για να συναντήσει τη Ζυλιέτ  Μπινός και την Κατρίν Ντενέβ. Στο γνώριμο οικογενειακό περιβάλλον του σκηνοθέτη ξετυλίγεται η «Αλήθεια» που άνοιξε το φετινό φεστιβάλ της Βενετίας. 

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: 21:30
Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: 17:30

Δείτε το τρέιλερ


Μια λευκή, λευκή μέρα/ A white, white day
(Ισλανδία, Δανία, Σουηδία, 2019)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Χλίνουρ Πάλμασον / Hlynur Palmason
Με τους:  Ingvar Sigurdsson, Ída Mekkín Hlynsdóttir, Hilmir Snær Guðnason
Έγχρωμη, 109΄
Σε μια απομονωμένη πόλη της Ισλανδίας, ένας εν αποστρατεία αστυνομικός πενθεί για την απώλεια της γυναίκας του, την οποία είχε χάσει λίγο καιρό πριν σε ένα τραγικό δυστύχημα. Όταν υποψιάζεται πως ένας άντρας διατηρούσε ερωτική σχέση μαζί της, αποφασίζει να μάθει την αλήθεια με κάθε κόστος.  Οι υποψίες του όμως, εξελίσσονται σε ψύχωση που κορυφώνεται ραγδαία, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο, όσο και τους αγαπημένους του. 

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: 18:00, 20:00

Δείτε το τρέιλερ
 

Η ομορφιά της ύπαρξης / Αbout Endlessness / Om det oändliga
(Σουηδία - Γερμανία - Νορβηγία)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Ρόι Άντερσον / Roy Andersson
Με τους: Martin Serner, Jessica Louthander, Tatiana Delaunay, Anders Hellström, Jan-Eje Ferling, Thore Flygel, Bengt Bergius
Έγχρωμη, 76΄
Ένας στοχασμός πάνω στην ανθρώπινη ζωή, σε όλη της την ομορφιά και τη σκληρότητα, το μεγαλείο της αλλά και τα κλισέ της. Περιπλανιόμαστε, μέσα σε μια ονειρική ατμόσφαιρα, με οδηγό έναν αφηγητή που θυμίζει τη Σεχραζάτ από τις «Χίλιες και Μία Νύχτες». Ασήμαντες στιγμές παίρνουν τη σημασία που κανονικά αρμόζει σε ιστορικά γεγονότα: ένα ζευγάρι ίπταται πάνω από την Κολωνία εν καιρώ πολέμου. Στον δρόμο προς ένα πάρτι γενεθλίων, ένας πατέρας σταματά μέσα στη βροχή για να δέσει τα κορδόνια της κόρης του. Έφηβα κορίτσια χορεύουν έξω από ένα καφέ. Ένας ηττημένος στρατός κατευθύνεται προς ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου.
Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας - Αργυρός Λέοντας στο Φεστιβάλ Βενετίας 2019 

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: 18:15, 19:45

Δείτε το τρέιλερ


Το Λουλούδι της Ευτυχίας / Little Joe
(Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, 2019)
Σκηνοθεσία: Τζέσικα Χάουσνερ/ Jessica Hausner
Σενάριο: Jessica Hausner, Géraldine Bajard
Με τους: Emily Beecham, Ben Whishaw, Kerry Fox, Kit Connor, David Wilmot, Phénix Brossard, Sebastian Hülk 
Έγχρωμη, 105΄
Η Άλις, μια χωρισμένη μητέρα, είναι μια αφοσιωμένη επιστήμονας που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη νέων ειδών φυτών για λογαριασμό μιας εταιρείας. Έχει σχεδιάσει ένα ειδικό είδος βαθυκόκκινου λουλουδιού, ξεχωριστό όχι μόνο για την ομορφιά του αλλά για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Αν διατηρηθεί σε ιδανική θερμοκρασία, του δίνονται ως τροφή τα κατάλληλα συστατικά και οι άνθρωποι του μιλούν συχνά, το φυτό θα κάνει τον ιδιοκτήτη του ευτυχισμένο. Σε αντίθεση με την πολιτική της εταιρείας, η Άλις παίρνει ένα λουλούδι στο σπίτι της σαν δώρο για τον έφηβο γιο της Τζο. Οι δυο τους βαφτίζουν το λουλούδι «Μικρός Τζο», αλλά όσο μεγαλώνει, τόσο αυξάνεται η υποψία της Άλις ότι η δημιουργία της δεν είναι τόσο αθώα όσο νόμιζε.

Η ταινία προβλήθηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών όπου και κέρδισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας η ανερχόμενη πρωταγωνίστρια Έμιλι Μπίτσαμ. 

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: 22:00
Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: 19:30

Δείτε το τρέιλερ
 

Ουπς! Ο Νώε έφυγε / Oops Noah is gone (μεταγλωττισμένο)
(Γερμανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ιρλανδία, ΗΠΑ, 2015)
Σκηνοθεσία: Toby Genkel, Sean McCormack
Σενάριο: Richie Conroy, Toby Genkel, Mark Hodkinson
Έγχρωμη, 87΄
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι απέγιναν όλα τα ζωάκια που δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στην Κιβωτό του Νώε; Με αυτήν την πανέξυπνη ιδέα ως αφετηρία, ας σαλπάρουμε για μια ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων παρέα με αξιαγάπητα ζωάκια που θα ανακαλύψουν τι σημαίνει φιλία και αγάπη - ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά χάνεται!

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Σάββατο και Κυριακή 16:00 

Δείτε το τρέιλερ
 

Γέτι: Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων - Kids Love Cinema  
(Κίνα - ΗΠΑ, 2019) 
Σκηνοθεσία:Τζίλ Κάλτον, Τοντ  Γούαιλντερμαν / Jill Culton, Todd Wilderman
Σενάριο: Jill Culton
Έγχρωμη, 97΄.
Όταν η έφηβη Γι συναντάει ένα νεαρό Γέτι στην ταράτσα του διαμερίσματός της στη Σαγκάη, μια φιλία ξεκινάει. Μαζί με τους ατίθασους και άτακτους φίλους της Τζιν και Πενγκ, τού δίνουν το όνομα Έβερεστ και ξεκινάνε μαζί του ένα μαγευτικό ταξίδι σε αναζήτηση της οικογένειάς του, στο πιο ψηλό σημείο της Γης. Ένα οπτικά πανέμορφο παραμύθι με τις φωνές των Μαίρη Συνατσάκη, Ίαν Στρατή και Γιώργου Κωνσταντίνου. 

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Κυριακή 19/01 στις 12:00

Δείτε το τρέιλερ
 

Ευτυχία
(Ελλάδα, 2019) 
Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής
Σενάριο: Κατερίνα Μπέη
Με τους: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης
Έγχρωμη, 123΄
Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο.

Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: 17.00

Δείτε το τρέιλερ
 

Ένα ψηλό κορίτσι / Beanpole
(Ρωσία, 2019)
Σκηνοθεσία: Καντεμίρ Μπαλάγκοφ /  Kantemir Balagov
Σενάριο: Kantemir Balagov, Aleksandr Terekhov
Με τους: Viktoria Miroshnichenko, Vasilisa Perelygina, Andrey Bykov
Έγχρωμη, 130΄
Λένινγκραντ, 1945.Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αφήσει την πόλη σε συντρίμμια, τους ανθρώπους εξαντλημένους σωματικά και ψυχικά. Η πολιορκία τελείωσε αλλά η μάχη για τη ζωή συνεχίζεται. Δύο νεαρές γυναίκες, η Ίγια και η Μασά προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.
Βραβείο Σκηνοθεσίας & FIPRESCI Un Certain Regard Φεστιβάλ Καννών
Υποψηφιότητα της Ρωσίας για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: 19:15

Δείτε το τρέιλερ
 

Ραντεβού στο Belle Époque / La Belle Époque
(Γαλλία, 2019)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Νικολά Μπεντό / Nicolas Bedos
Με τους: Daniel Auteuil, Guillaume Canet,Doria Tillier, Fanny Ardant
Έγχρωμη, 115'
Η ήσυχη ζωή του 60άρη Βικτόρ ανατρέπεται τη μέρα που ο νεαρός Αντουάν τού προσφέρει μια μοναδική, πρωτοποριακή μορφή ψυχαγωγίας. Χάρη σε έναν μοναδικό συνδυασμό θεατρικών τεχνασμάτων και ιστορικής αναπαράστασης, η εταιρεία του Αντουάν χαρίζει την ευκαιρία στους πελάτες της να επιστρέψουν σε όποια χρονική περίοδο επιλέξουν. Ο Βίκτορ αποφασίζει να ταξιδέψει στη Λυόν του 1974 και να ξαναζήσει την πιο αξέχαστη εβδομάδα της ζωής του: όταν συνάντησε τον μεγάλο έρωτα της ζωής του 40 χρόνια πριν… Μπορεί, όμως, να νιώσει όπως τότε; 

Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: 21:45

Δείτε το τρέιλερ
 

Παράσιτα / Parasite / Gisaengchung
(Νότια Κορέα, 2019)
Σκηνοθεσία: Μπονγκ Τζουν Χο / Joon-ho Bong
Σενάριο: Joon-ho Bong, Jin Won Han
Με τους: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Yeo-jeong Jo
Έγχρωμη, 132΄
Η οικογένεια των Κιμ είναι αγαπημένη, αλλά είναι όλοι τους άνεργοι και το μέλλον τους διαγράφεται ζοφερό. Ο γιος της οικογενείας βρίσκει δουλειά ως καθηγητής ιδιαιτέρων κι ελπίζει επιτέλους σε σταθερό εισόδημα. Κουβαλώντας τις προσδοκίες όλης του της οικογένειας, πηγαίνει για συνέντευξη στο σπίτι των Παρκ- ιδιοκτητών μια διεθνούς εταιρίας πληροφορικής, για να συναντήσει την κυρία του σπιτιού. Μετά την πρώτη αυτή συνάντηση, ξεκινάει ένας χείμαρρος ατυχών συμβάντων.

Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών 2019
Υποψήφια για έξι Όσκαρ, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, διεθνούς ταινίας, πρωτότυπου σεναρίου. 

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ:  21.30.

Δείτε το τρέιλερ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge